Вторгнення до Малі – чергова колоніальна війна у ісламському світі!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемэрон санкціонував використання літаків С-17 для підтримки французького військового вторгнення до Малі.
У виправдання військової атаки Франція, Британія та інші західні держави стверджують у черговий раз, що вторгнення має місце з метою протистояння «тероризму» і захисту народу Малі. Для того, щоб заручитися симпатіями західної громадськості, ЗМІ акцентують увагу на ісламістському аспекті опозиції.

Коментуючи дану військову операцію Таджи Мустафа, офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Британії говорить:

«Для Франції західноафриканський уран подібний до нафти Близького сходу для інших. Дві третини електроенергії у Франції виробляється з атомної енергії, що вимагає істотного імпорту урану з сусіднього Нігеру. Колишні колонії Франції у Західній Африці є для неї життєво важливими у плані доступу до сировини (Малі є третьою країною у Африці з видобутку золота) і ринкам збуту. Цим пояснюється її значна військова присутність   у регіоні.
 
Колоніальні країни, подібні до Франції та Британії, не відправляють свої війська для того, щоб воювати заради допомоги громадянським особам. Їх армії не є гуманітарними організаціями. Також вони не піклуються про велику кількість неліберальних аспектів опозиції, яку вони подають як ісламістську, тому що вони насолоджуються близькими відносинами з багатьма неліберальними режимами, будь то у Саудівській Аравії, Кувейті, Бахрейні тощо.
Окрім того, їх дії у Малі (або у Лівії у 2011р) контрастують з їх бездіяльністю у Демократичній республіці Конго і Бахрейні, у яких ми бачили подібні пригноблення з боку правлячих режимів.

На лице черговий приклад військової інтервенції у чергову ісламську країну з боку західної колоніальної держави, подібно до кривавих вторгнень до Афганістану і Іраку, які коштували чимало невинних життів, з метою встановлення політичного та військового поневолення народу для сприяння їх економічній експлуатації з використанням заїждженої риторики «війни з терором», «ісламізму», «екстремізму» і «тероризму».

Ми не маємо сумнівів щодо того, що Америка і Британія будуть уважно стежити за тим, чи зможуть вони захистити і просунути свої інтереси у регіоні незалежно від людських жертв.   В дійсності ми не здивуємося, якщо побачимо, як інші гравці будуть намагатися використати на свою користь сусідні країни, як наприклад Алжир, для того, щоб вони грали роль подібну ролі Пакистану в афганській війні.

Ми протистоїмо іноземному вторгненню капіталістичних держав, які використовують «заклинання» про права людини у боротьбі з тероризмом. Вони спустили з ланцюга терор на народи Афганістану в Іраку, а зараз хочуть додати у цей список Малі.

Неприйнятним положенням є те, що у сьогоднішньому світі при відсутності Халіфату країни мусульман розглядаються як склади сировини Заходу, діляться і переходять між екстремістськими державами, які називають себе «цивілізованими капіталістичними демократіями».

Відсутність єдиного керівництва в ісламському світі гарантує продовження виконання Заходом своїх колоніальних авантюр у країнах мусульман. Хізб ут-Тахрір закликає усіх мусульман продовжити роботу з усунення маріонеткових правителів у наших мусульманських країнах і відновити ісламський Халіфат, який покладе кінець тривалій колоніальній політиці».


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір / Британія

Головне меню