Безсилля єврейського утворення в Газі схоже на тупик, який загрожує його існуванню, а також американському і західному впливу в ісламському світі

Статті
Друкарня

Як повідомлялось в ЗМІ 23 січня, Нетаньяху заявив, що третя фаза війни в секторі Газа триватиме 6 місяців. Він процитував слова начальника штабу Ха-Леві, який заявив, що бойові дії в секторі Газа триватимуть протягом тривалого часу і принесуть з собою багато проблем, які чекають на «Ізраїль». Подібні заяви виходили і від інших лідерів єврейського утворення, наприклад, від міністра оборони Галанта 8 січня про те, що третій етап буде продовжуватись протягом більш тривалого періоду.

Одні тільки ці заяви, не говорячи про багато інших подібних, а також розбіжності і полеміка між єврейськими міністрами, які іноді доходять до кулачних боїв і погроз ескалації, ясно показують безсилля єврейського утворення і його армії, а також вказують на поразку у війне з сектором Газа, незважаючи на масштабну американську і західну підтримку в виді передової зброї і будь-яких видів допомоги. Якщо бути більш точними, треба сказати, «до цього часу», тому що війна триває, і американська підтримка все приходить без яких-небудь обмежень. Звідси розуміється, що ліквідація і усунення з політичної арени «ХАМАС» є більше американським стратегічним рішенням, аніж єврейським. Заяви єврейських лідерів вказують на те, що їх утворення вичерпало свої можливості і вступило в стадію відчаю і замішання, а єврейська армія виснажена, налякана і стоїть на грані розпаду.

Євреї вступили в війну при величезній американській і міжнародній підтримці з метою знищити «ХАМАС». Америка пояснила їм, що вони повинні виконати це зобов’язання, чого б це не коштувало, інакше існування їх утворення опиниться під загрозою. Усі вони — єврейське утворення, Америка і Захід — були упевнені, що сокрушать Газу і муджахідів протягом місяця або навіть менше. Коли вони не змогли, Америка продовжила строк, потім продовжила іще раз, а потів і зовсім відклала до кінця січня. Коли ця війна перетворилась в ніщо інше, як огидні вбивства мирних і руйнування домів, які нічим не допомагають покінчити з муджахідами, а лиши викликають відразу і невдоволення в усьому світі, Америка почала розробляти для них нові плани. Вона розробила і запровадила план поетапності, щоб «Ізраїль» взяв на себе зобов’язання скоротити кількість марних вбивств і почав так звану «вирішальну фазу» наземної атаки. Але коли Америка побачила, що євреї вагаються і відкладають останню фазу раз за разом, вона відчула їх нездатність зробити це. Втеча солдатів, відсутність резервів, страх в армії і розпад бригад, що робить неможливим проведення наземної атаки, — усе це вимусило зняти з євреїв будь-які обмеження по строкам, зберігши при цьому ціль ліквідації «ХАМАС». Це дало їм деяке полегшення, і вони почали заявляти про довгі місяці війни і про те, що ця війна буде дорого коштувати.

Із усього вищесказаного сліду два висновки: перший — євреї ніколи б не почали наземну операцію в Газі, якщо б не отримали гарантії відсутності якого-небудь опору. Тому вони продовжують масово вбивати і руйнувати, поряд з цим відкладаючи або скорочуючи наземні операції. Другий висновок полягає в тому, що це поразка Америки, яка не раз переносила строки, а потім і зовсім перестала говорить про них.

Хоча поразка Америки іще не остаточна, і вона лише примусила її змінити свої плани, а не ціль, проте більш пильний погляд показує, що положення єврейського утворення усугубляється і може привести його до краху. Поразка американських планів рухається у напрямку стратегічного тупика, що загрожує її впливу в регіоні та ісламському світі. І це золота можливість для мусульман, яка вимагає від кожного із нас направити усі свої зусилля на допомогу Газі, штовхаючи Умму до розриву окови, звільненню своїх армій і прориву кордонів.

Америка наполягла на тому, щоб лідери єврейського утворення почали наземну атаку, яка б вирішила війну і досягла, на її думку, цілі. Але кожного разу, як євреї ідуть в атаку, в їх солдатах проявляється боягузтво. А коли поширюються новини про масову загибель ідучих в атаку, страх оволодіває і тими, хто стоїть позаду них. І чим більше повторюються спроби іти у наступ, тим сильніше їх страх і тим більше дезертирства і втечі. Так триває доти, доки бригади не починають розпадатись, після чого їх виводять із Гази. Єврейська армія втрачає боєздатність. Америка ж починає розуміти, що усі атаки перетворюються в марні спроби, а «Ізраїль» відповідає їй неоднозначно.

Якщо говорити більш стисло, то сьогодні єврейське утворення в війні з Газою втрачає свою армію. Тому Америка була вимушена внести змінення в свої плани, продовжуючи при цьому наполягати на ліквідації «ХАМАС». Вона не може відступити від цілі, тому що це ослабило б єврейське утворення в регіоні і погрожувало б підривом американського і західного впливу, що привело б до скиненню маріонеткових режимів в регіоні (і в мусульманських країнах в цілому).

Нездатність єврейського утворення виконати свою функцію в такому стратегічному і життєво важливому питанні для Америки спонукає тих, хто приймає рішення, замислитись про роль цього утворення і про те, чи є йому альтернатива. Оскільки альтернативи йому немає, особливо на тлі глобального ісламського пробудження, безладів в країні і зростаючих внутрішніх і зовнішніх проблем, Америка вимушена підтримувати його і брати до уваги його нездатність і дилеми. Тому вона не тисне на нього фазами війни чи планами, які складає сама. Як наслідок, ми бачимо продовження масової різанини і руйнувань в Газі. Америка забезпечує єврейське утворення усім необхідним для цього і відмовляється зупинити війну до досягнення своєї цілі, скільки б часу це не зайняло, бажаючи поступово виснажувати муджахідів і народ. Тепер подейкують, що війна займе не менше десяти місяців і повинна закінчитись до виборів в Америці.

Поразка і безсилля єврейського утворення в Газі — це проблема для Америки. Відсутність альтернативи євреям і відсутність рішення проблеми ставить Америку в безпрецедентний тупик. Конфлікт може призвести до вибуху регіону і повстанню проти єврейського утворення і американського впливу, а потім до звільненню Умми і встановленню держави Халіфат. Америка і Захід у цілому зрозуміли це іще 7 жовтня 2023 року, тому направили в регіон найбільш передові озброєння і підтримують єврейське утворення будь-якими видами допомоги. Сьогодні ця війна почала нести загрозу, якої не було раніше. В своїх заявах американські і єврейські лідери говорять, що не зупиняться до досягнення своїх цілей. І мусульмани повинні усвідомлювати важливість питання і не упускати свій історичний шанс. З волі Аллаха, Умма незабаром вирушить з місця, розбивши усі окови і прорвавши усі кордони. Аллах говорить:

أَمۡ يَقُولُونَ نَحۡنُ جَمِيعٞ مُّنتَصِرٞ ٤٤ سَيُهۡزَمُ ٱلۡجَمۡعُ وَيُوَلُّونَ ٱلدُّبُرَ

«Або ж вони говорять: «Ми є переможною групою». Ця група буде розбита, і вони обернуться назад!» (54:44).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Махмуд Абдульхаді
17 Раджаба 1445 р.х.
29.01.2024 р.