Режим Асада обстріляв бомбами жертв землетрусу

Огляд новин
Друкарня

Режим Асада піддав бомбардуванню постраждале від землетрусу місто Марі, розташоване на території мухафази Халеб (Алеппо), незабаром після землетрусу і розбору завалів.

За даними «MYE» режим Асада, ката сирійського народу, вибрав своєю мішенню місто Марі в 35 км до півночі від Алеппо, який сильно постраждав від землетрусу в Кахраманмараші.

У той час як число загиблих у Сирії внаслідок землетрусу перевищило 2500 людей, так званий «президент» Асад продовжує бомбардувати сирійський народ на розвалинах.

Британські парламентарі засудили Башара Асада за «жахливе» бомбардування міста Марі незабаром після сильного землетрусу.

Алісія Кернс, член парламенту від консерваторів і голова впливового комітету по іноземним справам в парламенті Великобританії, розповіла депутатам, що анклав на північному заході Сирії, утримуваний опозицією, був атакований, коли місцеві жителі намагались справитись з наслідками землетрусу.

«Учора він обстріляв Марі, район, постраждалий від землетрусу, — це дійсно безсердечний і огидний напад з його боку», — заявила Кернс членам парламенту у вівторок.

Атака режиму Асада одразу після землетрусу була охарактеризована як жорстокий і нелюдський акт, скерований на запобігання робіт по розбору завалів.

Росія, Туреччина і Іран, які входять в Астанінську трійку, докладають активних зусиль для легітимізації режиму Асада. Сполучені Штати виділяються як головний учасник цього плану у межах резолюції №2254 ООН, які вони підтримують.

Проте сирійський народ заявляє, що не піде на компроміс з кривавим режимом і протестує проти спроб легітимізації.

 

«Köklü Değişim Medya»
08.02.2023

Головне меню