Йорданська влада послідувала прикладу сирійського режиму!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ مَنَعَ مَسَاجِدَ اللَّهِ أَنْ يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ وَسَعَى فِي خَرَابِهَا أُولَئِكَ مَا كَانَ لَهُمْ أَنْ يَدْخُلُوهَا إِلا خَائِفِينَ لَهُمْ فِي الدُّنْيَا خِزْيٌ وَلَهُمْ فِي الآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ
 «Хто може бути більш несправедливим того, хто забороняє у мечетях Аллаха поминати ім’я Його і прагнути зруйнувати їх? Їм варто б  входити туди лише з почуттям страху. Ганьба їм у мирському житті і великі страждання в Останньому житті» (2:114).

Народні протести тривають у різних областях Йорданії проти підняття правлячим режимом цін на газ та паливо. Люди стихійним чином висловили своє розуміння того, що система є безнадійним банкрутом, хоча деякі думали, що режим в Йорданії можливо отримає урок із долі його колег-диктаторів в Тунісі, Єгипті, Ємені та Лівії. Однак події, які відбуваються і те, що практикує система зі способів утиску мирних протестів, ясно показує, що цей режим рухається шляхом його колег тиранів крок за кроком. І ось він утискає людей биттям та приманюванням бандитів, щоб впливати на демонстрантів, бити їх, тероризувати, знищувати суспільну та приватну власність, посіяти страх у серцях людей і направити майбутнє згідно зі словами директора Державної безпеки: «Мені б хотілося, щоб деякі друзі прогулялися по табору Заътарій і подивилися, що якщо ми залишимо справи напризволяще, то все направиться, не дай Аллах, де ж все опиниться, якщо ми залишимо справи».

Ця систематична політика безпеки з’явилася в мечетях після п’ятничної молитви, коли група бандитів під опікою безпеки порушує святість мечеті. Вони  напали на декількох братів з Хізб ут-Тахрір після їх спроби зачитати заяву Хізбу щодо поточних подій всередині мечеті. Здійснював увесь цей розбій колишній міністр Мухаммад Зувейб і підтримали його в цьому бандити з органів безпеки. Він став перешкоджати одному з хлопців у зачитуванні заяви. Також під час зачитування наразився на жорстоке побиття, а потім був заарештований пан Ахмад Закі, побили та зламали носа професору Мустафі Фарраг, і ще багато кого з числа тих, хто поклоняється, які намагалися відвернути ці побиття та загрози з боку бандитів. Злочинність цих бандитів досягла того, що вони стали богохулити та лихословити на адресу Ісламу всередині мечеті у п’ятницю, що вказує на те, що вони не з тих, хто поклоняється, а навпаки – це наймана група бандитів, яких набирає режим, імітуючи злочинців, подібних Башару.

О, мусульмани Йорданії!

Воістину, цей режим, не дивлячись на багато прикладів навколо нього, не турбується і не встає на прямий шлях! І замість того, щоб направити погляд на своє майбутнє і свою долю, щоб не відчути долі тиранів навколо нього, він спрямовує людей подивитися на злочинний табір Затарій, який був збудований для нашого народу з Шаму, який тікав від злочинця Башара до своїх рідних у Йорданії! Що ж вони тут зустріли? – іншого тирана, який дає їм відчути зневаження та приниження замість допомоги та підтримки! Тому ми закликаємо вас продовжувати акції протесту і схопити за руки цей несправедливий режим, щоб він побачив і скуштував наслідки своїх справ! Всевишній Аллах сказав:

أَوَلا يَرَوْنَ أَنَّهُمْ يُفْتَنُونَ فِي كُلِّ عَامٍ مَرَّةً أَوْ مَرَّتَيْنِ ثُمَّ لا يَتُوبُونَ وَلا هُمْ يَذَّكَّرُونَ
 «Невже вони не бачать, що кожного року вони наражаються на випробування один чи два рази? Вони не каються після цього і не розуміють повчання» (9:126).

Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
Йорданія
№ 33/40
Субота, 03 Мухаррам 1434 р.х.
17/11/2012

 

Головне меню