Скандування такбірів на трибунах під час матчу «Трабзонспор–Базель»

Огляд новин
Друкарня

У першому матчі раунду плей-офф Ліги європейських конференцій УЕФА на стадіоні «Акъязи» спортивного комплексу «Шенол Гюнеш» лунали скандування такбіру.

Після землетрусу магнітудою 7,7, який трапився 6 лютого в Кахраманмараші і викликав руйнування в 10 провінціях Туреччини і містах на півночі Сирії, утворилось єдине серце, щоб залікувати рани.

Під час церемонії матчу, який відбувся увечері 16 лютого в Трабзоні, на полі був вивішений банер «Ми з вами» на турецькій і арабській мовах.

На початку матчу спочатку з трибун скандували такбіри. Потім вболівальники виконали емоційну хореографію.

Після завершення хореографії з усіх трибун пролунали слова: «Йа Аллах! Бісміллях! Аллаху Акбар!».

Очевидно, що ці такбіри є реакцією на нещодавню алергію світських кемалістів і ворогів Ісламу на такбіри пошуково-рятувальних команд, які радіють вижившим після землетрусу.

На 1-й хвилині матчу вони скандували «Адана тут» для Адани з номерним знаком «01», а на 2-й хвилині продовжили скандувати «Адияман тут» з номерним знаком «02» і перераховували таким чином міст а, що викликало емоційні моменти.

Умма єдина проти західних прихильників, які взяли за правило нападати на одяг, звичаї, релігії і святині мусульман. З цієї причини мусульмани на протязі декількох днів розташовували в соціальних мережах сотні тисяч твітів під заголовком «Аллаху Акбар», показуючи свою реакцію на тих, у кого алергія на такбір, і захищаючи свою святість.

 

«Köklü Değişim Medya»
16.02.2023

Головне меню