Ісламська Умма набуде величі лише з Халіфатом

Статті
Друкарня

Результатом ісламського заклику Пророка Мухаммада ﷺ стало проголошення першого політичного утворення, яке представляло мусульман, після хіджри (переселення) із Мекки у Медину.

Новоутворена держава повністю запровадила Іслам і відрегулювала відносини між мусульманськими і немусульманськими підданими. У результаті серед населення Ісламської Держави запанували справедливість, безпека, упевненість і добробут, і вона набула величі і сили. Посланець Аллаха ﷺ вигнав іудеїв Бану Кайнука за межі Медини з причини їх замахування на  мусульманську жінку і вбивство мусульманина, а також вигнав іудеїв Бану Надір через спробу вбити Пророка Аллаха ﷺ.

Потім прийшли часи праведних халіфів, які слідували шляху Пророка Мухаммада ﷺ, втілюючи Іслам у правильній формі.

Згадаємо слова Абу Бакра ас-Сиддика (р.а.), які були сказані перед початком боротьби з муртадами (віровідступниками):

— «Клянусь Аллахом, якщо вони відмовляться віддати мені хоча б верблюжі пути, які віддавали Посланцю Аллаха ﷺ, я стану битися з ними через це !».

— «Клянусь Аллахом, я неодмінно буду битися з тими, хто відокремлює молитву від закяту».

— «Хіба щось може бут убавлено із релігії, доки я живий?!».

Умар ібн аль-Хаттаб (р.а.) говорив наступні слова: «Якщо мул спотикнеться де-небудь в Іраку, я боюсь, що Аллах спитає у мене і День Воскресіння: «Умар! Чому ти не вирівняв дорогу?».

Повідомляється, що Умар (р.а.) також говорив: «Ми — народ, який Аллах звеличив Ісламом. І якщо ми будемо шукати велич у чому-небудь іншому, то Аллах принизить нас».

Коли у нас була держава, ми були сильними, з нами рахувались, і ніхто із тиранів не насмілювався атакувати релігію Аллаха або мусульман. Якщо вони коїли агресію проти нас, то зустрічали сувору відповідь, яка вимушувала їх вдаватись до втечі. Ми підкорили увесь світ завдяки Халіфату, який керував світом на протязі 13 сторіч.

Історія закарбувала таких халіфів, як Харун ар-Рашид,який один рік проводив у військовому поході, а інший — у хаджі (паломництві), і, дивлячись на хмари, які, не проливаючи дощу, пливли над його головою, він говорив: «Проливайте дощ, де побажаєте — плоди ваші усе одно дістануться нам». Мусульмани пам’ятають сміливу позицію ар-Рашида перед візантійським імператором, якому халіф написав: «Від Харуна, повелителя правовірних, до Нікіфору, візантійському псу. Відповідь ти побачиш, а не почуєш. Мир тим, хто послідував зі істиною».

Золотими літерами в історії записано ім’я халіфа Мутасіма, який заради однієї жінки спорудив військо і визволив її після того, як вона, зазнавши приниження від невірного, вигукнула: «О Мутасім!». Внаслідок цього походу мусульманами було відкрито місто Аморій.

Наша історія повна героїв, подібних полководцю Кутайбе ібн Мусліму аль-Бахілі, який відомий своїм виразом: «Клянусь Аллахом! Надалі я не дозволю, щоб хоча б одна мусульманка жила у страху через тебе».

Ісламський світ іще не забув Салахуддіна аль-Аюби, на обличчі якого не з’являлась посмішка до того часу, поки мечеть аль-Акса не була звільнена від хрестоносців.

Прочитайте, що султан Абдульхамід II відповів лідеру сіоністів Теодору Герцлю, який запропонував погашення боргів Халіфату в обмін на дозвіл сіоністам купувати землі у Палестині. Султан відповів: «Я швидше увіткну меч у своє тіло, аніж побачу землі Палестини відрізаними від Ісламської держави і відданими іншим».

Мусульманські війська стукали у стіни Константинополя, Відня і Росії, ставши непереможною армією, яка наступає на тиранів і злочинців. Тому, коли у мусульман була держава, вони славились своєю величчю,втілюючи закони Аллаха, захищаючи життя, честь, святині і землі мусульман.

Сьогодні мусульманам треба взяти участь у діяльності партії «Хізб ут-Тахрір» заради відновлення ісламського образу життя шляхом утворення Праведного Халіфату за методом пророцтва, який обіцяний Аллахом та Його Посланцем ﷺ.

Всевишній Аллах говорить:

وَعَدَ ٱللَّهُ ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ مِنكُمۡ وَعَمِلُواْ ٱلصَّٰلِحَٰتِ لَيَسۡتَخۡلِفَنَّهُمۡ فِي ٱلۡأَرۡضِ كَمَا ٱسۡتَخۡلَفَ ٱلَّذِينَ مِن قَبۡلِهِمۡ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمۡ دِينَهُمُ ٱلَّذِي ٱرۡتَضَىٰ لَهُمۡ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّنۢ بَعۡدِ خَوۡفِهِمۡ أَمۡنٗاۚ يَعۡبُدُونَنِي لَا يُشۡرِكُونَ بِي شَيۡ‍ٔٗاۚ وَمَن كَفَرَ بَعۡدَ ذَٰلِكَ فَأُوْلَٰٓئِكَ هُمُ ٱلۡفَٰسِقُونَ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно тому, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті д, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями» (24:55).

Посланець Аллаха ﷺ сказав:

ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةٌ عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ

«Потім прийде Халіфат за методом пророцтва» (Ахмад).

Просимо Аллаха зміцнити наші стопи за допомогою Ісламу і Праведного Халіфату і зробити нас із числа воїнів і шахідів.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
д-р Халід Абдулькарім Хасан, Палестина
23 Раджаба 1440 р.х.
30.03.2019 р.

Головне меню