Крах міжнародної системи

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Оглядач газети «The Washington Post» Джош Рогин заявив, що в даний час світ надає усім диктаторам урок того, як скоювати злочини проти людяності, ухилятись від відповідальності і, врешті решт, бути прийнятим міжнародною спільнотою («Аль-Джазіра»).

Коментар:

З початку сирійської революції в 2011 році злочинний режим Асада скоїв багато злочинів проти сирійського народу. Якщо б міжнародна спільнота просто промовчала б, то це було б її ганебною плямою. Проте міжнародна спільнота в якості уряду стояла за цими триваючими злочинами, вона брала участь і керувала злочинним процесом.

Хоча автор і написав це тільки зараз, тим не менш, це підтверджує, що є іще ті, хто бачить або намагається бачити, що світом править банда, якій зовсім немає діла до людства. Більше того, їх турбота — грабувати, вбивати і реалізовувати свої плани, які не відповідають інтересам людства, а скеровані на досягнення зовсім нелюдських цілей. Правителі усього світу, підкорені цій капіталістичній системі, є нічим іншим, як інструментами, і коли їх роль закінчується, приходять інші, щоб продовжити цей процес.

Мовчання і приховання правди призвело до того, що сьогодні злочини тривають в Газі, Сирії та інших містах. Єврейські злочинці знають, що світова спільнота стоїть за ними, вони бачать, як, незважаючи на усі злочини Асада, світова спільнота намагається нормалізувати з ним відносини. Можливо, він не повернеться до верхівки влади, як було раніше, і його замінять, і це з причини неприйняття його з боку сирійського народу. Суть тут міститься не в тому, чи повернеться він до влади чи ні, а в тому, що вони повернули його на міжнародну арену, і це найголовніше, оскільки це означає звільнення його від відповідальності і за скоєні ним злочини.

Сьогодні ми чуємо, як прем’єр-міністр єврейського утворення вимагає, щоб міжнародна спільнота і її уряди звільнили їх від будь-якого покарання, якщо він підпише тимчасову або постійну угоду про перемир’я. Незалежно від змісту яких-небудь пунктів перемир’я, просто почути таке на рівні міжнародного права і закрити очі на кожного зарозумілого диктатора означає крах міжнародних стандартів, закликаних захистити людство.

Норми міжнародного права з усіма його урядовими і неурядовими інструментами рухнули; навіть якщо вони здаються міцними, крах відбувся зсередини, без впливу зовнішньої сили. Принципи, які вони встановили, незалежно від їх правильності чи неправильності, справедливості чи ні, помирають в очах тих, хто вірив в них. Сьогодні ми спостерігаємо стадію цивілізованого краху неспроможної капіталістичної ідеології. Для повного краху залишається лише поява іншої ідеології, відмінної від капіталізму, який своїми законами непридатний навіть в джунглях, не говорячи вже серед людей!

Альтернатива і рішення, яке буде реалізовано з дозволу Аллаха вже скоро, — це божественна ідеологія, ниспослана Творцем Всесвіту і людини. Даний підхід — єдиний, який виправить те, що накоїли вигадані людиною системи, які привели людство до краю загибелі.

Ісламська ідеологія — це єдине досконале рішення, і усе, що нам залишається, так це втілити її в життя зусиллями щирих рабів Аллаха, які і вдень і вночі, не впадаючи у відчай, ведуть діяльність на цьому шляху. І найголовніше — вони слідують шляху Посланця Аллаха ﷺ, який встановив Ісламську Державу, яка правила світом протягом тринадцяти сторіч.

З дозволу Всевишнього Аллаха ми прагнемо здійснити обіцянку Його Посланця ﷺ і відновити ісламський образ життя за допомогою встановлення Праведного Халіфату. Ця мить близька, але вона вимагає зусиль кожної щирої людини у цьому світі, кожного мусульманина в міру його можливостей, адже ми відповідальні перед Аллахом за цю справу. Всевишній Аллах сказав:

لَا يُكَلِّفُ اللهُ نَفْساً إِلَّا مَا آتَاهَا

«Аллах не покладає на людина понад того, що Він дарував їй» (65:7).

О, володарі сили, о, армії мусульман! Надайте допомогу своїм пригнобленим братам, і, безперечно, Аллах надасть допомогу вам, адже Він ніколи не порушує Своїх обіцянок.

وَكَانَ حَقّاً عَلَيْنَا نَصْرُ الْمُؤْمِنِينَ

«Нашим обов’язком було допомагати віруючим» (30:47).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Дарін Шанті
25 Шавваля 1445 р.х.
4 травня 2024 р.