Правителі Саудівської Аравії вступили у змову з американською адміністрацією проти Палестини

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Міністр іноземних справ Саудівської Аравії Фейсал ібн Фархан в інтерв’ю телеканалу «France 24» заявив, що визнання Палестинської держави буде недостатнім для нормалізації.

Він додав: «Ми усі згодні, що на території існує Палестинська держава, і ми визнаємо її. Але її кордони з «Ізраїлем» не визначені. Очевидно, що шлях до стабільності в нашому регіоні і безпеки «Ізраїля» лежить через створення Палестинської держави. Той факт, що країни Заходу, а можливо — і США, готові визнати таку державу — це дуже позитивний момент». Щодо «дня після війни», міністр іноземних справ Саудівської Аравії заявив, що «є Палестинська адміністрація (ПА), яка може контролювати усі палестинські землі за підтримкою міжнародної спільноти». За його словами, «ПА визнає необхідність реформ. Ця адміністрація довела, що є надійним органом, здатним підтримувати безпеку на Західному Березі» («Ma'an News Agency»).

Коментар:

Як зазвичай, правителі Саудівської Аравії грають роль слухняних підданих перед рішеннями і волею американців. США використовують Саудівську Аравію для реалізації своїх проектів і планів відносно палестинського питання, вона є пряником, за допомогою якого Америка спокушає єврейське утворення прийняти її проекти.

Єврейське утворення жадає нормалізації відносин з Саудівською Аравією через її помітну роль в мусульманському світі, оскільки нормалізація відносин з Саудівською Аравією вважається початком нормалізації відносин з усіма мусульманськими країнами. Окрім того, в розпорядженні Саудівської Аравії є багатства, нафтові і газові ресурси, які належать Ісламській Уммі, які Сауди відкрито будуть інвестувати у проекти єврейського утворення, як це вже зробили ОАЕ.

Оскільки Америка усвідомлює цей факт, вона використовує Саудівську Аравію як засіб тиску на єврейських політиків, а правителі Саудівської Аравії, з свого боку, не відкидають прохання Америки і не підводять її. Швидше, вони грають з нею в одну і ту ж гру, і останнє, що турбує правителів Саудівської Аравії, так це питання Палестини, її народу і мечеті аль-Акса. Вони є жалюгідними зрадниками, які служать Америці і колонізації з миті створення свого королівства. Тому ми бачимо, як міністр іноземних справ, не соромлячись, заявляє, що визнання Палестинської держави — це шлях до забезпеченню безпеки «Ізраїля». Він нахабно вихваляє Палестинську адміністрацію за надані нею послуги безпеки і за її здатність контролювати палестинську землю. Центр уваги саудівського міністра іноземних справ — це центр уваги американської адміністрації, він виражає її точку зору, але тільки на арабській мові.

Мусульманам країни Двох Святинь, нащадкам сподвижників, жителям землі пророцтва слід скинути правителів-агентів із родини Саудів і повернути своїй країні початковий образ життя, — маяк світла, який знов очолить світ в лиці Праведного Халіфату! Палестинському народу слід зректись від правителів, які разом з Америкою прагнуть покінчити з палестинським питанням.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Бахір Саліх
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір, Єгипет
11 Шабана 1445 р.х.
21 лютого 2024 р.

Головне меню