Чи вплине смерть Ібрахіма Раісі на хусітів?!

Голова Верховної Політичної Ради Ємену Махді аль-Машат

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

В середу 22 травня газета «Аль-Саура», яка видається в Сані, опублікувала новину під заголовком «Святкування Дня національної єдності перенесено на наступну неділю». В статті говориться: «Голова Верховної Політичної Ради Ємену Махді аль-Машат доручив уряду відкласти святкування Національного дня, який повинен був відбутись сьогодні, в середу, на наступну неділю, щоб розділити траур разом з іранським народом у зв’язку з трагедією, при якій загинув президент Ібрахім Раісі і його соратники».

Коментар:

Немає сумніву, що смерть близької людини сильно впливає на тих, хто її любив. Ми стали свідками, як хусіти в Сані після смерті президента Ірану Ібрахіма Раісі і міністра іноземних справ Ірану Хусейна Абдоллахіяна відклали святкування, присвячене 34-й річниці об’єднання Північного і Південного Ємену 22 травня 1990 року.

Ємен покладався і продовжує покладатись на свого іранського союзника, який, увійшовши до Сани у вересні 2014 року, з самого початку заперечував свої відносин з ним. Спочатку єменські газети рідко згадували Іран на своїх сторінках, але усе змінилось декілька років назад, коли офіційні газети почали публікувати новини Тегерана на своїх перших шпальтах, а політичні лідери хусітів почали згадувати Тегеран в своїх виступах. Слід зазначити, що у Сани не було міцних відносин з Тегераном до приходу до влади хусітів.

Усе іще тривають дискусії відносно пригоди з гелікоптером. Деякі вказують на причетність єврейського утворення до аварії гелікоптера Раісі, який перед цим зустрівся з Ільхамом Алієвим, президентом Азербайджану, країна якого є плодючим підґрунтям для спецслужб єврейського утворення, особливо в контексті вбивств, в яких постраждали високопосадові іранські чиновники.

Після смерті Раісі дії нового президента протягом подальших декількох місяців покажуть, чи буде Тегеран продовжувати ту ж зовнішню політику чи ні, і це напряму позначиться на Сані, хоче вона того чи ні.

Коли ж припиняться війни за конкуренцію і інтереси? Коли зупиняться політичні вбивства по усьому світу? Погляньте, скільки війн розв’язала капіталістична система і скільки жертв вона принесла!

Тільки Іслам зі справедливістю своїх законів і турботою своєї держави — Праведного Халіфату — зупинить існуючу у світі несправедливість.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Шафік Хаміс, Ємен
17 Зуль-када 1445 р.х.
25 травня 2024 р.

Головне меню