Хізб ут-Тахрір продовжує заклик у Секторі Газу усупереч ХАМАС

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Минулої середи, увечері, ХАМАС навмисно скоїв свій брутальний злочин. Змовившись, вони прибули на двох автобусах до мечеті Абу Зарр, яка розташована у місті сектор Газа. Вони зробили  намаз разом із прихожанами у мечеті, а потім вони пішли до свого керівництва у цьому районі. А згодом почали коїти напад на членів Хізб ут-Тахрір, коли доктор Абу Майсара став проводити свій черговий урок, з тих,  які почав давати іще декілька років тому. Вони завадили йому провести урок та відтягли за межі мечеті. Вони відштовхнули братів із Хізб ут-Тахрір, які знаходилися навколо нього, щоб перервати голос, який освітлює шлях, що веде до вдоволення Аллаха та викликає гнів Заходу! Але куди їм до цього.

Факти нападу та поява автобусів з-за меж району мечеті без будь-якого приводу і поява людей зі зброєю та відеокамерами підкреслюють, що це питання не є індивідуальним, і що керівники та впливові особи ХАМАС в мечеті Абу Зарр та його околицях знають про цей навмисний злочин.

Позиція прихожан мечеті, які втрутилися для захисту доктора Абу Майсара, який вів урок та інших членів Хізбу, які виразили своє обурення, вказує, що ХАМАС втратив зір та перестав бачити істину. А люди, які були у мечеті, схвалюють урок та вчителя, і  на його боці. І ХАМАС опинилися проти широкого потоку Умми.

Ми задаємося питанням: що шкідливого для керівництва ХАМАС від уроку у мечеті або заклику Хізб ут-Тахрір?! Вони бачать у ньому конкурента за вдавану владу, на яку зранку до вечору нападають іудеї?! Або вони хочуть заборонити Хізб ут-Тахрір доносити істину у режимах, які управляються ісламістами і не виконують Іслам?! Навпаки, вони товаришують з ворогами Аллаха та дотримуються з ними політичних, економічних та військових угод?! Або ж заклик до Ісламу став прерогативою лише ХАМАС?! Утриматися від брехні – краще для них.

Ми раніше не казали про спроби ХАМАС завадити урокам членів Хізб-ут-Тахрір у мечетях взагалі, і зверталися при кожній спробі  до розумних, як ми гадали, людей, але марно. Але коли ця несправедливість досягла своєї межі, то ми кажемо привселюдно, що мечеті належать Аллаху, а не ХАМАС. Вони не є офісом або медіа-офісом ХАМАС або інших. І не повинно бути так. До сили та залякування вдається лише той, хто позбавлений думки та доказів.  Ідеї потрібно протистояти ідеєю, а доказу – доказами.

Ми у Хізб ут-Тахрір покладаємо на керівництво ХАМАС відповідальність за те, що сталося. Ми закликаємо володарів розуму приборкати керівників за ці та подібні злочини у відношенні дому Аллаха та рабів Аллаха, щоб вони побоялися Аллаха, пригноблюючи носіїв заклику. Ми заявляємо, що вживемо заходів, які гарантуватимуть нам виконувати обов’язок  із несення заклику у будь-якому місці та у будь-який час. Хізб-ут-Тахрір не змогли зупинити тиранічні режими на протязі десятиліть продовжувати свій заклик, який охопив усю земну кулю, і жоден не зупинить його ,з волі Аллаха.

وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّن مَّنَعَ مَسَاجِدَ اللَّهِ أَن يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ وَسَعَىٰ فِي خَرَابِهَا
 «Хто може бути більш  несправедливим аніж той, хто забороняє у мечетях Аллаха поминати ім’я  Його, і прагне зруйнувати їх?» (2:114).

Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
Палестина
№ S/B N 012/115
П’ятниця, 20 Шавваль 1433 р.х.
07/09/2012

Головне меню