Слово істини — гірке, але сказати його — ваджиб

Хадіс
Друкарня

Разом з благородним хадісом

Вітаємо вас, дорогі слухачі, на новій зустрічі з нашою програмою «Разом з благородним хадісом», і почнемо її з найкращого привітання: ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

Навів Ахмад від Абу Зарра:

أَوْصَانِي خَلِيلِي أَنْ أَصِلَ رَحِمِي وَأَنْ أَقُولَ الْحَقَّ وَإِنْ كَانَ مُرًّا وَأَنْ لاَ تَأْخُذَنِي فِي اللهِ لَوْمَةُ لائِمٍ

«Мій дорогий друг (Мухаммад ) заповідав мені підтримувати родинні зв’язки, говорити слово істини, навіть якщо вона буде гіркою, і не звертати уваги заради Аллаха на засуджування тих, хто засуджує».

Дорогі слухачі, сказати сьогодні слова істини в обличчя правителю-тирану з кожним днем усе більш небезпечно і гірко. Адже сьогодні перед ним плазують і вихваляють його, а він лише розпоряджається: «Я вказує вам тільки на те, що сам вважаю за потрібне». Люди ж опускають голови і говорять: «Ти ведеш нас тільки правильним шляхом».

Хто ж сьогодні, при таких тяжких обставинах, готовий встати перед лицем тирана і сказати йому: «Ти — брехун, ти — тиран, ти — грішник!». Хто встане перед правителями в мусульманських країнах і скаже їм, що вони повинні почути на свою адресу? Хто сьогодні встане і скаже правителю Туреччини, щоб люди побачили його брехню: «Нехай Аллах нашле на тебе те, що ти заслужив, о, брехун!». Хто готовий вкусити гіркоту від слів істини?

Адже немає сумнівів у тому, що чоловік, який зробить це, заслужить такої ж нагороди, як господин шахідів — Хамза ібн Абдуль-Мутталіб.

О, Аллах, прискор появу Халіфату, який об’єднає мусульман в одне ціле, і позбавить їх від страждань. О, Аллах, осяй наші землі Своїм світлом.

Дорогі слухачі, до нових зустрічей з черговим хадісом Посланця Аллаха ﷺ. Нехай Аллах береже вас. Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

 

Спеціально для радіо
Абу Марьям
11 Рабі уль-ахіра 1440 р.х.
18.12.2018

Головне меню