О, армії мусульман! «Невже серед вас немає розсудливого чоловіка?»

Прокламації
Друкарня

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

أَلَيْسَ مِنكُمْ رَجُلٌ رَّشِيدٌ

«Невже серед вас немає розсудливого чоловіка?»

Минув майже місяць з початку дикої агресії сіоністів проти сектору Гази, не вціліли і Західний берег, і Ліван. Кояться вбивства невинних людей — старих, дітей і жінок. Кояться такі злочини, які неможливо описати, це пряме винищення! Усе навкруги руйнується, ані каміння, ані дерева не залишаються цілими. Незважаючи на те, що відбувається, правителі мусульман досі нічого не зробили, а якщо вони про щось говорять, то озвучують статистику загиблих, поранених і розбомблених об’єктів!

صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لَا يَرْجِعُونَ

«Глухі, німі, сліпі! Вони не повернуться на прямий шлях» (2:18).

Ці правителі байдужі до того, що відбувається, і це не дивно, адже вони готові покірно підкорятись невірним колонізаторам. Вони повторюють усе, що їм скажуть, і зроблять так, як від них вимагається. Вони знаходять виправдання своєї пасивності, свято шанують державні кордони і заявляють, що національна безпека — це червона лінія, перетинати яку не дозволяється. Тут вони забувають (або роблять вигляд), що країни мусульман єдині, без різниці, йде мова про найвіддаленіші території або найнезначніші. А що говорити, коли в небезпеці знаходяться землі в безпосередній близькості від нас, коли навіть погода у нас однакова і ми дихаємо однаковим повітрям, як землі Гази?!

Шановні військові в арміях мусульман!

Хіба не бентежить вас кров ваших братів, яка рікою проливається в Газі?! Хіба не приводять вас до руху крики дітей, волання жінок і прошення про допомогу старих, щоб відповісти і надати їм допомогу?!

وَإِنِ اسْتَنصَرُوكُمْ فِي الدِّينِ فَعَلَيْكُمُ النَّصْرُ

«Якщо вони попросять вас про допомогу у справах релігії, то ви повинні допомогти» (8:72).

Чому вас не приводять до руху аяти Всемогутнього і Великого Аллаха, щоб ви зайняли гідну позицію чоловіків перед сіоністським утворенням?!

قَاتِلُوهُمْ يُعَذِّبْهُمُ اللَّهُ بِأَيْدِيكُمْ وَيُخْزِهِمْ وَيَنصُرْكُمْ عَلَيْهِمْ وَيَشْفِ صُدُورَ قَوْمٍ مُّؤْمِنِينَ

«Бийтесь з ними. Аллах покарає їх вашими руками, зганьбить їх і обдарує вас перемогою над ними. Він зцілить груди віруючих людей» (9:14).

Хіба ви не прагнете отримати одне із двох благ — гідність в цьому житті або перемогу і успіх в Ахіраті, а досягнути довольства Аллаха — куди більш величніше?! Хіба ваш стан не говорить сам за себе:

قُلْ هَلْ تَرَبَّصُونَ بِنَا إِلَّا إِحْدَى الْحُسْنَيَيْنِ وَنَحْنُ نَتَرَبَّصُ بِكُمْ أَن يُصِيبَكُمُ اللَّهُ بِعَذَابٍ مِّنْ عِندِهِ أَوْ بِأَيْدِينَا فَتَرَبَّصُوا إِنَّا مَعَكُم مُّتَرَبِّصُونَ

«Скажи: «Невже ви очікуєте, що нам випаде що-небудь, крім одного із двох благ? Ми теж чекаємо, що Аллах уразить вас муками від Себе або ж покарає вас нашими руками. Чекайте, і ми зачекаємо разом з вами» (9:52)?!

Шановні військові в арміях мусульман!

Підкорення Аллаху краще, або ж підкорення вашим правителям, які ворогують з Аллахом і Його Посланцем ﷺ і лояльні до ворогів Аллаха і Його Посланця ﷺ?! Хіба підкорення Аллаху не краще, коли Він говорить:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا هَلْ أَدُلُّكُمْ عَلَىٰ تِجَارَةٍ تُنْجِيكُمْ مِنْ عَذَابٍ أَلِيمٍ ١٠ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَتُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِكُمْ وَأَنْفُسِكُمْ ۚ ذَٰلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ ١١ يَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَيُدْخِلْكُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ وَمَسَاكِنَ طَيِّبَةً فِي جَنَّاتِ عَدْنٍ ۚ ذَٰلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ ١٢ وَأُخْرَىٰ تُحِبُّونَهَا ۖ نَصْرٌ مِنَ اللَّهِ وَفَتْحٌ قَرِيبٌ ۗ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ

«О, те, які увірували! Чи не вказати вам на торгівлю, яка врятує вас від тяжких страждань? Віруйте в Аллаха і Його Посланця і бийтесь на шляху Аллаха своїм майном і своїми душами. Так буде краще для вас, якщо б ви тільки знали. Він пробачить вам ваші гріхи, введе вас у Райські сади, в яких течуть річки, і в чудові оселі в садах Едему. Це — великий успіх. Буде іще те, що ви любите: допомога від Аллаха і близька перемога. Повідом же благу звістку віруючим!» (61:10–13)?!

Підкорення Аллаху краще, або ж підкорення вашим правителям, які виключили Газу з її населенням із свого питання національної безпеки, тоді як ці землі знаходяться на відстані кинутого каменя або навіть іще ближче?! Ці правителі перебувають на боці невірних колонізаторів, і уся їх турбота полягає в захисті своїх неповноцінних тронів. Якщо ви послідуєте за такими нікчемами, то вони не принесуть вам ніякої користі ані в цьому світі, ані в Ахіраті, і ваш довід в слідуванні їм буде відкинутий в День Суду:

إِذْ تَبَرَّأَ الَّذِينَ اتُّبِعُوا مِنَ الَّذِينَ اتَّبَعُوا وَرَأَوُا الْعَذَابَ وَتَقَطَّعَتْ بِهِمُ الْأَسْبَابُ ١٦٦ وَقَالَ الَّذِينَ اتَّبَعُوا لَوْ أَنَّ لَنَا كَرَّةً فَنَتَبَرَّأَ مِنْهُمْ كَمَا تَبَرَّءُوا مِنَّا ۗ كَذَٰلِكَ يُرِيهِمُ اللَّهُ أَعْمَالَهُمْ حَسَرَاتٍ عَلَيْهِمْ ۖ وَمَا هُمْ بِخَارِجِينَ مِنَ النَّارِ

«Коли ті, за ким слідували, зречуться від тих, хто слідував за ними, і побачать муки, зв’язки між ними обірвуться. Те, які слідували за другими, скажуть: «Якщо б у нас був іще один шанс, то ми зреклись би від них, подібно тому, як вони зреклись від нас». Таким же чином Аллах покаже їм їх діяння, щоб це опечалило їх. Вони ніколи не вийдуть із Вогню» (2:166,167).

Шановні військові в арміях мусульман!

Сіоністське утворення не вміє воювати, воно не бачило битв, євреї боягузливі; де б вони не знаходились, їх спіткає приниження і бідність. Перед вашими очима невелика група віруючих із числа ваших братів за допомогою зброї, яку неможливо порівнювати зі зброєю сіоністів, б’є євреїв з усіх сил, а ті втікають від них і застосовують літаки з бомбардуванням усього поспіль.

لَنْ يَضُرُّوكُمْ إِلَّا أَذًى ۖ وَإِنْ يُقَاتِلُوكُمْ يُوَلُّوكُمُ الْأَدْبَارَ ثُمَّ لَا يُنْصَرُونَ ١١١ ضُرِبَتْ عَلَيْهِمُ الذِّلَّةُ أَيْنَ مَا ثُقِفُوا إِلَّا بِحَبْلٍ مِنَ اللَّهِ وَحَبْلٍ مِنَ النَّاسِ وَبَاءُوا بِغَضَبٍ مِنَ اللَّهِ وَضُرِبَتْ عَلَيْهِمُ الْمَسْكَنَةُ ۚ ذَٰلِكَ بِأَنَّهُمْ كَانُوا يَكْفُرُونَ بِآيَاتِ اللَّهِ وَيَقْتُلُونَ الْأَنْبِيَاءَ بِغَيْرِ حَقٍّ ۚ ذَٰلِكَ بِمَا عَصَوْا وَكَانُوا يَعْتَدُونَ

«Вони не завдадуть вам ніякої шкоди, окрім докучання. Якщо ж вони будуть битись з вами, то повернуться до вас спиною, після чого їм не буде надана допомога. Де б їх не застали, їх спіткає приниження, якщо тільки вони не опиняться під покровительством Аллаха і покровительством людей. Вони потрапили під гнів Аллаха, і їх спіткала бідність. Це — за те, що вони не вірували в знамення Аллаха і несправедливо вбивали пророків. Це — за те, що вони ослухались і перетинали кордони дозволеного» (3:111,112).

Шановні військові в арміях мусульман!

Згадайте аяти Корану! Згадайте слова Пророка Аллаха ﷺ! Згадайте героїчні позиції сподвижників Посланця Аллаха ﷺ! Згадайте жертви ваших пращурів! Згадайте волання «О, Мутасим»! Згадайте, що він сказав: «Мою відповідь ви побачите, а не почуєте про неї»! Згадайте Хіттін і звільнення аль-Кудса від хрестоносців! Згадайте Айн-Джалут і те, як ми покінчили з монголами! Згадайте Мухаммада аль-Фатіха і завоювання Константинополя! Пам’ятайте про велич Ісламу і благах цієї Умми!

Шановні військові в арміях мусульман!

Виступайте заради надання допомоги релігії Аллаха і близької перемоги, і тоді зрадіють віруючі. Виступайте для надання допомоги Газі та її жителям. Якщо правителі будуть зупиняти вас, то відкиньте їх убік. Виступайте для надання допомоги вашим братам і будьте такими, якими велів вам бути Аллах:

وَلَا تَهِنُوا فِي ابْتِغَاءِ الْقَوْمِ إِن تَكُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَمَا تَأْلَمُونَ وَتَرْجُونَ مِنَ اللَّهِ مَا لَا يَرْجُونَ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا

«Не проявляйте слабкості при переслідування ворога. Якщо ви страждаєте, то вони теж страждають так, як страждаєте ви. Але ви сподіваєтесь отримати від Аллаха те, на що вони не сподіваються. Аллах — Знаючий, Мудрий» (4:104).

Шановні військові в арміях мусульман!

Немає сумнівів в тому, що ви чудово знаєте, що Палестина — це благословенна земля, ісламська земля. Неприпустимо, щоб сіоністи нею управляли, як і не може там існувати дві держави. Навпаки, як завоював її аль-Фарук, охороняли її праведні халіфи, звільнив її Салахуддін і захищав її Абдульхамід від сіоністів, так само ж ця земля повернеться до наших рук старанністю щирих воїнів Аллаха, які втілять в життя хадіс Посланця Аллаха ﷺ:

لَتُقاتِلُنَّ اليَهُودَ، فَلَتَقْتُلُنَّهُمْ

«Ви неодмінно битиметесь з євреями і подолаєте їх» (вивів Муслім від Ібн Умара).

Шановні військові в арміях мусульман!

Невже серед вас не знайдеться розсудливого чоловіка, який готовий повести вас для надання допомоги релігії Аллаха і Його Посланця ﷺ?! Невже серед вас немає розсудливого чоловіка, який поведе вас до:

نَصْرٌ مِنَ اللَّهِ وَفَتْحٌ قَرِيبٌ ۗ

«Допомоги від Аллаха і близької перемоги» (61:13)?!

Дайте відповідь на заклик Умми, дайте відповідь і надайте допомогу Благородній землі, адже вона волає до вас.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ ٧ وَالَّذِينَ كَفَرُوا فَتَعْسًا لَهُمْ وَأَضَلَّ أَعْمَالَهُمْ

«О, ті, які увірували! Якщо ви допоможете Аллаху, то і Він допоможе вам і зміцнить ваші стопи. Загибель тим, які не увірували! Він зробить марними їх діяння» (47:7,8).


Хізб ут-Тахрір
17 Раби ус-сані 1445 р.х.
01.11.2023 р.

Головне меню