Огляд новин від 20.01.2024

Огляд новин
Друкарня

Євреї погрожують Туреччині, яка щоденно відправляє їм по 8 торгових судів

18 січня 2024 року міністр іноземних справ Туреччини Хакан Фідан відвідав Йорданію і зустрівся з королем Абдаллою II. На прес-конференції зі своїм йорданським колегою Айманом Сафади він заявив:

«Те, що «Ізраїль» робить під приводом забезпечення своєї безпеки, ніщо інше, як експансія і окупація. Розширення його територій після кожної війни і кризи є найбільш яскравим свідченням цього. «Ізраїль» краде землі палестинців своєю окупаційною діяльністю, яку він називає поселеннями на Західному Березі. Давайте внесемо ясність: безпека «Ізраїля» не знаходиться під загрозою, навпаки, країни регіону і палестинці піддаються загрозі, і увесь світ повинен знати цю у правду. На жаль, «ізраїльські» атаки на сектор Газа тривають, ця різанина повинна бути негайно припинена, а незаконна блокада, накладена на сектор Газа, повинна бути знята» («Анадолу»).

Цією заявою турецький міністр підтверджує, що єврейське утворення націлено на його країну, тобто після того, як єврейське утворення покінчить з палестинським питанням і зміцнить свою присутність в регіоні, воно переміститься в сусідні країни, поки не досягне Туреччини. Євреї мріють про державу від Нілу до Євфрату, тобто до глибини Туреччини, яка включає в себе витоки Євфрату, Харранську рівнину і прилеглі до неї території. Тим не менш, турецький режим продовжує нормалізацію відносин з цим ворожим утворенням, продовжує вести торгівлю і підтримує його різними сировинними матеріалами, такими як залізо і сталь, які використовуються у військові промисловості. Турецький режим пропускає через себе азербайджанську нафту, а також їжу і одяг для єврейських солдатів, які продовжують вбивати в секторі Газа і на Західному Березі.

11 січня 2024 року міністр транспорту Туреччини Абдулкадір Уралоглу визнав, що з 7 жовтня по 31 грудня 2023 року із турецьких портів в «Ізраїль» вирушило біля 701 судна, тобто у середньому по 8 судів на день («Аль-Джазіра», 11.01.2024).

 

Іран нападає на Ірак, Сирію і Пакистан, щоб виправдати свою нездатність підтримати сектор Газа

Іран наніс три ракетні атаки 15 і 16 січня 2024 року по цілям в Іраку, Сирії і Пакистані. Корпус стражів ісламської революції (КСІР) заявив, що випустив 4 ракети по позиціям терористів в провінції Ідліб в Сирії і 11 ракет по штаб-квартирі «Моссада» в Іракському Курдистані. Ракети і безпілотники також були націлені на два штаби «Белуджської армії справедливості», яка прагне відокремити Белуджистан і Сістан від Ірану. Проте Іран не направив жодної ракети у бік «Ізраїля», який вбив командира і декількох інших іранських солдатів в Сирії. В 2020 році єврейське утворення вбило іранського вченого-ядерника, на що Іран так само не відреагував, як і на єврейські кібератаки, які паралізували роботу бензонасосів, і на удари по ядерним об’єктам. Здається, що Іран створює подібні війни, щоб виправдати свою слабку і віроломну позицію у відношенні жорстокої єврейської агресії проти сектору Газа.

 

Нетаньяху проінформував Америку про свою незгоду зі створенням палестинської держави в будь-якій формі після війни в секторі Газа

Прем’єр-міністр єврейського утворення Нетаньяху на прес-конференції 18 січня 2024 року заявив, що «він проінформував США про свою незгоду зі створенням палестинської держави як частини будь-якого післявоєнного сценарію» і «пообіцяв продовжити атаку на сектор Газа до того часу, поки «Ізраїль» не отримає рішучу перемогу над «ХАМАС». Нетаньяху сказав: «В майбутньому держава «Ізраїль» повинна контролювати усю територію від річки до моря». За словами Нетаньяху, «ізраїльський» прем’єр-міністр повинен бути здатний говорити «ні» і своїм друзям в тому числі. Слід зазначити, що Сполучені Штати наполягають на реалізації проекту «двох держав»; американські високопосадові особи в один голос повторюють: «Створення палестинської держав повинно бути частиною наступного дня після війни».

Єврейський прем’єр-міністр відкрито об’являє про свою відмову від американського проекту «двох держав», він відкидає створення палестинської держави у будь-якій формі. Він відкрито кидає виклик Америці, оскільки знаходить в ній слабкість і нездатність спричинити на нього тиск для припинення агресії проти сектора Газа. Нетаньяху відкинув американський проект, який став практично недосяжним. Не тільки Нетаньяху відкинув американський проект, але й увесь уряд. Що стосується опозиції, то вона так само чинить опір американському рішенню, оскільки раніше вона була при владі і не вжила ніяких кроків, щоб наблизити це рішення. А в арабських і мусульманських країнах усе іще є люди, які очікують цього рішення, щоб ухилитись від відповідальності за звільнення Палестини.

 

Члени Конгресу США звинувачують свою країну у змові проти народу Палестини і нападають на Нетаньяху

Сенатор-демократ Берні Сандерс в своїй промові перед Конгресом 18 січня 2024 року заявив: «Сполучені Штати є співучасниками жаху, який переживає палестинський народ. США є співучасниками трагедії, яку переживають мільйони палестинців». Він сказав, що йому «важко зрозуміти, чому Конгрес не вживає ніяких дій, щоб зупинити страждання палестинців і зайнятись гуманітарною катастрофою, з якою вони стикнулись в секторі Газа». Це свідчення самих ворогів про те, що їх країна, Америка, є причиною лих регіону і що саме вона утвердила єврейське утворення як ракову пухлину в регіоні, щоб знищувати і колонізувати.

Американський сенатор Елізабет Уоррен порахувала відмову Нетаньяху від створення палестинської держави в межах яких-небудь післявоєнних сценаріїв небезпечним і заявила: «Ця відмова суперечить американській політиці. Рішення про створення двох держав є єдиним рішенням близькосхідної проблеми». Сенатор від Демократичної партії Брайан Шац піддав критиці заяву Нетаньяху, сказавши, що «він ускладнює майбутнє «Ізраїля». Сенатор Теммі Дакворт назвала заяви Нетаньяху «шокуючими». Сенатор Пітер Уелч заявив, що «Нетаньяху хоче брати американські гроші, але при цьому відкидає американські поради». Здається, що демократичний уряд Байдена виявився безрезультатним перед упертістю Нетаньяху і його відмовою дослухатись до американських порад. Адміністрація президента вимушена вжити заходів, в іншому випадку вона зазнає поразки як всередині країни, так і за її межами.

Слід зазначити, що протягом 60 років США не можуть реалізувати своє рішення «двох держав», оскільки сіоністи — перші, хто перешкоджає реалізації даного проекту. Зухвалість євреїв по відношенню до Америки обумовлена тим, що вони розуміють, що в їх окупаційному утворенні Сполучені Штати мають потребу для реалізації своїх інтересів в регіоні. Америка утвердила єврейське утворення і зробила його передовою базою, щоб знаходити виправдання для втручання в регіон, зміцнювати свій контроль і перешкоджати звільненню регіону і встановленню держави Халіфат.


8 Раджаба 1445 р.х.
20 січня 2025 р.

Головне меню