Жінки-в’язні в єврейських в’язницях: беззаконня і жорстокість. Заклик до доблесних і хоробрих людей

Жіночий відділ
Друкарня

Прес-реліз

Комісія по справам ув’язнених і колишніх ув’язнених, Клуб палестинських ув’язнених і Асоціація на підтримку ув’язнених і прав людини «Ад-Дамір» з нагоди «жіночого дня 8 березня» опублікували матеріал, в якому говориться: «Починаючи з 7 жовтня арешти жінок, в тому числі — неповнолітніх, стали яскраво враженою політикою окупаційної влади.

Після 7 жовтня 2023 року число арештів жінок на Західному Березі, в аль-Кудсі і на територіях, окупованих в 1948 році, досягло приблизно 240. При цьому точних даних про кількість жінок, заарештованих в секторі Газа, немає. Хоча деякі із них були звільнені, проте безперечно, що в окупаційних таборах усе іще утримуються жінки. Вони класифікуються як жертви насильницького зникнення». Далі вказується: «На мить публікації матеріалу число жінок, які томляться в окупаційних в’язницях, більшість із яких утримуються у в’язниці Дамун, досягло 60, в тому числі — дві неповнолітні, 24 матері, 12 адміністративно затриманих, 12 студенток і 11 жінок, які страждають від хвороб і проблем зі здоров’ям, в тому числі — дві поранені, а також дружини і матері ув’язнених, сестри і матері шахідів».

Згідно матеріалу, жінки, серед яких дружини ув’язнених і шахідів, а також їх матері, в тому числі — літні жінки старше сімдесяти років, були затримані у якості заручниць з метою здатись їх члена родини. Їх утримання у якості заручників супроводжується ображаннями і погрозами вбити їх сина чи чоловіка. І це не говорячи вже про те, що відбувалось у їх домах, а саме — залякування дітей, конфіскація грошей і золотих прикрас.

Серце стискається від таких матеріалів і статистик. Після подій 7 жовтня 2023 року жінки утримуються у в’язницях єврейського утворення в жахливих умовах на додаток до нелюдськи обшуків, які супроводжуються роздяганням, зазіханням на їх честь і тортурам. Усе це показує істинне боягузливе обличчя єврейського утворення, яке не дотримується ніяких рамок у відношенні віруючих. Євреї не розрізняють в своїх злочинах між жінкою і чоловіком, дітьми і дорослими. Вони демонструють свою силу на жінках і дітях, зробивши їх однією із своїх мішеней і подаючи це як чергову «перемогу».

Вони оспівують «Міжнародний жіночий день», піднімаючи оманливі гасла. І в той же час ми бачимо положення палестинських жінок у в’язницях і за їх межами. Таким є положення жінок Гази, які піддаються жорстоким злочинам. Досить побачити відеоролики… Але ніхто не оплакує жінок Гази. Питання палестинських жінок — це питання релігії і віри, питання стійкості і рібата на землях ісри і міраджу. Їх проблема не вирішиться повстанням проти релігії та її положень, як і не вирішиться слідуванням міжнародним законам і угодам, таким як CEDAW і «Пекінська декларація». Якщо б це було так, ми б побачили, як західні країни та їх інститути створюють мир, а не порушують його, і вони вжили б заходів, щоб врятувати цих жінок. Але ці країни не тільки зберігають мовчання про ці злочини, але й підтримують і сприяють тим, хто їх коїть. Чи залишився іще хто-небудь у світі, не говорячи вже про мусульманські країни, хто обманюється цими гаслами і тими, хто їх піднімає?!

О, краща Умма, виведена на благо людства! Жінки — це честь мусульман. Зараз їх вбивають, кидають у в’язниці, ґвалтують і морять голодом разом з дітьми. Вони вимушені проживати зимові холоди у наметах. Що ви зробите, о, мусульмани?!

О, ті, хто має звання і медалі! О, ті, хто володіють силою в мусульманських арміях! Посланець Аллаха ﷺ вигнав Бану Кайнука у покарання за те, що іудей зірвав плаття з мусульманки. Аль-Мутасім спорядив величезне військо і вирушив верхи на коні, почувши волання полоненої мусульманки, завоювавши Аморій. Мухаммад ібн аль-Касім відповів на волання однієї із тих мусульманок, які були взяті в полон королем Сінда, і зруйнував трон злочинця. Кутайба ібн Муслім схопив того, хто тероризував мусульманських жінок, і не прийняв скарби із золота і срібла, які цей нещасний чоловік запропонував у якої викупу. Тоді він і промовив великі слова: «Ні, клянусь Аллахом, ти більше ніколи не залякаєш мусульманку», — і велів вбити його. Якими ви запишете себе на сторінки історії? Чи станете ви боягузливими зрадниками, залишивши мусульманок у біді? Або ж ви станете героями і великими людьми Ісламу? Зробіть крок, поки не стало запізно.

وَإِنِ ٱسۡتَنصَرُوكُمۡ فِي ٱلدِّينِ فَعَلَيۡكُمُ ٱلنَّصۡرُ

« Якщо вони попросять вас про допомогу у справах релігії, то ви повинні допомогти» (8:72).


Жіночий відділ Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Газета «Ар-Рая»
Али Муаз
06.03.2024 г.

Головне меню