Кораніти

Хадіс
Друкарня

Разом з благородним хадісом

Вітаємо вас, дорогі слухачі, на новій зустрічі з нашою програмою «Разом з благородним хадісом», і почнемо її з найкращого привітання: ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!
Передається від Мікдада ібн Мааді Караба аль-Кінді, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

يُوشِكُ الرَّجُلُ مُتَّكِئًا عَلَى أَرِيكَتِهِ يُحَدَّثُ بِحَدِيثٍ مِنْ حَدِيثِي فَيَقُولُ بَيْنَنَا وَبَيْنَكُمْ كِتَابُ اللَّهِ عَزَّ وَجَلَّ فَمَا وَجَدْنَا فِيهِ مِنْ حَلَالٍ اسْتَحْلَلْنَاهُ وَمَا وَجَدْنَا فِيهِ مِنْ حَرَامٍ حَرَّمْنَاهُ أَلَا وَإِنَّ مَا حَرَّمَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ مِثْلُ مَا حَرَّمَ اللَّهُ

«Близько той час, коли чоловіку, який лежить на своєму ложі будуть розповідати один із моїх хадісів, на що він скаже: «Між нами і вами — Книга Аллаха. Те, що в ній ми знайшли дозволеним — вважаємо дозволеним, те, що знайшли забороненим — ми вважаємо забороненим». Воістину, те, що заборонив Посланець, рівносильне тому, що заборонив Аллах» (Ібн Маджа).

Хто той, хто намагається перешкоджати поверненню Ісламу? Хто той, хто намагається затьмити сонце ситом? Хто той, хто прагне затьмити істину брехнею? Хто той, хто посягнув на Творця людини, життя, Всесвіту? Хто посмів відокремити Коран від Сунни? Хто посмів розмежувати Божественне одкровення? Така людина гнівить Всевишнього, адже вона бере одну частину одкровення і залишає другу!

О, мусульмани! Посланець Аллаха ﷺ повідомив нам, що Коран і Сунну розділять, і це він ﷺ зробив іще 14 сторіч назад. Ось хадіс перед нами, він є однією із вказівок пророцтва на правдивість і достовірність Послання. Хто міг повідомити Посланцю ﷺ про те, що з’являться люди, які назвуть себе коранітами? Ці люди закликають керуватись Кораном у відриві від Сунни, тобто закликають відкинути Сунну, з якою Пророк ﷺ прийшов до нас. Посланець Аллаха ﷺ розкрив нам сутність їх заклику до того, як вони зробили це. І немає сумніву в тому, що цей заклик є однією із стріл невірних, яку випустили в серце заклику Ісламу. Адже заклик Ісламу скерований на повернення Халіфату, де правління буде здійснюватись за методом пророцтва, а це ненависно невірним Заходу.

О, Аллах, прискор появу Халіфату, який об’єднає мусульман в одне ціле і позбавить їх від страждань. О, Аллах, осяй наші землі Своїм світлом.

Дорогі слухачі, до нових зустрічей з черговим хадісом Посланця Аллаха ﷺ. Нехай Аллах береже вас. Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

 

Спеціально для радіо
Абу Марьям
28 Рабі уль-авваль 1440 р.х.
06.12.2018 р.

Головне меню