Заклик до втілення Ісламу – обов’язок кожного мусульманина, тим більше – вченого

Статті
Друкарня

Той, хто заявляє, що в Єгипті втілюється Іслам, нехай в першу чергу дізнається, що таке Іслам!

«Заклики до втілення Ісламського Шаріату – це експлуатування істини в своїх цілях; вони використовуються екстремістськіми угрупованнями для виправдання жорстокості і «тероризму», – заявив доктор Шаукі Аллам, верховний муфтій Єгипту (masrawy.com, 17.03.2017). Беручи участь в програмі «Діалог з муфтієм» на каналі «OnLive», він підкреслив, що досвід Єгипту в законодавстві є рідкісним зразком наслідування, починаючи з конституції 1923 року i закінчуючи конституцією 2014 року. На його думку, серед інших конституцій в його країні віддають перевагу Ісламському Шаріату. Він звернув увагу телеглядачів на те, що закони Єгипту виводяться з Шаріату, і тому можна сказати, що Ісламський Шаріат втілюється в Єгипті на законодавчому рівні. Нібито тому буде помилкою говорити про відсутність Шаріату, не вивчивши конституцію країни об’єктивно і неупереджено. Доктор Аллам відзначив, що єгипетський законодавчий досвід показав, як в його країні приймаються закони, що не виходять за рамки Шаріату, а такі закони, що суперечать Шаріату просто відкидаються. Нібито це вказує на те, що єгипетський законодавчий орган спирається на Шаріат в прийнятті кожного закону, і це виражається тим, що з часів Мухаммада Алі практично у всіх держустановах є муфтій. А тому всі закони з часів Мухаммада Алі вказують на втілення Ісламського Шаріату. Щодо законів покарання і обмеження Шаріату цими покараннями верховний муфтій сказав, що «терористичні» організації обмежують закони Шаріату тільки покараннями, в той час як вони повинні поширюватися на всі сфери життя.

Режим знову вводить в оману жителів Єгипту, намагаючись спотворити релігію після того, як зіпсував їх життя, обмежив Іслам обрядами поклоніння і навіть переконав людей у ​​тому, що над ними втілюється Шаріат і що це – приклад для наслідування для інших народів. Ми не розуміємо, де в Єгипті можна побачити втілення Ісламу?! Адже над нами втілюється капіталізм в найогиднішій його формі, і йому змушені підкорятися як християни, так і мусульмани.

Іслам – це ідеологія, тобто акида, з якої виходить система, а саме – Шаріат, який є способом життя і рішенням всіх проблем людей, як про це сказав Всевишній Аллах:

الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِينًا

«Сьогодні Я завершив вам вашу релігію, довів до кінця Свою милість до вас і схвалив Іслам як вашу релігію» (5:3).

Ми згодні з муфтієм в тому, що недозволено обмежувати Шаріат законами покарання. Незважаючи на важливість і обов’язковість шаріатських покарань, Іслам не обмежується тільки цим. Так, насправді потрібно усувати покарання в разі сумніву у відповідності до хадісу Посланника Аллаха ﷺ:

اِدْرَؤُوا الْحُدُودَ بِالشُّبُهَاتِ

«Усувайте покарання, якщо є сумнів» (приводить аль-Хінді).

Однак вимога судити за законами Аллаха не є експлуатуванням істини в своїх цілях, як про це сказав доктор Аллам. Навпаки, це і є істина і зобов’язання кожного мусульманина, яке знімається тільки зі здійсненням цієї вимоги в Халіфаті за методом пророцтва, як того побажав Аллах. Вчені та інші впливові мусульмани повинні взяти ініціативу в свої руки і вимагати від правителів втілення законів Аллаха і закликати людей і армію надати допомогу своїй релігії, а не вводити людей в оману.

О муфтію! Все, що на вашу думку узгоджується з Ісламом і не суперечить йому – це куфр, а не закони Аллаха. До того ж це – звинувачення релігії Аллаха в нездатності вирішувати проблеми людей і одна з дверей, через яку в Умму вводяться ідеї невіри. За допомогою правила «що узгоджується з Ісламом – це Іслам» Захід отруює Умму ідеями невір’я. А за допомогою правила «що не суперечить Ісламу – це Іслам» країни Заходу домоглися того, що ми прийняли закони невір’я. Такі терміни, як демократія, соціалізм, соціальна справедливість стали вважатися, що походять з Ісламу. Невірним і лицемірам стало легше втілювати над мусульманами закони куфра на зразок законів покарання, торгівлі і т.д.

О жителі Єгипту! Якщо ми хочемо зберегти гарну думку про того, хто заявляє про втілення Шаріату в Єгипті, то припустимо, що він не знає, що таке Шаріат і як він втілюється. Шаріат – це не статті в конституції, поміщені туди, щоб пустити пил в очі, і вони нічим не допоможуть Уммі. Конституція Єгипету стверджує, що демократія, згідно з якою люди самі собі пишуть закони, є системою правління в країні, а сама країна відокремлена від решти Умми. Її суверенітет визначено в межах, встановлених угодою Сайкс-Піко, якщо припустити, що цей суверенітет взагалі існує і режим не є агентом іншої держави. Не дозволено, щоб конституція визнавала демократію як систему управління в країні, навпаки, ісламська акида повинна бути в основі держави, тому жоден держапарат не може існувати, крім як з визнанням ісламської акиди як основи для нього. Таким чином, ісламська акида одночасно повинна бути основою конституції і законів Шаріату, і жодне відгалуження від них не може існувати, якщо не випливає з ісламської акиди. Відповідно до вищесказаного, Єгипет не може існувати окремо від Умми, навпаки, він повинен стати частиною Халіфату за методом пророцтва і точкою опори для неї. У Халіфаті не дозволяється втілювати ніякі закони, крім законів Ісламу, і не дозволяється поступове введення цих законів, як того хочуть деякі. Необхідно революційним методом втілити Іслам в Халіфаті, де не буде місця для спотворення нашої релігії, а люди побачать практичне застосування Шаріату для вирішення всіх проблем. Це поліпшить їхнє становище і заспокоїть їх серця.

О вчені аль-Азхара! Якщо з’явилися ті, хто експлуатує гасло про втілення Шаріату в своїх цілях, тоді ви закликайте до втілення Шаріату і пояснюйте людям те, що ви знаєте з Корану і Сунни! Люди мають право почути істину, тому виконуйте гідно те, що наказав Аллах, адже Він взяв з вас заповіт:

وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِيثَاقَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ لَتُبَيِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلَا تَكْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَاءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْا بِهِ ثَمَنًا قَلِيلًا فَبِئْسَ مَا يَشْتَرُونَ

«І ось Аллах узяв завіт із тими, кому було дано Писання: «Роз’яснюйте ж його людям та не приховуйте його!» Але вони відкинули його та продали за мізерну ціну! Мерзотне ж те, що вторгували вони!» (3:187).

Не вподібнюйтеся тим, хто продав свою релігію за пости в правлінні. Не виправдаються їхні сподівання і буде марною їхня торгівля; вони будуть принижені як в цьому, так і в наступному світі. Ці правителі не допоможуть Вам нічим, навпаки, вони стануть заявляти про свою непричетність до Вас. Ваші ж дії, обман і надання легітимності цим правителям обернуться проти Вас розчаруванням в той день, коли сльози не допоможуть:

إِذْ تَبَرَّأَ الَّذِينَ اتُّبِعُواْ مِنَ الَّذِينَ اتَّبَعُواْ وَرَأَوُاْ الْعَذَابَ وَتَقَطَّعَتْ بِهِمُ الأَسْبَابُ * وَقَالَ الَّذِينَ اتَّبَعُواْ لَوْ أَنَّ لَنَا كَرَّةً فَنَتَبَرَّأَ مِنْهُمْ كَمَا تَبَرَّؤُواْ مِنَّا كَذَلِكَ يُرِيهِمُ اللَّهُ أَعْمَالَهُمْ حَسَرَاتٍ عَلَيْهِمْ وَمَا هُم بِخَارِجِينَ مِنَ النَّارِ

«Коли ті, за ким йшли, зречуться тих, хто за ними йшов, і хто побачить кару, то розірвуться між ними зв’язки. Скажуть ті, які йшли за іншими: «Якби мали ми змогу повернутись, то відреклися б від них так, як вони відреклися від нас!» Тож Аллах покаже їм вчинки їхні, щоб пожалкували вони. Але не вийдуть вони із вогню — ніколи!» (2:166,167),

وَإِذْ يَتَحَاجُّونَ فِي النَّارِ فَيَقُولُ الضُّعَفَاء لِلَّذِينَ اسْتَكْبَرُوا إِنَّا كُنَّا لَكُمْ تَبَعًا فَهَلْ أَنتُم مُّغْنُونَ عَنَّا نَصِيبًا مِّنَ النَّارِ * قَالَ الَّذِينَ اسْتَكْبَرُوا إِنَّا كُلٌّ فِيهَا إِنَّ اللَّهَ قَدْ حَكَمَ بَيْنَ الْعِبَادِ

«Коли вони будуть сперечатися між собою у вогні, то слабкі скажуть тим, які вивищувалися: «Воістину, ми йшли слідом завами! Чи не можете хоча б трохи захистити нас від вогню?» Ті, які вивищувалися, скажуть: «Ми всі тут! Воістину, Аллах уже розсудив між рабами!»» (40:47,48).

Що стосується вас, жителі Єгипту, то прислухайтеся тільки до тих, які говорять вам правду і бояться Аллаха. Вони працюють над тим, що принесе благо як в цьому, так і в наступному житті. Знайте, що правитель зміниться тільки тоді, коли почне втілювати Іслам на практиці, а це можливо тільки в Халіфаті за методом пророцтва. До нього закликають ті, які не видають брехню за правду і не намагаються ввести вас в оману, і це – ваші брати з Хізб ут-Тахрір. Вони ті, хто ведуть правильним шляхом, не обманюють свою Умму, і вони несуть заклик всьому світу. Можливо, Аллах звільнить Єгипет і всю Умму від Заходу, його думок і залежності від нього, і за допомогою Халіфату наповнить всю землю справедливістю. Ми просимо Аллаха наблизити цей час!

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَجِيبُواْ لِلّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُم لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

«О ви, які увірували! Відповідайте Аллаху та Його Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя! І знайте, що Аллах стає між людиною та її серцем, і що до Нього ви будете зібрані!» (8:24).

Спеціально для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абдуллах Абдуррахман
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Єгипті
28 Джумада ас-сані 1438 р.х.
27.03.2017 р.

Головне меню