Коштовні плоди «Полегшення і перемога»

Статті
Друкарня

Всевишній Аллах сказав:

أَمْ حَسِبْتُمْ أَنْ تَدْخُلُوا الْجَنَّةَ وَلَمَّا يَأْتِكُمْ مَثَلُ الَّذِينَ خَلَوْا مِنْ قَبْلِكُمْ مَسَّتْهُمُ الْبَأْسَاءُ وَالضَّرَّاءُ وَزُلْزِلُوا حَتَّى يَقُولَ الرَّسُولُ وَالَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ مَتَى نَصْرُ اللَّهِ أَلا إِنَّ نَصْرَ اللَّهِ قَرِيبٌ

«Чи ви вважали, що увійдете в Рай, не відчувши того, що спіткало ваших попередників? Їх вражали бідність і хвороби. Вони переживали такі потрясіння, що Посланець і ті, хто увірував разом із ним, говорили: «Коли ж прийде допомога Аллаха?». Воістину, допомога Аллаха близько» (2:214).

Деякий чоловік спитав імама Аш-Шафій: О Абу Абдуллах! Що краще для людини: коли вона зміцнена (підтримана і їй дано владу), або ж коли випробувана? Імам відповів: людина не буде зміцнена, поки не буде випробувана, оскільки Всевишній Аллах випробував Нуха, Ібрахіма, Мусу, Ісу і Мухаммада (мир і благословення Аллаха над ними усіма), а коли вони протерпіли і витримали – Він їх зміцнив.

Тому, о сини нашої Уми, полегшення і перемога не з’явиться до нас окрім як після труднощів і випробувань, важкості, потрясінь і відчаю. А тому терпіть і виказуйте терпіння! Терпіть терпінням віруючих у справі заклику і міцно схопіться за заклик до Ісламу як за найвеличніше, чим ви володієте і навіть більше того! Нехай заклик стане для вас важливіше, ніж увесь цей світ! І нехай вас не відвернуть від цього труднощі заклику і те, що спіткає вас на його шляху з важкості і випробувань. Спонукайте себе до терпіння і занурення у боротьбу, щоб Аллах і Його Посланець були улюбленіше для вас, ніж усе інше. Бійтеся (або відчуйте на собі погляд) Аллаха таємно і відкрито. Не ослухайтеся Його і не давайте Аллаху підстави проти вас самих. Несіть Його заклик до встановлення Халіфату правлінню тим, що ниспослав Аллах!

Хай благословить Аллах Пророка Мухаммада, його родину і усіх йог сподвижників!


Ва ас-саляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятух!
16 Раджаба 1435х.
15/05/2014

Головне меню