У пошуках вдоволення Всевишнього

Статті
Друкарня

Сказав Аллах:

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُوٓاْ إِن تُطِيعُواْ فَرِيقٗا مِّنَ ٱلَّذِينَ أُوتُواْ ٱلۡكِتَٰبَ يَرُدُّوكُم بَعۡدَ إِيمَٰنِكُمۡ كَٰفِرِينَ  ١٠٠ كَيۡفَ تَكۡفُرُونَ وَأَنتُمۡ تُتۡلَىٰ عَلَيۡكُمۡ ءَايَٰتُ ٱللَّهِ وَفِيكُمۡ رَسُولُهُۥۗ وَمَن يَعۡتَصِم بِٱللَّهِ فَقَدۡ هُدِيَ إِلَىٰ صِرَٰطٖ مُّسۡتَقِيمٖ  ١٠١ يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱتَّقُواْ ٱللَّهَ حَقَّ تُقَاتِهِۦ وَلَا تَمُوتُنَّ إِلَّا وَأَنتُم مُّسۡلِمُونَ

«О ті, які увірували! Якщо ви підкоритесь деяким із тих, кому біло даровано Писання,то вони обернуть вас у невіруючих після того, як ви увірували. Як ви можете не вірувати у той час, як вам читають знамення Аллаха, а Його Посланець знаходиться серед вас? Хто міцно тримається за Аллаха, той дійсно наставлений на прямий шлях. О ті, які увірували! Бійтесь Аллаха належним чином і помирайте не інакше, як мусульманами!»(3:100–102).

Підкорення ахлю-ль-кітаб (володарям Писання) призводить до невір’я, нехай убереже нас Аллах від цього Буденністю для ахлю-ль-кітаб стало уводити мусульман убік від шляху Всевишнього, тому що вони зацікавлені ввести мусульман в оману за допомогою прикрашання життя без законів Ісламу під приводом прогресу, розвитку, демократії, світської держави і т.п. Вони борються з прихильністю до мусульманської акиди (світогляду), називаючи це екстремізмом, ісламізмом, фундаменталізмом, тероризмом.

Підкорення ахлю-ль-кітаб, прийняття їх шляху, запозичення їх систем і культури веде до відмови від Ісламу. Ахлю-ль-кітаб веде активну діяльність, скеровану на визнання мусульманами їх у якості лідерів і прикладу для уподібнення. Невірні не бачать нічого поганого у тому, що мусульмани зберігають свої мусульманські імена, навіть їх не турбує відвідування ними мечетей, адже головне, щоб мусульмани, які дотримуються секуляризму, прийшовши у мечеть, говорили про недозволенність змішувати Іслам з політикою і про обов’язковість відокремлення держави від релігії. Ахлю-ль-кітаб та їх приспішники із мусульман прагнуть віддалити мусульман від сутності Ісламу, адже Іслам — це не лише пізнання, але й визнання, покора, дотримання, підкорення Аллаху та Його Посланцю ﷺ. Іслам дотримується відкрито і у душі, за рішенням мусульмани звертаються до Корану і Сунни, а також дотримуються єдинобожжя, яке зобов’язує запровадження Шаріату в усіх справах людей. Від мусульман вимагається іти по шляху Посланця ﷺ, адже у цьому благо, праведність, а сходження з його ﷺ шляху — зло і порочність.

Умма виросла на Корані і Сунні, сам Посланець ﷺ займався її формуванням за допомогою законів, що витікають із Корану і Сунни. Він ﷺ заснував Ісламську Державу у Медині, яка проіснувала більше тринадцяти сторіч. Саме вона була державою №1 у світі. Сьогодні мусульмани повинні присвятити своє життя, свій заклик для встановлення Халіфату, щоб Іслам почав втілюватись у житті мусульман, як це відбувалось у часи Посланця ﷺ і його сподвижників. Сьогоднішнє положення, у якому живуть мусульмани, є надзвичайним, тому необхідно піти по шляху діяльності по відновленню ісламського образу життя.

Сказав Аллах:

كُنتُمۡ خَيۡرَ أُمَّةٍ أُخۡرِجَتۡ لِلنَّاسِ تَأۡمُرُونَ بِٱلۡمَعۡرُوفِ وَتَنۡهَوۡنَ عَنِ ٱلۡمُنكَرِ وَتُؤۡمِنُونَ بِٱللَّهِۗ وَلَوۡ ءَامَنَ أَهۡلُ ٱلۡكِتَٰبِ لَكَانَ خَيۡرٗا لَّهُمۚ مِّنۡهُمُ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ وَأَكۡثَرُهُمُ ٱلۡفَٰسِقُونَ

«Ви є кращою із общин, яка з’явилась на благо людства, наказуючи робити схвалене, утримуючи від засуджуваного і віруючи в Аллаха. Якщо б люди Писання увірували, то це було б краще для них. Серед них є віруючі, але більшість із них — нечестивці» (3:110).

Аллах підкреслює, що ми — краща із общин, доки віримо в Аллаха, втілюємо Його закони, дотримуємось Його релігії, виводимо людей із мороку невір’я до світла віри. Право вести людство по правильному шляху Аллах передав у наші руки. Головування повинно належати ісламській акиді, із якої витікає правильне уявлення про людину, життя, Всесвіт, про систему для життя — лише тоді будуть дотримані права, з’явиться справедливість, буде турбота про інтереси людей, буде головувати безпека. Проте нічого цього не станеться, доки ми не почнемо слідувати Корану і Сунні у затишку Халіфату.

Дана реальність буде втілена після утворення ісламського суспільства, яке побудує Умма після запровадження Шаріату, яки не буде утискати права кого-небудь. Кожен отримає свої права, гарантовані йому Шаріатом. Держава буде втілювати Шаріат над усіма громадянами, будь то правитель або звичайний громадянин, і ніхто не буде стояти вище закону. А кожен, хто скоїть злочин, отримає відповідне покарання, тому що головування належить Шаріату. Необхідно кожну свою дію, мову, звернення пов’язати з обов’язком по відновленню ісламського образу життя по встановленню Халіфату. Він буде захищати мусульман, їх країни, дозволить мусульманам жити під крилом Ісламу,захистить релігію і поширить її.

Проте сьогодні огидні люди правлять у країнах мусульман, грабують їх багатства, вбивають віруючих, виганяють їх.

Приводиться у хадісі, що до Посланця ﷺ прийшов Джибриль і сказав:

يَا مُحَمَّدُ أَحْبِبْ مَنْ شِئْتَ فَإِنَّكَ مُفَارِقُهُ وَاعْمَلْ مَا شِئْتَ فَإِنَّكَ مَجْزِيٌّ بِهِ وَعِشْ مَا شِئْتَ فَإِنَّكَ مَيِّتٌ وَاعْلَمْ أَنَّ شَرَفَ الْمُؤْمِنِ قِيَامُهُ بِاللَّيْلِ وَعِزُّهُ اسْتِغْنَاؤُهُ عَنِ النَّاسِ

«О Мухаммад, люби кого хочеш, але ти усе одно розстанешся з ним! Роби, що хочеш, але ти отримаєш відплату за це! Живи як хочеш, але ти усе одно смертний. І знай, що благородство віруючого  — у здійсненні ним нічного стояння (здійснення намазу вночі), а його перевага у тому, що він не потребує людей».

Неважливо, скільки триватиме твоє життя, смерть — це кінець кожного створення. Смерть приходить раптово, без оповіщення і дозволу. Так старайся у підкоренні Аллаху на скільки можеш, не обманюй себе довгим життям, не бери собі богів окрім Аллаха, не бери собі у посланці нікого, окрім Мухаммада ﷺ, не бери собі у якості релігії нічого, окрім Ісламу. Бійся Аллаха і не спокушайся мирським життям, адже ти усе одно розстанешся зі своїми улюбленими членами родини, зі своїм майном, зі своїм положенням у суспільстві, і своєю владою. Усе, чим володієш, зникне, окрім твоїх діянь.

Господь наш! Пробач нам наші гріхи і надмірність у тому, що ми скоїли, зміцни наші стопи і допоможи нам проти людей невірних. Змилуйся над нами, нашими батьками і мусульманами усього світу, померлими і живими, адже Ти — Приймаючий покаяння і Милосердний.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ібрахім Саляма
4 Джумада аль-уля 1440 р.х.
10.01.2019 р.

Головне меню