Формування нового єгипетського уряду – це клонування урядів до революції 25 січня. Хіба подібного уряду ви добивалися своїми гаслами 30 червня?

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 

Доктор Хазем аль-Баблауі, який обіймає посаду прем’єр-міністра, зустрівся о понеділка вранці 15/7 з заступником держсекретаря США Уільямом Бернсом та послом США Енном Паттерсоном у будівлі Ради міністрів перш ніж продовжити консультації, розпочаті о неділі по утворенню уряду. Потім о середі 17/7 було об’явлено про формування нового уряду і того ж дня воно дало присягу перед тимчасовим президентом Адлі Мансуром.

Звертаючи увагу на нове міністерське утворення, яке включає до себе біля 30-ти міністрів, ми бачимо наступне:

1- Баблауі, який був обраний у якості прем’єр-міністра, був із числа тих людей, які отримали згоду військової ради. Цей чоловік був міністром фінансів у перехідному уряді під керівництвом військової ради і , незважаючи на свою особисту відставку з цієї посади у жовтні 2011р., маршал Тантаві не погодився з його відставкою у той час та наполягав  на тому, щоб Баблауі продовжував працювати у якості міністра фінансів. Ось він знов іде до влади, проте цього разу під егідою армії та благословення Сісі …, що збільшить його вплив у державі після його обрання у якості першого віце - прем’єра, зберігаючи при цьому посаду міністра оборони.
 
2- Як зазвичай треба обирати міністра закордонних справ Єгипту із числа єгипетських дипломатів, які протягом багатьох років слугували у Вашингтоні або послами або постійними делегатами ООН. Але цього разу новим було те, що новий міністр закордонних справ Набіль Фахмі виявися уродженцем Нью-Йорку. На додаток до того, що він є деканом факультету по зв’язкам з громадськістю в американському університеті у Каїрі. Міністр закордонних справ є саме тим чоловіком, який завжди передає американські інструкції та накази єгипетському уряду однаково нинішні або колишні!
    
3- Що стосується міністра громадянської авіації, то вибір пав на Абдель Азіз Фадель і він був із числа тих, хто був звинувачений у незаконній корупції, коли він працював у якості заступника керівника єгипетської авіакампанії та технічному обслуговуванню. Але справа була закрита, оскільки він заплатив уряду чотири мільйони єгипетських фунтів. Потім великою нагородою для нього було те, що він був призначений міністром громадянської авіації.  
    
4-  Є три міністри із уряду Канділь і протести 30/6 розпалились саме проти них через їх провал. І ними є: міністр внутрішніх справ Мухаммад Ібрахім, міністр енергетики Ахмад Шабан та міністр  Нефті Шаріф Ісмаїл. Якщо самими основними проблемами, від яких страждали люди в епоху Мурсі, було беззаконня, перебої у подачі електроенергії та нестача палива, то як були залишені перші чиновники через цю невдачу на своїх посадах?!Якщо вони тільки не були інструментом у руках тих, хто запланував цей переворот і щоб невдоволеність людей досягла свого краю!   
    
5- Міністр інформації, міністр житлового будівництва та міністр фінансів - знаменитості національної партії, яких повстанці назвали «залишками». Проте, здається прохання ель-Барадея та Сабахі стерти цей термін з умів повстанців спричинив магічний вплив, і ці нечестивці та грішники стали сьогодні символами надійності та чесності!
    
6- Що стосується міністра сільського господарства Аймана Фарід Абу Хадід, то кажи про нього скільки завгодно! Він розбещений син колишнього міністра сільського господарства дослідницького центра, а потім після скинення Мубарака Ахмед Шафік зробив його міністром сільського господарства.
    
7- Що стосується міністра місцевого розвитку Аділя Лабіб, то він є командуючим бригадою безпеки держави. Був на пенсії з часів скинення Мубарака. Був губернатором під час вбивства Халеда Саіда. Хіба це не відбилось на революції 25/1 і хіба  не було це ляпасом?! Потім революціонери стверджують, що 30/6 було продовженням та виправленням революції , яка скинула Мубарака?!
    
Це верхівка айсбергу стосовно нового кабінету міністрів, яка однозначно свідчить проте, що старий режим не пав з падінням Мубарака. А сховався на деякий час, щоб підготувати себе для того дня, коли він відновить здоров’я,  щоб знов зайняти владу під прикриттям народної революції, підготовленої розпусними ЗМІ, які настроїли людей проти усього ісламського. Але, на жаль, їм у цьому допоміг режим, вбраний в ісламський одяг, але не втілюючи із нього нічого. Він подумав, що він прийшов до влади за допомогою гонок за крісло президента та не за допомогою народної революції, яка бажала повністю скинути режим. Але ми були здивовані, коли цей режим продовжив своє існування зі зміненням лише деяких облич.  
    
Це питання адресоване молоді, яка вийшла на вулиці 30/6. Хіба до цього уряду ви закликали? Хіба цей уряд не нагадує вас огидне обличчі урядів до 25/1? Ви усвідомлюєте як пограли вами. Ви вважали, що скинули уряд та голову, які не представляли вас, і раптом вони ідуть до вас з урядом та головою, які нагадують вам цю прокляту угоду?!


 
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَكُونُوا مَعَ الصَّادِقِينَ

 
«О ті, які увірували! Бійтесь Аллаха та будьте з правдивими» (9:119).



Шаріф Заід


Офіційний представник  інформаційного офісу ХТ
Єгипет

Головне меню