Тільки Халіфат покладе край несправедливості і пригнобленню

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Організація «Human Rights Watch» в своєму звіті заявила, що «китайський уряд коїть злочини проти людяності у відношенні уйгурів та інших мусульман в північно-західному регіоні Сіньцзяну». В доповіді згадується низка порушень у відношенні мусульман, які піднімаються до рівня злочинів скоюваних у межах широкомасштабної і систематичної кампанії проти населення.

Коментар:

Переслідування мусульман китайською владою не є чимось новим, але в останні роки воно досягло безпрецедентного рівня. Китай не облишив ніяких засобів і методів для пригноблення мусульман-уйгурів, які складають переважну більшість Східного Туркестану, який Китай називає «Сіньцзян» з миті його окупації в 1949 році. Китай проводить кампанію по зміненню етнічного складу регіону шляхом примусового переміщення мусульман-уйгурів і переселення туди ханьців. Уряд країни долучає китайців до міграції в Східному Туркестані, пропонуючи їм заманливі пільги і забезпечуючи житлом. Окрім того, Китай конфіскував дома і майно уйгурів, які рятувались від переслідувань і пригноблень, а багато мечетей були знесені на тому підґрунті, що «нікому» в них молитись. Багато уйгурських бізнесменів були кинуті до в’язниць за звинуваченням в «корупції і відправці грошей на підтримку релігійної діяльності, пов’язаної з зарубіжними країнами». Не говорячи вже про політику приниження вчених, інтелектуалів і активістів, відправлених у в’язниці на підґрунті хибних звинувачень, не маючих під собою підстав.

Китай не обмежився цими заходами, яки тривають вже понад 65 років, його репресивна кампанія проти уйгурських мусульман дійшла до втручання в свободу вибору одягу, образу життя, соціальних відносин, пересунення і подорожей, використання телефонів і т.п. Фактично Східний Туркестан перетворився у в’язницю під відкритим небом внаслідок довільних масових затримань, тортур, зникнень, стеження, культурного і релігійного знищення, розділення родин, примушення до поверненню у Китай, примусової праці, сексуального насильства, порушення репродуктивних прав і т.п.

Китайська влада почала вилучати паспорти уйгурів, щоб перешкодити їх виїзду за кордон, тим самим ізолювавши їх від зовнішнього світу. Уйгури, які втекли до Центральної Азії, Туреччини та інших країн, піддаються постійним тискам і погрозам з боку китайської влади. Крім того, час від часу поширюються чутки про «примусову репатріацію емігрантів», що примушує їх жити в страху за своє майбутнє.

Вищесказане розкриває крах таких понять, як «співіснування», «рівність», «релігійна свобода», «захист меншостей» і «права людини». Останні події підтверджують, що переслідування мусульман є правдою, прихованою за такими хибними галсами. Також це вказує на величезну відповідальність тих, хто працює над відновленням ісламського образу життя шляхом встановлення Праведного Халіфату. Немає ніякої відповіді на цю несправедливість і пригноблення, окрім держави на чолі з праведним халіфом, який звільнить Умму від цього беззаконня.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Фаріс Мансур, Ірак
15 Рамадана 1445 р.х.
25 березня 2024 р.

Головне меню