Запитання-відповідь

Політичні аналізи
Друкарня
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Запитання: Існують суперечливі повідомлення щодо злочинного вбивства Бен Ладена, які чути скрізь у заявах з боку американської преси, або у заявах пакистанської сторони .. Деякі з цих повідомлень кажуть про те, що вдале проведення даної операції  стало можливим при співпраці з пакистанським режимом, деякі інші заперечують подібне у цілому, або частково …

Прохання пояснити свою точку зору на це питання. Якщо операція була проведена при співробітництві, чи означає це те, що час проведення операції визначався обома боками у консультаційному порядку з пакистанським режимом? І хай Аллах воздасть вам благом.

Відповідь: Існують серйозні підстави припускати, що операція проводилась при співпраці з пакистанським режимом, де мала місце передача необхідної розвідувальної інформації американському командуванню з метою успішного проведення даної операції ..
Для цих підстав є наступні факти:

1.Проведення на авіабазі  у Шаклалев позапланової зустрічі 25.04.2011 року поміж командуючим міжнародними силами сприяння безпеки в Афганістані (ISAF) – американським генералом Девідом Петреусом та генералом Кайані. Цієї ж ночі генерал Петреус проводить закриті телефонні переговори з Білим Домом за участю президента США Барака Обами.  Наступного дня один з головних координаційних пакистанських військових комітетів проводить засідання, де присутній голові пакистанської міжвідомчої розвідки Ай-ЕС-Ай (Inter- ServicesIntelligence, ISI) генерал Шуджа Паша, який, у свою чергу не входить до складу цього комітету. До того ж проведення даного засідання не було запланованим.  

Барак Обама у вищезгаданій телефонній розмові, коли було об’явлено щодо ліквідації Бен Ладена, відзначив: «Нарешті, минулого тижня,коли ми отримали достатньо інформації, я прийняв рішення вжити необхідних заходів, тим самим санкціонувавши операцію по затриманню Усами бен Ладена».


Джерело: http://www.dawn.com/2011/05/03/pak-military-caught-in-the-crossfire.html


2.Також було об`явлено, що Усама бен Ладен проживав у місті Білал, яке розташовано у районі, який належить армії, неподалік від пакистанської військової академії, яка оточена військовими контрольно-пропускними пунктами.

3.Заява Зардарі, де він відсторонюється від участі в операції, але з іншого боку він визнає свою участь у співпраці, що сприяло та полегшило проведення операції по знищенню бен Ладена. Усвоєму інтерв’ю американській газеті «Вашингтон Пост» Зардарі сказав наступне: « Не дивлячись на те, що події о неділі не стали наслідком спільного проведення операції, усе ж таки наявність співпраці протягом тривалого року поміж США та Пакистаном уможливили знищення Усами бен Ладена, постійної загрози номер один для усього цивілізованого світу».


4.Заява Обами,  у якій він також намагався відсторонити пакистанський режим від причетності до проведення операції по ліквідації. Не дивлячись на це, Обама усе ж таки визнав, що співпраця з Пакистаном допомогла виявити місце перебування бен Ладена. Зокрема Обама сказав: «Важливо відзначити, що наша співпраця з Пакистаном у боротьбі з тероризмом допомогла виявити та встановити місце, де приховувався бен Ладен.»


5.Попередні події які пов’язані з арештами кількох членів аль-Каіди,таких як Абу Фарад аль-Лібі, Халід Шейх Мохаммед, Ахмед Хальфан Гайлані, які аналогічно були арештовані у подібних місцях. У районах поблизу великих військових містечок, або у безпечній зоні, після чого вони були передані американській стороні.


З вищеназваного робимо висновок, що пакистанський режим по вуха у багні злочину, який пов'язаний з вбивством бен Ладена. Не обов’язково, щоб про початок проведення операції по ліквідації, час якого визначила Америка, був проінформований пакистанський режим. Пакистанському режиму відведена роль шпигуна, який надає необхідну інформацію з метою ліквідації жертви, потім він передає її своєму хазяїну, щоб останній визначився з  часом початку проведення самої операції, а чи повідомить Америка про це своєму шпигуну або ні, це  вже не має жодного значення!


У свою чергу ми звертаємо увагу жителів Пакистану у цілому та пакистанської армії зокрема, що подальше існування цього режиму – суть проблеми та головні біда Пакистану. Цей режим не зупиниться у межі співучасті у вбивстві бен Ладена, хай помилує його Аллах и дасть йому райські сади, але він і надалі продовжить пити кров мусульман .. Шаріатським обов’язком є скасування цього режиму та встановлення замість нього Халіфату, тоді піднесеться Іслам та мусульмани, та будуть приниженими невір'я та його прибічники.

وَاللَّهُ غَالِبٌ عَلَىٰ أَمْرِهِ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ
«Аллах робить свої справи як забажає, але більшість людей не обізнана про це» (12:21)

01 Джумада ас-Санийа 1432 г.х.
04.05.2011

Генерал АшфакПарвезКайани (урду), родился в апреле 1952 года. Входит в 20ку самых влиятельных людей мира (по версии журнала TIME)[1], командир Сухопутных войск Пакистана. 24 июля 2010 года, премьер-министр Пакистана Юсуф Реза Гилани продлил полномочия генерала Кайани, в качестве начальника штаба Сухопутных войск, на три года. Таким образомКайани стал первым пакистанским генералом, который получил продление срока полномочий от демократического правительства.

Головне меню