Рай — тому, хто прагне до нього, а хто відвернувся , тому уготований Вогонь

Хадіс
Друкарня

Разом з благородним хадісом

Ми вітаємо усіх вас, наші дорогі брати, на черговій зустрічі в нашій програмі «Разом з благородним хадісом». Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

Передав Мухаммад ібн Сінан від Хіляля ібн Алі, від Ати ібн Ясара, від Абу Хурайри, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

كُلُّ أُمَّتِي يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ، إِلاَّ مَنْ أَبَى‏"‏‏.‏ قَالُوا يَا رَسُولَ اللَّهِ وَمَنْ يَأْبَى، قَالَ: ‏"‏ مَنْ أَطَاعَنِي دَخَلَ الْجَنَّةَ، وَمَنْ عَصَانِي فَقَدْ أَبَى‏

«Уся моя Умма увійде в Рай, окрім того, хто відмовиться». (Люди) спитали: «А хто відмовиться?». Він відповів: «Хто буде підкорятись мені, той увійде в Рай, а хто ослухається мене, той відмовиться» (Муслім).

Найкраща мова — це мова Аллаха. Найкращий шлях — це шлях Його Пророка ﷺ.

Цей та багато інших хадісів направляють мусульманина в Рай. Посланець Аллаха ﷺ повідомив нам приємну новину — що його Умма увійде в Рай, який приготував Аллах для Своїх праведних і щирих рабів. Цей благородний хадіс повідомляє нам, що кожен, хто послідує за Посланцем ﷺ, підкоряючись і виконуючи приписи в обов’язкових і додаткових справах , тому Аллах воздасть Раєм. Бажаючий Раю повинен слідувати шляху Посланця Аллаха ﷺ — це прямий шлях , він веде в Рай і віддаляє від Пекла.

Проте в Уммі є люди, які відмовились від Раю; вони постали проти шляху Посланця Аллаха ﷺ в усіх життєвих питаннях. Для таких людей Всевишній Аллах приготував Пекло, адже вони звернули зі шляху, який веде в Рай.

Сумно, що людина , знаючи істину, не слідує за нею, вона вважає, що учепиться за порятунок в останню мить. Хіба вона не знає, що коли послання від Всевишнього дійшло до неї, і вона залишила його без належної уваги, то тим самим вона відмовилась від Раю і послідувала по шляху омани? Хіба вона не знає про це? Або вона віддала перевагу благам тимчасового життя над вічним блаженством в Раю?

О, Аллах, ми просимо Тебе , щоб Ти утвердив нас на шляху нашого Посланця ﷺ, щоб ми зустрілись з ним біля його джерела. О, Аллах, не дай нам опинитись серед тих, хто відвернувся і пішов по стопам Шайтана! Амін!

До наступних зустрічей, дорогі брати, на нашій передачі «Разом з благородним хадісом». Нехай збереже вас Аллах. Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

Махір Саліх
8 Мухаррама 1444 р.х.
6 серпня 2022 р.

Головне меню