Рай і Пекло — дві істини, які спонукають до дій

Хадіс
Друкарня

Разом з благородним хадісом

Ми вітаємо вас, наші дорогі брати, на черговій зустрічі в нашій програмі «Разом з благородним хадісом». Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

В книзі Ібн Хаджара аль-Аскаляні «Фатх аль-Барі фі шарх Сахіх аль-Бухарі» в главі «В Рай увійдуть 70 тисяч без звіту» наводиться хадіс: «Передав Абу Яман від Шуайба, від Абу Зінада, від аль-Араджа, від Абу Хурайри, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

يُقَالُ لِأَهْلِ الْجَنَّةِ: يَا أَهْلَ الْجَنَّةِ خُلُودٌ لاَ مَوْتَ، وَلِأهْلِ النَّارِ يَا أَهْلَ النَّارِ خُلُودٌ لاَ مَوْتَ

«Буде сказано мешканцям Раю: «О, мешканці Раю, це вічність, і немає тут смерті», — так само ж мешканцям Пекла буде сказано: «О, мешканці Пекла, це вічність, і немає тут смерті».

В Судний день приведуть смерть в образі барана, і її заріжуть перед людьми. Тоді зрадіють цьому мешканці Раю, і збільшить це страждання мешканцям Пекла. Будь-яка надія на порятунок зникне у мешканців Вогню, а у мешканців Раю зникне будь-яке засмучення і сум. В Раю люди будуть насолоджуватись великим блаженством, а в Пеклі люди будуть страждати від тяжкого покарання . В цих словах — послання для кожного розумного, що Наступне життя — це вічний притулок, що Рай і Пекло — вічні. Горе тому, хто віддав перевагу цьому швидкоплинному життю перед Вічністю. Горе тому, хто не пізнав істину , і тому , хто пізнав її, але забув про неї .

О, мусульман, оговтайтесь і подумайте про своє положення, адже цієї істини досить, щоб спонукати вас до дотриманню приписів Аллаха. Цього досить, щоб ви почали піклуватись про справи мусульман, наказували схвалюване і засуджували засуджуване. Цієї істини досить, щоб ви встали в перших рядах для роботи над зміненням порочної реальності, в якій опинилась Умма. О, мусульмани, приєднуйтесь до тих, хто присвятив своє життя цій ідеї! Покваптесь разом, з щирістю і старанністю до обіцянки Аллаха і радісної звістки Його Посланця ﷺ — до встановленню Другого Праведного Халіфату.

О, Аллах! Прискор час Праведного Халіфату, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва. Цей Халіфат об’єднає усіх мусульман і позбавить Умму від страждань. О, Аллах, осяй землю Своєю милістю! Амін!

До наступних зустрічей, дорогі брати, на нашій передачі «Разом з благородним хадісом». Нехай збереже вас Аллах. Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!


Абу Марьям
9 Мухаррама 1444 р.х.
7 серпня 2022 р.