Макрон, мусульмани готові до твоєї культурної війни проти Ісламу!

Статті
Друкарня

Макрон! Ти говориш, що хочеш вести ідеологічну війну проти Ісламу зі своїми світськими цінностями і ліберальним образом життя. Що ж, ми, мусульмани, більше аніж готові до битви ідей!

Отож, якою ідейною зброєю будеш атакувати? Ти будеш стверджувати, що секуляризм створив цивілізовані держави, засновані на гідних цінностях, але ж ти в ім’я ліберальних свобод заохочуєш ображання вірувань людей? І це поряд з тим, як ти тавруєш релігійні меншості і обходишся з ними як з ізгоями і громадянами другого сорту. Чи ти вважаєш цивілізованістю тероризувати мусульманських дітей, влаштовуючи облави на їх дома за допомогою озброєної поліції тільки тому, що вони відмовились прийняти образливі карикатури на свого Пророка ﷺ, якого вони так сильно люблять? Або ти вважаєш цивілізованістю демонізацію релігійних меншостей, щоб привабити на свій бік расистських ксенофобних виборців у межах своїх політичних ігор?

Чи є ознакою цивілізованості колонізація і розграбування ресурсів інших держав, вбивство і занурення у зубожіння цілих народів? Або ознакою цивілізованості є підтримка диктатур у світі, включаючи продаж їм зброї, як у випадку з Саудівською Аравією, щоб воно використовувалось проти мирного населення в Ємені та інших місцях?І наскільки є цивілізованим до уразливих і безпорадних мігрантів і осіб, які шукають притулку, рятуються від війни, переслідувань і пригноблення, ставитись як до паразитів, відмовляючись надати їм гідний притулок і захист?

У цій культурній війні ти будеш стверджувати, що секуляризм — це єдина ідеологія і система, яка здатна об’єднати людей різних рас, національностей і віросповідань, але ж твоя система просякнута расизмом через націоналістичні і євроцентристські переконання!Це у додаток до розпалювання страху, ненависті, гніву і протиріч між общинами за допомогою пропаганди ісламофобії з боку світських політиків та ЗМІ, які нещадно очорняють ісламські вірування?Як можна стверджувати, що секуляризм є об’єднуючою силою, коли у світських державах, управляючих світовим порядком, спостерігається ріст впливу правих, расистських і фашистських організацій і рухів?

І як у тебе вистачає сміливості заявляти, що ісламські переконання підпитують сепаратизм, у той час як саме ти і твої колеги-світські політики поширюєте страшні розповіді про мусульман, називаючи їх «п’ята колонна», «інші» і «вороги всередині країни» тільки через їх релігійні переконання, і у той же час забороняєте носіння хіджабу і нікабу, позбавляючи мусульманських жінок можливості брати участь у житті суспільства?

Як тобі має бути відомо, саме Іслам об’єднав людей усіх рас і походження від Китаю до Іспанії у межах однієї системи і однієї держави і зміг вигнати расизм із сердець своїх підданих,оскільки сама ісламська ідеологія відкидає расизм і дискримінацію — отруйні ідеї і концепції, які підпитаються націоналізмом. Пророк ﷺ, якого ти так атакуєш, говорив:

فَلَيْسَ لِعَرَبِيٍّ عَلَى عَجَمِيٍّ فَضْلٌ وَلَا لِعَجَمِيِّ عَلَى عَرَبِيٍّ فَضْلٌ وَلَا لِأَسْوَدَ عَلَى أَبْيَضَ فَضْلٌ وَلَا لِأَبْيَضَ عَلَى أَسْوَدَ فَضْلٌ إِلَّا بِالتَّقْوَى

«Араб не володіє перевагою над неарабом, а неараб не має переваги над арабом так само, як білий не має переваги над темношкірим, а темношкірий не має переваги над білим, окрім як у богобоязливості» (Ахмад).

Більше того, саме Пророк ﷺ встановив ісламську систему правління в Медині, де усі люди були рівні перед законом, користувались однаковими правами і захистом без дискримінації — чорні і білі, мусульмани і немусульмани, чоловіки і жінки, багаті і бідні. Ця система, яку ти називаєш екстремістською і радикальною, показала світу, як по-справжньому піклуватись про потреби і права людей, які належать до різних релігійних конфесій. Пакт Медини гласить, що усі немусульмани у державі, яка управляється Ісламом, мають право без яких-небудь перешкод сповідувати свої релігійні переконання і звичаї. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

أَلَا مَنْ ظَلَمَ مُعَاهِدًا أَوِ انْتَقَصَهُ أَوْ كَلَّفَهُ فَوْقَ طَاقَتِهِ أَوْ أَخَذَ مِنْهُ شَيْئًا بِغَيْرِ طِيبِ نَفْسٍ فَأَنَا حَجِيجُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ

«Хто вчинить несправедливо з муахідом (людина, яка не прийняла Іслам, але уклала договір з мусульманами), або принизить його,або покладе на нього те, що він не у змозі виконати, або візьме у нього що-небудь без його схвалення, то я виступлю проти нього в День Суду» (Абу Дауд).

Ось чому багато немусульманських письменників і істориків у минулому хвалили Халіфат — систему, проти відновлення якового ти виступаєш, — наприклад англійський письменник Герберт Джордж Уеллс писав: «Ісламське вчення зародило великі традиції рівноправ’я і скромності у відносинах і поведінці, внушаючи людям великодушність і терплячість. Це гуманне вчення вищого порядку, яке є у той же час реалістичним. Іслам наповнений добротою, повагою і братерством». Американський письменник Уільям Джеймс Дюрант написав у книзі «Історія цивілізації»: «У часи Омейядського Халіфату зіммії із числа християн, зороастрійців, євреїв і сабеїв володіли ступенем терплячості, яку ми не знаходимо до сьогоднішнього дня у християнських країнах, вони були вільні сповідувати свою релігію, а їх церкви і храми були збережені. Вони користувались незалежністю, підкорялись законам, встановленим факіхами і суддями».

Халіфат не тільки захищав своїх немусульманських громадян, але як істинно цивілізована держава, рятував і надавав притулок представникам інших віросповідань, які стикнулись з пригнобленням, як видно із дій султана Баязіда II, який у XV сторіччі послав увесь свій військово-морський флот на порятунок 150 тисяч європейських євреїв, що переслідувались християнськими правителями Іспанії, і поселив їх на мусульманських землях.

Макрон! Який іще ідейний арсенал у тебе у руках? Чи ти збираєшся стверджувати, що секуляризм — це ідеологія, що народилась із просвіти, у той час як вона заснована на компромісі (відокремлення релігії від держави), який ігнорував питання про те, яка система переконань є раціонально правильною, і уникав дискусії про те, хто має більше права видавати закони для людини: Творець чи створіння?Як ти можеш стверджувати, що секуляризм заснований на просвіті, при цьому примушувати мусульман прийняти ваші переконання сліпою вірою за допомогою несправедливих заборон і вселяючих страх законів, а не за допомогою раціональних аргументів?Проте Іслам відкидає сліпу віру і зобов’язує людей приймати її тільки на основі раціональної, а не догматичної аргументації, тому що його істинність відображається у ясних розумових доказах. Аллах говорить:

وَمَا يَتَّبِعُ أَكْثَرُهُمْ إِلاَّ ظَنّاً إَنَّ الظَّنَّ لاَ يُغْنِي مِنَ الْحَقِّ شَيْئاً

«Більшість їх слідує своїм припущенням, але ж припущення ніяк не можуть замінити істину» (10:36).

Окрім того, на відміну від світської системи, Іслам забороняє використання будь-якого примушення до прийняття ісламських переконань. Аллах говорить:

لاَ إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ قَد تَّبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ

«Немає примушення в релігії. Прямий шлях вже відрізнився від омани» (2:256).

Макрон, можливо, ти заперечиш, що маргіналізація релігії всередині держави — це шлях до створення корисних суспільств. Якщо так, тоді чому, згідно доповіді Всесвітньої організації охорони здоров’я за 2011 рік, Франція була класифікована як найбільш депресивна країна у світі, де кожен п’ятий страждає від клінічної депресії, а її преса пише, що вона — «чемпіон світу по зубожінню»?

Друге місце було присуджено Америці, іще одній головуючій світській державі у світі. Якщо світський, ліберальний образ життя є засобом досягнення вдоволення і щастя, тоді чому у Франції щорічно коїться 220 тисяч спроб самогубства? («Eurostat»). Відповідь проста: відокремлення релігії і Творця від людини і суспільства в умовах секуляризму створило духовну порожнечу у житті людей, а також породило масу економічних, соціальних, моральних та інших проблем, з якими люди не можуть ефективно справитись.

Ми бачимо, наприклад, як, незважаючи на те, що Франція вважається однією із найбагатших країн у світі, навіть до COVID-19 кожна сьома людина (тобто 9 мільйонів жителів країни) жила в ній за межею бідності («Statista»), а кожна п’ята не могла дозволити собі триразове харчування («Secourspopulairefrançais»), як спостерігались високий і постійно зростаючий рівень безробіття, величезні борги і значне фінансове навантаження на людей. Зараз ситуація іще більш катастрофічна, і вона простежується в усіх світських державах світу.

Більше того, ліберальні свободи і світська капіталістична система сприяли розвитку індивідуалістичного, гедоністичного і матеріалістичного образу життя, який викликав повсюдну деградацію, виражену у зловживанні наркотиками, алкоголізмі і злочинності. У Франції кожна десята людина страждає від алкоголізму («TheIndependent»), а більше 110 людей помирають кожного дня внаслідок нещасного випадку або через стан, пов’язаний з алкоголем («SantéPubliqueFrance»).

Іслам же надає чітку мету у житті, а також духовну основу для подолання труднощів і негараздів, що допомагає запобігти і полегшити хвилювання і депресію. Це на додаток до протидії індивідуалізму, гедонізму, матеріалізму, вживанню алкоголю і наркотиків, а також егоїстичному і руйнівному переслідуванню своїх бажань без урахування наслідків. Замість цього Іслам створює серйозне мислення, і людина починає відчувати відповідальність за свої дії і ставлення до інших людей згідно з високими моральними стандартами, встановленими Творцем. Окрім того, в ісламських текстах детально описані всеохоплюючі рішення усіх людських проблем, що створює гармонійне суспільство, вільне від злочинності,в якому благоденствують усі, а не лише декілька людей. Саме це спостерігалось на потязі сторіч при ісламському правлінні у Халіфаті.

У той час як французька окупація Північної Африки залишила у спадок бідність і економічну розруху у регіоні, ісламське правління над тими ж землями під час Халіфату Умара ібн Абдульазіза допомогло людям вибратись із зубожіння завдяки запровадженню ісламської економічної системи так, що у ті роки ніхто навіть не потребував закяту. Тодішній валій Північної Африки Яхья ібн Саід сказав: «Умар ібн Абдульазіз доручив мені зібрати закят в Африці. Зібравши закят, я мав намір роздати його бідним людям,проте я не знайшов таких».

Макрон,ти стверджуєш, що консервативні ісламські вірування можуть породжувати насильство і вбивати мирних жителів, у той час як абсурдно заявляєш, що секуляризм ніколи нікого не вбивав. Проте мусульманам не потрібні ніякі уроки по запобіганню кровопролиття від світської республіки, яка народилась внаслідок революції, заснованої на терорі і різанині. Нам також не потрібні лекції по запобіганню насильства від колоніального уряду, чиї руки заплямовані кров’ю мільйонів невинних людей і чия зовнішня політика створила кладовища народів, у тому числі в Алжирі і Руанді. Іслам забороняє насильство і пролиття невинної крові навіть під час війни.

Перший халіф Ісламу Абу Бакрас-Сіддік (р.а.) проінструктував своїх солдатів перед військовим походом про поведінку під час битви, сказавши: «Не зраджуйте і не перетинайте меж, не вчиняйте віроломно; не калічте і не вбивайте дітей, старих і жінок; не здирайте кори з пальм і не паліть їх. Не рубіть плодові дерева, не забивайте овець, биків, верблюдів понад того, що знадобиться вам для підтримання життя! Вам будуть зустрічатись люди, які мешкають у монастирях, залиште їх і те, чим вони займаються. Вам будуть потрапляти люди, які будуть приносити вам блюда, наповнені різною їжею; якщо ви скуштуєте що-небудь із цієї їжі, поминайте ім’я Господа над нею. Коли зустрінете людей, які голять середину голови, залишаючи навколо неї на кшталт пов’язки, ударяйте мечем по їх голеним головам. І поминайте ім’я Аллаха!».

Макрон, може, ти відчуваєш, що зможеш виграти цю світську ідеологічну війну проти Ісламу на полі битви жінки та її прав. Можливо, ти думаєш, що можеш просувати застарілі колоніальні безглузді балачки про те, що секуляризм поважає жінок, а Іслам пригноблює, сподіваючись, що світ проігнорує протести тисяч розгніваних француженок на твоїх вулицях щодо насильства, викликаного застосуванням ліберального світського режиму?!Ти думаєш, що можна просто сховати під килимок той факт, що кожен рік у Франції більше 219 тис. жінок стикаються з насильством у родині («Euronews») і що кожні три дні одна жінка гине від рук нинішнього чи колишнього партнера («France24»), або той факт, що більше половини французьких жінок наразились на сексуальні домагання («Statista») і 1 із 10 була зґвалтована («FondationJean-Jaurès»), або той факт, що французький парламент — серце світського правління — пронизаний сексизмом?

І ти дуже добре знаєш, що в інших світських державах світу — така ж статистика, якщо не гірше. Як ти можеш стверджувати, що світська система вшановує жінку, у той час як у світських державах в ім’я ліберальних свободо вона наражається на сексуальну експлуатацію у рекламі, порнографії і проституції, що дозволяє компаніям отримувати прибуток від приниження жінок? І наскільки звільнена, на твою думку, жінка, яка,ставши матір’ю-одиначкою, з усіх сил намагається виростити і забезпечити своїх дітей з причини зруйнованого шлюбу в родинного життя, викликаного хаосом відносин, що виник внаслідок ліберальних сексуальних свобод?

Секуляристи з глузуванням звинувачують хіджаб чи джильбаб в утисканні жінок, у той час як насправді ці вбрання є частиною ісламської соціальної системи, яка втілює всеохоплюючий набір правил, ефективно регулюючих відносини між чоловіками і жінками, гарантуючи співпрацю між статями в усіх відносинах і аспектах життя, дозволяючи здійснення сексуальних бажань тільки через шлюб. Таким чином, ісламська соціальна система категорично забороняє об’єктивацію і сексуалізацію жінок, а також використання у будь-яких цілях їх краси та інші дії, які принижують їх статус у суспільстві.

Усе це веде до поваги жінок у суспільстві, в якому вони можуть вести активне громадське життя, звільнившись від страху переслідувань чи жорсткого обходження, при цьому захищаючи недоторканість шлюбу, цілісність родини і прав дітей. У той час секуляризм підносить усе непристойне і криміналізує скромне і моральне, Іслам приймає доброчинне і благородне, і навіть одне слово, яке ображає честь жінки, вважається тяжким злочином. Насправді, Пророк Мухаммад ﷺ, якого ти намагаєшся образити, вказав, що ступінь гідності чоловіка оцінюється згідно ступеня його доброго обходження з жінками. Він ﷺ сказав:

إِنَّمَا النِّسَاءُ شَقَائِقُ الرِّجَالِ

«Воістину, жінки — сестри чоловікам» (Абу Дауд).

Також він сказав:

أَكْمَلُ الْمُؤْمِنِينَ إِيمَاناً أَحْسَنُهُمْ خُلُقاً وَخِيَارُكُمْ خِيَارُكُمْ لِنِسَائِهِمْ

«Серед віруючих найбільш досконалою вірою володіє той,, у кого найкращий нрав. І найкращий нрав у того, хто краще за усіх ставиться до своїх дружин» (Тірмізі).

Після усього цього, Макрон, як ти наважуєшся стверджувати, що Іслам знаходиться у кризі, коли рушиться сам секуляризм? По правді кажучи, у тебе немає ідейної зброї, щоб уразити Іслам, тому ти відчайдушно вдаєшся до брехні, ображань, жорстких законів і заборон, щоб вести цю війну, знаючи, що секуляризм вже програв битву ідей з Ісламом. Багато хто на Заході розчарувався в ідеалах демократії і секуляризму, побачивши брехню за фасадом обіцянок і вимог. Ось чому ти відмовляєшся навіть вести дебати з мусульманами про їх ісламські цінності і систему, а також про те, що вони пропонують людству і світу, і замість цього віддаєш перевагу засуджувати і затуляти роти, не дозволяючи їм виразити свої переконання.

Але ми не відмовимось від наших ісламських переконань, яку б брехню і ярлики ти не навішував на нас, не тільки тому, що ці переконання засновані на істині, але й тому, що світ, який сьогодні знаходиться у кризі через світські та інші системи, створені людиною, як ніколи потребують вищих цінностей і законів Ісламу. Отож, Макрон, ти можеш продовжувати свої атаки, якщо хочеш, але знай, що тобі ніколи не перемогти у цій війні.

أَفَمَنْ أَسَّسَ بُنْيَانَهُ عَلَى تَقْوَى مِنَ اللّهِ وَرِضْوَانٍ خَيْرٌ أَم مَّنْ أَسَّسَ بُنْيَانَهُ عَلَىَ شَفَا جُرُفٍ هَارٍ فَانْهَارَ بِهِ فِي نَارِ جَهَنَّمَ وَاللّهُ لاَ يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ

«Чи той, хто заклав підґрунтя своєї будівлі на страху перед Аллахом і прагненні до Його вдоволення, краще, або ж той, хто заклав його на самому краю обриву, готового обвалитись, так що він обвалився разом з ним в вогонь Пекла? Воістину, Аллах не веде прямим шляхом несправедливих людей» (9:109).

 

д-р Назрін Навваз
Голова жіночого відділу Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
26 Рабіуль-авваль 1442 р.х.
12.11.2020 р.

Головне меню