Хто готовий до жертв?

Хадіс
Друкарня

Разом с благородним хадісом

Ми вітаємо вас, наші дорогі брати, на черговій зустрічі в нашій програмі «Разом з благородним хадісом». Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

В книзі Ібн Хаджара аль-Аскаляні «Фатх аль-Барі фі Шарх Сахіх аль-Бухарі» в розділі «Пекло покрито задоволеннями» наводиться хадіс:

Передав Ісмаіл від Маліка, від Абу Зунада, від Араджа, від Абу Хурайри, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

حُجِبَتِ النَّارُ بِالشَّهَوَاتِ، وَحُجِبَتْ الْجَنَّةُ بِالْمَكَارِهِ

«Пекло покрито задоволеннями, а Рай покритий ненависним».

Природа чоловіка є такою,що він шукає спокій, слідує за інстинктами і схильний до лінощів. І в той же час йому не подобаються труднощі і проблеми, він схильний уникати їх. Проте Всевишній Аллах бажає чоловіку блага. Він предопределив, що у цьому світі будуть випробування і труднощі, а в Наступному світі чоловік отримає винагороду за своє терпіння і набуде справжнього спокою і насолоди.

Багато людей (і частина мусульман) не розуміють цієї істини. На жаль,деякі не усвідомлюють, що дорога в Рай лежить через труднощі, старанність, дотримання законів Аллаха, навіть якщо це іде врозріз з їх бажаннями. З причини свого невігластва деякі мусульмани перебувають в омані відносно Наступного життя , але чим більше вони уникають труднощів і слідують своїм пристрастям, тим ближче вони до Вогню.

О, Умма! Рай чекає на тебе, але чи є той, хто пожертвує своїм часом , старанністю і майном? Повернення ісламського правління є обов’язком мусульман, але хто бажає проявити зусилля на цьому шляху? Хто бажає приєднатись до тих, хто працює над піднесенням цієї релігії? Після того, як ми встановимо державу, Умма поверне собі велич і могутність.

О, Аллах, прискор час Праведного Халіфату, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва! Цей Халіфат об’єднає усіх мусульман і позбавить Умму від страждань. О, Аллах, осяй землю Своєю милістю! Амін!

До наступних зустрічей , дорогі брати, на нашій передачі «Разом з благородним хадісом». Нехай збереже вас Аллах. Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

 

Абу Марьям

Головне меню