Сенс приїзду Трампа у Саудівську Аравію та окуповану Палестину

Відповіді на питання
Друкарня

Питання: На сайті «Росія Сьогодні» за 26.05.2017 з посиланням на «Reuters» повідомляється про те, що Конгрес США бажає провести голосування з приводу відхилення угоди, укладеної Трампом у Саудівській Аравії на суму 460 млрд. доларів.

Як зрозуміти їх крок при тому, що раніше Америка навіть не мріяла укласти таку вигідну угоду, особливо якщо врахувати той факт, що її економіка переживає кризу? З якої причини Конгрес бажає відмінити її? До того ж своїм візитом у Саудівську Аравію Трамп переслідував багато цілей,серед яких — зібрати лідерів Перської затоки на загальному засіданні, після чого вирушити в окуповану Палестину. Чи означає це, що він має політичне рішення палестинської проблеми? Нехай Аллах благословить Вас!

Відповідь: Пропозиція Конгресу США є питанням політичної гризні, яке навряд чи якось істотно вплине на предмет угоди, більше того — воно, швидше за усе, лише підкріпить її врешті решт . Дана угода оживить економіку США, привівши до руху збройні заводи та відкривши можливість для працевлаштування широких мас населення. Усі американські партії будуть лише «за». Для того, щоб роз’яснити те, чому Конгрес відхиляє цей контракт або намагається це зробити, ми запропонуємо до розгляду наступні аспекти:

1. Президент США Дональд Трамп прибув у столицю династії Саудів Ер-Ріяд 20.05.2017. Дана подія отримала широке висвітлення у ЗМІ як у самій Америці, так і у арабському світі, де даний візит розглядався у контексті налагодження відносин Трампа з ісламським світом. Зустріч з саудітами була дуже теплою, чому раніше не приділяв особливої уваги його попередник Барак Обама. Дональд Трамп виразив своє захоплення та вдячність на адресу саудівського короля та його уряду так, як раніше не виражав це жоден президент США. На початку свого візиту Трамп провів зустріч з королем Сальманом. Наступного дня 21.05.2017 була проведена друга зустріч, на яку були запрошені королі та еміри шести дрібних країн Перської затоки. Потім, того ж дня, був організований саміт при участі лідерів 55 мусульманських країн, який був більше схожий на лекцію, прочитану Трампом. Також були проведені додаткові зустрічі Трампа з деякими представниками низки держав. Було вирішено створити глобальний центр протидії ідеям екстремізму, штаб-квартира якого повинна бути розташована в Ер-Ріяді, у межах тісного партнерства між усіма цими державами та США у боротьбі проти екстремізму та тероризму, про що було сказано у підсумковій заяві під назвою «Декларація Ер-Ріяда». Таким чином, Саудівська Аравія погодилась витрачати гроші на боротьбу з тим, що Захід називає «тероризмом» або що Трамп називає «радикальним ісламським тероризмом». «Декларація Ер-Ріяда» включає у себе заяву про наміри створити «стратегічний альянс на Близькому Сході з центром в Ер-Ріяді». У декларації також говориться: «Повне оформлення даної співпраці буде виконано у 2018р.».

2. Незважаючи на усі ці засідання, на важливість цього центру та укладаємого альянсу, економічне питання для Трампа було основною метою візиту у Саудівську Аравію, тому що американська економіка опинилась під загрозою після низки криз та потрясінь, які вдарили по країні незважаючи на те, що Америка усе іще залишається першою державою у світі. А тому проблема з астрономічним боргом та пробудженням економіки стала життєво важливою для Америки, особливо в умовах безперервного економічного росту Китаю. Питання, пов’язане з економікою, стало головним питанням для уряду Америки, а тому зовнішньоекономічні відносини набули для неї як ніколи раніше важливе значення. У 2016 р. Дональд Трамп переміг на виборах, обіцяючи, що він підніме економіку за допомогою надання робочих місць для американців та стимуляції американських кампаній до повернення на батьківщину — в Америку. Також він заявив, що закличе усі держави платити за «покровительство», що надається Америкою. Республіканська партія зробила ставку на Трампа, тому що побачила у ньому капіталістичного діяча, який добре розбирається у тому, як укладати вигідні угоди, адже він по своїй суті — бізнесмен. У рамках реалізації своєї програми при зустрічі з Меркель у Вашингтоні 17.03.2017 він почав вимагати у Німеччини заплатити заднім числом мільярди доларів за наданий від США захист Німеччини після Другої світової війни. Також він почав вимагати від Південної Кореї 28.04.2017 заплатити мільярд доларів за американські протиракетні системи THAAD, розташовані на її території американськими військами після того, як Північна Корея стала створювати напруженість для Південної Кореї проведенням ракетних випробувань. Німеччина різко відмовилась визнавати себе боржником Америки за час, проведений американськими військами на її території. Також і Південна Корея відмовилась платити за американські системи THAAD, розташовані на її території. Отож, Америка у багатьох частинах світу зазнала поразки зі своєю політикою «платного покровительства», але яскраво набула успіху з цим у Саудівській Аравії, за якою послідували дрібні країни Перської затоки, що вилилось в астрономічні угоди, підписані Трампом з Саудівською Аравією.

Таким чином, начало успіху політики Трампа, скерованої на «платне покровительство», відбулось у Саудівській Аравії. Об'єм поставок зброї з боку Америки обіцяє бути найбільш крупним за усю її історію. «Al-JazeeraNet» за 20.05.2017 пише: «Король Саудівської Аравії Сальман ібн Абдаль-Азіз та президент США Дональд Трамп підписали о суботі у столиці Ер-Ріяд низку угод про взаємну співпрацю. Білий дім заявив про підписання угоди по співпраці у військовій сфері з Ер-Ріядом на суму у 460 млрд. доларів. Міністр торгівлі Саудівської Аравії Маджід аль-Касбі заявив, що його країна надала ліцензію на інвестування у свою економіку двадцяти трьом крупнішим американським кампаніям. Репортер від «Al-Jazeera» в Ер-Ріяді передає, що Саудівська Аравія та США підписали угоду на 460 млрд. доларів, із яких 110 млрд. стануть вартістю оплати попередніх військових угод, а Вашингтон, у свою чергу, обв’язується негайно передати зброю Саудівській Аравії. Решта 350 млрд. доларів складуть плату за наступні угоди, які будуть проводитись між країнами у найближчі 10 років».

Від величини цієї торгової угоди підскочили фінансові показники основних фондових ринків США, таких як «DowJones», «Standard&Booz», «Nasdaq», враховуючи ту захмарну суму, яку готова передати Саудівська Аравія Америці, та можливість працевлаштування для американців, як це і обіцяв Трамп під час своєї передвиборчої гонки. Дивлячись на саму угоду, ми можемо помітити, що Саудівська Аравія вливає таким чином значну частину своїх засобів в збройні заводи США, і так буде продовжуватись наступні 10 років! «Фактичні надходження у казну КСА в 2016 г. склали 528 млрд. реалів, що відповідає 140 млрд. доларів». Ось так адміністрація Трампа прибрала до своїх рук частину прибутків династії Саудів.

3. Пропозиція Конгресу відноситься до політичної гризні і, швидше за усе, ніяк не вплине на укладену угоду, а більше того — підсилить її! Ця угода зміцнює американську економіку, оживляє її заводи та відкриває широкі можливості по працевлаштуванню. Америка з усіма її партіями потребує цього, а тому, як ми і сказали, заяви Конгресу відносяться лише до політичної гризні, мета яких — відволікти увагу людей від багатьох скандалів,пов’язаних зі зв’язками Трампа з Росією, щоб прикрити його близьких та наближених від розгляду з їх витівками,про що буде замовчуватись на тлі великих економічних досягнень Трампа, а також його політичних успіхів, які виразились у зібранні правителів багатої кількості країн перед ним! Сильне інформаційне прикриття в американських ЗМІ для Трампа, його засідання, угода про величезні поставки зброї, укладені у Саудівській Аравії, сам вид голів та королів ісламських країн, які зібрались звідусіль лише заради того, щоб послухати промову Трампа аа виконати ритуали підкорення Америці, — усе це полегшує положення Трампа та його адміністрації, нехай навіть тимчасово, від наслідків тих ганебних фактів,що пов’язані з ним. Тепер Трамп виглядає як успішна людина, яка має повне право говорити від імені успішності та не виправдовуватись за інформаційні утікання, скандали та політичну слабкість . Враховуючи усі важливість положення Трампа, можна зрозуміти, чому так поспішно була зібрана велика кількість королів та голів мусульманських країн в Ер-Ріяді заради того, щоб привітати Трампа. Такого величезного зібрання раніше іще не було. «Королівство Саудівської Аравії провело великі приготування для очікуваної зустрічі з президентом США Дональдом Трампом та з лідерами 55 країн, запрошених в Ер-Ріяд. Візит президента США до Саудівської Аравії привабив увагу багатьох журналістів, у той час як спостерігачі відзначають, що Саудівська Аравія набула успіху у притягнення світової уваги до цього візиту, звертаючи увагу на те, як багато лідерів та голів арабських, і у цілому — мусульманських країн, було уперше зібрано» (сайт «Deutsche сайт Welle», 19.05.2017). До того ж, варто врахувати, що ця політична гризня у Конгресі була розпочата лише частиною конгресменів, а саме — демократами.

4. Відносно правителів країн Перської затоки варто відзначити, що Америка хоче поглинути їх, незважаючи на те, що вони — агенти Британії. Свій план відносно них Америка намагається реалізувати шляхом укладання з ними угод про поставки зброї, а також іще більше збільшити своє втручання у внутрішні справи цих держав під приводом іранської загрози. У своїй промові Трамп сказав: «Катар, який приймає у себе центральне американське керівництво, є нашим вирішальним стратегічним партнером. Також ми продовжуємо і надалі співпрацювати з Кувейтом та Бахрейном з метою підвищення безпеки у регіоні. ОАЕ брали участь з нами у битві за серця та душі людей, запустивши разом з США центр протидії поширенню ненависті в Інтернеті. Також і Бахрейн прагнув побороти вербовку у лави екстремістів» («CNN Arabic», 21.05.2017).

«Американський президент Дональд Трамп заявив про те, що США та Катар розглядають питання про укладання угоди про поставки нового американського озброєння. За даними агентства «AssociatedPress», президент США сказав, що він та емір Катару обговорюють, як він виразився, «покупку багатої кількості красивої військової техніки». Трамп та шейх Тамім, емір Катару, зустрілись сьогодні вранці в Ер-Ріяді на двобічних переговорах у кулуарах ісламсько-американського саміту, де президент Америки заявив, що «ніхто не створює кращої зброї, аніж Америка», вказуючи на те, що угода «надасть можливість працевлаштування американцям та одночасно збільшить силу безпеки Катару...» («Dotmsr», 21.05.2017).

Американська політика по роздуванню іранської загрози у регіоні та різкі висловлювання проти Ірану, улесливі вухам правителів цих країн, ведуться з метою вплутати їх в американську пастку по укладанню угод щодо постачання зброї, а також розташування військових баз на своїх територіях та їх фінансування. Усе це буде вестись за рахунок фінансування країн Перської затоки без того, щоб Америка здійснила хоч один реальний крок проти Ірану, на який же вона сама опирається у війні проти революції у Сирії, як і опирається на нього у підтримці зброєю хоусітів в Ємені іще з часів Барака Обами, а також у підтриманні свого впливу в Іраку та Лівані. В Ер-Ріяді Трамп назвав «Хізбаллу» терористичною організацією, після чого похвалив ліванську армію, яка надає повне покровительство «Хізбаллі» у Сирії,б’ючись пліч-о-пліч з нею проти сирійських повстанців в у Джаруді та Арсалі!

Правителі країн Перської затоки подібні Саудівській Аравії і не відчувають себе у безпеці перед Іраном, і тому вони легко погоджуються на підтримку Америки, особливо, коли чують, як вона говорить щось проти Ірану та про небезпеку, яка виходить від нього, нехай навіть нічого по факту проти Ірану і не роблячи . У своїй промові Трамп заявив: «Від Лівану до Іраку та Ємену Іран продовжує озброювати на навчати терористів, найманців та екстремістські організації, які несуть руйнування та хаос у регіоні . На протязі багатьох десятиріч Іран створював вогнища сектантських протистоянь та тероризму. Його уряд відкрито говорить про масові знищення, обіцяє стерти «Ізраїль» та організувати «смерть Америці », а також вбити багато лідерів їх народів . Однією із найбільш дестабілізуючих подій стало втручання Ірану у Сирію, тому що, опираючись на Іран, Асад зміг вчинити огидніші злочини...» («CNN Arabic», 21.05.2017). Америка поводить себе так, нібито вона не наказувала це Ірану, нібито правителі країн Перської затоки не розуміють цього. Америка закликала до ізоляції Ірану, але не вжила для цього ніяких кроків, а навпаки, підписала з ним угоду відносно ядерної промисловості, незважаючи на те, що Трамп висловився проти цієї угоди під час своєї передвиборчої гонки. Америка залякує країни Перської затоки іранським опудалом, щоб ті кинулись від страху у її пастку та уклали з нею угоду про купівлю озброєння, заплатили Америці за розташування у них же її військових баз і окремо іще фінансували їх перебування там... Усе це буде відбуватись за рахунок країн Перської затоки, як ми сказали вище.

5. Що ж стосується питання про політичне рішення навколо єврейського утворення, того, що Трамп 22.05.2017 скерувався в окуповану Палестину одразу після візиту до Саудівської Аравії, і повертаючись до того, чи має Трамп політичне рішення палестинської проблеми, варто відзначити, що палестинська проблема сьогодні не стоїть не порядку денному у США,що стає явним із того, як Америка себе поводить. Раніше, 12.05.2017, ми вже відповідали з цього приводу: «У зв’язку з тим, що арабський регіон розривається кризами, особливо у Сирії, а також у світлі напруженості відносин між Америкою та Північною Кореєю, палестинська проблема не є пріоритетною для американської адміністрації у нинішній час. А тому Америка не особливо квапиться з рішенням цього питання... Зараз Америка лише вивчає перспективи рішення палестинської проблеми, у т.ч. — розглядає можливість початку переговорів з арабами, зокрема — з палестинцями, і з єврейським утворенням, щоб подивитись, що з цього вийде. Це підтверджують новини, передані агентством «BBC» за 11.03.2017: «Інформаційне агентство «Reuters», цитуючи Набіля Абу Рудейна, прес-секретаря палестинського президента, передає: «Трамп сказав Махмуду Аббасу, що бажає вивчити питання про повернення до переговорів, підкресливши «свою прихильність мирному процесу, який веде до реального миру». Також на спільній прес-конференції з Махмудом Аббасом у Білому Домі Трамп заявив: «Я зроблю усе. що від мене необхідно. Я б хотів виконати роль посередника, радника або судді між двома сторонами. Ми так і зробимо...» («RT», 04.05.2017). Тобто зараз Америка не пропонує конкретних планів по рішенню палестинської проблеми, тому що як до цього вона спочатку повинна здолати війни або перемир’я у ситуації з Сирією та Північною Кореєю. Поки що Трамп не утвердив певного методу по поверненню до переговорів і того, в якому виді будуть вестись мирні процеси . зараз він просто вивчає та спостерігає за тим, як поводять себе сторони конфлікту у Палестині. він хоче, щоб обидві сторони провели прямі зустрічі та домовились про рішення, яке вони бажають або яке бажає єврейське утворення. З цієї причини він і вимагає безпосередніх зустрічей між сторонами конфлікту. «Представниця США в ООН Ніккі Хейлі уперше зустрілась з палестинським представником Ріядом Мансуром о вівторка. Пізніше на своїй сторінці у «Твіттері» вона заявила, що палестинці повинні зустрітись з «ізраїльтянами» для проведення прямих переговорів, не вдаючись до ООН у пошуках результатів...» («BBC», 11.03.2017)».

6. На завершення ми хочемо сказати, що Америку зсередини проїдає черв’як, який є результатом її порочних цінностей та зловонної культури. Недовго вона буде іще бродити по землям мусульман і недовго іще залишилося суперничати між собою за право услужити їй тим, хто себе називає правителями! Вони кличуть себе такими при тому, що Америці варто поворухнути пальцем або просто подивитись на них, як тут же на перегонки 55 лакеїв летять до неї назустріч, щоб засвідчити їй свою пошану та відданість, незважаючи на усі її злочини проти Ісламу та мусульман. Прикро, що багатства мусульман слугують економіці Америки, оживляють та збагачують її, у той час як країни мусульман утопають у безробітті Агентурні правителі грабують ці багатства в Ісламської Умми, яка по праву є істинним їх володарем згідно Шаріату Аллаха. Незважаючи на це, агенти віддають усе її багатство у руки Трампу і тим самим сприяють підсиленню війн проти мусульман! Причина проблеми відома, ми лише повторимо її — відсутність халіфа, який би захистив Умму.

Передав Абу Хурейра, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إِنَّمَاالْإِمَامُجُنَّةٌ،يُقَاتَلُمِنْوَرَائِهِ،وَيُتَّقَىبِهِ

«Імам — це щит з яким б’ються та за яким захищаються» (Муслім).

А тому обов’язком кожного мусульманина, який любить Аллаха та Його Посланця ﷺ, є зробити цю доленосну проблему об’єктом своєї підсиленої діяльності, з усією щирістю по відношенню до Аллаха та з правдивістю до Його Посланця ﷺ. Діяльність ця повинна вилитись у встановлення Праведного Халіфату, щоб виконалась обіцянка Посланця Аллаха ﷺ, яка проголошує про те, що прийде Праведний Халіфат після епохи тиранічного правління, як про це говориться у достовірному хадісі, виведеному від Ахмада, від Тіляйсі: «Сказав Хузейфа: «Сказав Посланець Аллаха:

ثُمَّتَكُونُجَبْرِيَّةً،فَتَكُونُمَاشَاءَاللَّهُأَنْتَكُونَ،ثُمَّيَرْفَعُهَاإِذَاشَاءَأَنْيَرْفَعَهَا،ثُمَّتَكُونُخِلَافَةٌعَلَىمِنْهَاجِالنُّبُوَّةِ

«...потім прийде тиранічне правління, і воно триватиме стільки, скільки побажає Аллах, після чого Аллах убере його, коди побажає. Потім буде Халіфат за методом пророцтва».

Після цього мусульмани отримують велич, а невірні колонізатори будуть принижені та уберуться геть із земель мусульман до себе назад, якщо їм взагалі буде куди повертатись.


1 Рамадана 1438 р.х.
27.05.2017 р.

 

Головне меню