Навіщо мусульмани вбивають один одного

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

مَثَلُٱلَّذِينَ حُمِّلُواْ ٱلتَّوۡرَىٰةَ ثُمَّ لَمۡ يَحۡمِلُوهَا كَمَثَلِ ٱلۡحِمَارِ يَحۡمِلُ أَسۡفَارَۢا

«Ті, кому було доручено дотримуватись Таурату (Тори) і які не дотримувались його, подібні віслюку, який везе на собі багато книжок» (62:5)

Хочу озвучити пару простих питань: навіщо армії, ополченці, організації із Сирії, Ємену, Лівії, Єгипту та Іраку вбивають один одного? Навіщо вони це роблять?

Зрозуміло, що армії держав Заходу (Америка, її союзники та Росія) не проти вбивства мусульман, не переживають за руйнування і вирішують свої питання без найменшого натяку на людяність та моральність. Проте зовсім незрозуміло і ані і як рамки не лізе участь мусульманських армій (Ємену, Іраку, Сирії, Єгипту, Туреччини) у вбивствах мусульман за наказом нікчемних правителів.

Курдські ополченці, які воюють у Сирії та Іраку для створення курдського кантону, прагнуть намалювати на мапі регіону національне незалежне утворення. На тій мапі, яку створили британські колонізатори на розвалинах держави. І у виконанні своєї задачі вони не нехтують союзом з дияволом, будь то з Англією, Америкою або «Ізраїлем». Хоча саме їх пращури вписали золотими літерами у сторінки історії свій героїзм у боротьбі проти Хрестових походів.

З іншого боку, Ердоган стверджує, що стоїть на захисті турецької національної безпеки, тому турецькі війська потопили у рові курдські райони на півночі Сирії та Іраку. Хоча кожен знає, що пращури цих солдатів у свій час несли стяги джихаду на протязі багатьох сторіч, що вони двічі осаджували Відень.

Єменські ополченці, які воюють між собою за владу та байдужі до недоторканості крові мусульман по Шаріату, отримують підтримку від правителів Ірану, Саудівської Аравії, ОАЕ, які підливають масло у вогонь, підтримуючи військову машину вбивств, що перетворила Ємен у центр розрухи. Проте адже Посланець ﷺ описав жителів Ємену «володарями віри та мудрості»!

Правитель Єгипту, який проводив репресії та кинув десятки тисяч синів Ісламу у в’язниці, сьогодні підштовхує армію на криваві операції у Синаї, адже він зобов’язався забезпечити «спокійний сон» євреїв та виконати інструкції Вашингтону. І усі знають, що пращури цієї армії колись зупинили агресію монголів у битві при Айн-Джалуті. А тепер замість того, щоб звільнити землі Палестини від бруду євреїв та очистити інші землі мусульман від сил хрестоносців, вони перебувають на службі у фараону Єгипту.

У Сирії Іран та його послідовники із числа військових формувань змагаються з окупаційними силами Росії у пролитті крові мусульман під брехливими гаслами.

О мусульмани!

Аллах приписав вам єдність та заборонив конфлікти один з одним:

وَأَطِيعُواْ ٱللَّهَ وَرَسُولَهُۥ وَلَا تَنَٰزَعُواْ فَتَفۡشَلُواْ وَتَذۡهَبَ رِيحُكُمۡ

«Підкоряйтесь Аллаху та Його Посланцю і не сперечайтесь, а не то ви падете духом і позбавитесь сил» (8:46).

Іслам заборонив вам проливати кров один одного:

لا تَرْجِعُوا بَعْدي كُفَّارًا يَضْرِبُ بَعْضُكُمْ رِقابَ بَعْضٍ

«Не становіться після смерті моєї невірними, які рублять один одному голови!».

Він заборонив мусульманам дружити з невірними, просити у них допомоги та сприяти їм у вбивстві мусульман. Передається, що Пророк ﷺ, глядячи на Каабу, сказав:

وَالَّذِي نَفْسُ مُحَمَّدٍ بِيَدِهِ، لَحُرْمَةُ الْمُؤْمِنِ أَعْظَمُ عِنْدَ اللهِ حُرْمَةً مِنْكِ

«Клянусь тим, у Чиїй владі моя душа! Недоторканість мусульманина для Аллаха важливіша, аніж твоя».

Що з вами? Чому ви мовчите у відношенні злочинів правителів? Адже вони :

— коять свої зрадництва відкрито;

— дружать з невірними;

— проливають кров;

— руйнують міста;

— знищують Шаріат Аллаха.

Саме тому Шаріат вимагає, щоб ви не були згодні з їх справами та зупинили їх!

І це — найперше, що повинні зробити володарі сили із вас, які здатні утримати правителів від брехні та замінити їх.

Що стосується вчених, нащадків пророків, то вони повинні сказати слово істини в обличчя тиранам, які ніколи не будуть дотримуватись ані родинних, ані договірних зобов’язань.

Аллах застеріг усіх нас, щоб ми не впали у те, у що впали сини Ізраїлю:

مَثَلُ ٱلَّذِينَ حُمِّلُواْ ٱلتَّوۡرَىٰةَ ثُمَّ لَمۡ يَحۡمِلُوهَا كَمَثَلِ ٱلۡحِمَارِ يَحۡمِلُ أَسۡفَارَۢا

«Ті, кому було доручено дотримуватись Таурату (Тори) і які не дотримувались його, подібні віслюку, який везе на собі багато книжок» (62:5).

Сини Ізраїлю відвернулись від доведення шаріату свого Господа, Його правління, поширення прямого шляху, приховавши Його накази та заборони. Вони не захотіли дотримуватись його законів та навчати ним інших, тому Аллах порівняв їх з віслюками, навантаженими книгами, які не отримують користі від свого вантажу, бо не розуміють, що у ньому. Отож, вони не отримують користі від прямого керівництва Всевишнього.

Аллах приводить нам у якості прикладу тих, хто жив до нас, щоб ми усвідомили послання Аллаха і понесли його іншим. Цим Він підніс нас і застеріг від гріховності. Він нагадав нам, щоб ми квапились з незгасаючою рішучістю виконувати Його накази та заборони, а інакше ми опинимось із числа тих, хто порахував брехнею аяти Всевишнього. Тому Аллах закінчив Свій аят словами:

بِئۡسَ مَثَلُ ٱلۡقَوۡمِ ٱلَّذِينَ كَذَّبُواْ بِ‍َٔايَٰتِ ٱللَّهِۚ وَٱللَّهُ لَا يَهۡدِي ٱلۡقَوۡمَ ٱلظَّٰلِمِينَ

«Яким же є огидним порівняння з людьми, які вважають брехнею знамення Аллаха! Аллах не веде прямим шляхом несправедливих людей» (62:5).

О мусульмани, дайте відповідь тим, хто закликає Аллаха, коли вони звуть вас до того, що оживляє. Обірвіть зв’язок правителів з ворогами Аллаха і дійте разом з тими, хто веде діяльність по відновленню ісламського образу життя шляхом встановлення держави Халіфат. Адже правління у Халіфаті буде здійснюватись за методом пророцтва.

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَجِيبُواْ لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمۡ لِمَا يُحۡيِيكُمۡ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).

Усман Баххаш
Голова Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Вівторок, 27 Джумада аль-уля 1439 р.х.
13.02.2018 р.

Головне меню