Сила мусульман і слабкість Заходу

Статті
Друкарня

Кожного разу, коли ми закликаємо до встановлення Халіфату і запровадження законів Шаріату, з’являються із числа мусульман ті, хто починає говорити про силу Заходу. Також вони говорять: «Як тільки ви встановите Халіфат, країни усього світу накинуться на вас, і ви нічого не зможете зробити!».

Причина таких слів полягає у слабкості і незнанні сутності свого ворога, а також у нерозумінні того, що перемога— в руках Аллаха.

Ми же скажемо таким людям, що Аллах обіцяв нам надати Свою допомогу і вона не за горами. Це неминуче, ми розуміємо це, але це також повинен зрозуміти і кожен із них, він повинен зрозуміти, що різк (прожиток), перемога, смерть — усе це у руках Аллаха:

وَمَا النَّصْرُ إِلَّا مِنْ عِندِ اللَّهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ

«Перемога може бути тільки від Аллаха. Воістину, Аллах — Могутній. Мудрий» (8:10).

Немає сумнівів у тому, що перемога в руках Аллаха, проте це не означає, що ми повинні сидіти, склавши руки, не вивчати свого ворога.

Ідея, яку несе Захід, у найближчий час знищить його самого. Причина цього полягає у тому, що у Заходу немає правильної рабіти (зв’язку) між людьми. Під рабітою ми маємо на увазі зв’язок, який об’єднує західне суспільство і формує єдину політику між його країнами. Суспільство і країни Заходу об’єднує зв’язок, заснований на вигоді, користі. І це стало основою західного життя, точніше сказати, стало західним поглядом на життя. Даний погляд переслідує лише матеріальні вигоди.

Тому недивним був той факт, що під час Першої світової війни Німеччина стояла поруч з Османським Халіфатом, і це на тлі їх явної відмінності в акиді. Звідси виникає питання: проти кого воювала Німеччина? Німеччина воювала проти своїх братів по вірі, але причиною тому послужила вигода. Неможна забувати, що якщо західна країна бачить вигоду бути на стороні ворога своїх братів по вірі, то вона так і зробить.

У якості прикладу можна привести те, що відбувається сьогодні. Усім відомо, що мусульмани почали об’єднуватись для бойкотування французьких товарів, але чому вони це зробили? Причина цього полягає у тому, що у якості рабіти між ними виступає акида та їх погляд на життя з точки зору халяль і харам. В акиді мусульман немає місця матеріальній вигоді. Тому не дивно, що багаті і бідні, слабкі і сильні, білі і чорні, араби і неараби об’єднались для бойкотування французьких товарів. І це відбувається на тлі присутності прозахідних режимів в мусульманських країнах! По милості Аллаха, Умма не звертає уваги на своїх продажних правителів, вона продовжує триматись за свою релігію і сподіватись на допомогу Аллаха.

І на завершення ми хочемо звернутись до людей зі слабкими серцями, щоб вони боялись Аллаха і перестали виступати з подібними заявами.

أَتَخْشَوْنَهُمْ فَاللَّهُ أَحَقُّ أَن تَخْشَوْهُ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ

«Невже ви боїтесь їх? Вам належить більше боятись Аллаха, якщо ви є віруючими» (9:13).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад Дарда
6 Рабіус-сані 1442 р.х.
21.11.2020 р.

Головне меню