Возрадуйся, о, той, хто бажає зустрічі з Аллахом!

Хадіс
Друкарня

Разом з благородним хадісом

Ми вітаємо вас, наші дорогі брати, на черговій зустрічі в нашій програмі «Разом з благородним хадісом». Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

В книзі Ібн Хаджара аль-Аскаляні «Фатх аль-Барі фі шарх Сахіх аль-Бухарі» в главі «Хто бажає зустрічі з Аллахом, Аллах бажає зустрічі з ним» наводиться наступне: «Передав Мухаммад ібн Аля від Абу Усами, від Бурайди, від Абу Бурди, від Абу Муси, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

مَنْ أَحَبَّ لِقَاءَ اللَّهِ أَحَبَّ اللَّهُ لِقَاءَهُ وَمَنْ كَرِهَ لِقَاءَ اللَّهِ كَرِهَ اللَّهُ لِقَاءَهُ

«Аллах бажає зустрічі з тим, хто бажає зустрітись з Ним, що ж стосується не бажаючого зустрічі з Аллахом, то і Аллах не бажає зустрічі з ним».

Віруючий переконаний, що Всевишній Аллах приготував йому в Раю безкінечні блага , він переконаний в словах про це Посланця Аллаха ﷺ. Віруючий бажає зустрічі з Аллахом, а Аллах бажає зустрічі з ним. Що стосується невіруючого, то він не вірить, що Аллах приготував йому велике покарання, він не бажає зустрічі з Аллахом, а Аллах не бажає зустрічі з ним.

Хто ж сьогодні більше за усіх бажає зустрічі з Аллахом? Той, хто робить благі справи, дотримується повелінь Аллаха, піклується про релігію Аллаха і про справи мусульман. Той, в чиїх очах жалюгідна ця дунья, хто стримує свої бажання заради довольства Аллаха. Той, хто прагне до запровадженню законів Аллаха на землі. Той, хто веде діяльність по встановленню Другого Праведного Халіфату, адже це — обіцянка Аллаха і радісна звістка Його Посланця ﷺ. О, той, хто бажає зустрічі з Аллахом! Обрадуйся! Твій Господь любить тебе і так само бажає зустрічі з тобою!

О, Аллах! Прискор час Праведного Халіфату, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва. Цей Халіфат об’єднає усіх мусульман і позбавить Умму від страждань. О, Аллах, осяй землю Своєю милістю! Амін!

До наступних зустрічей , дорогі брати, на нашій передачі «Разом з благородним хадісом». Нехай збереже вас Аллах. Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!


Абу Марьям
4 Мухаррама 1444 р.х.
2 серпня 2022 р.

Головне меню