Поряд з ростом гомосексуалізму і розпусти злочинні мережі полюють на дітей в Лівані

Жіночий відділ
Друкарня

Прес-реліз

Ліван сколихнули новини про розкриття злочинної мережі сети «Банда TikTok», яка заманювала неповнолітніх дітей, викрадала їх, ґвалтувала і продавала на розпусних вечірках. За даними служби безпеки, число неповнолітніх жертв цієї мережі може досягати десятків. Деталі злочину розкриваються поступово. Серед затриманих — імена, які широко відомі в соціальних мережах, і інші, які досі не розкриваються.

Ця злочинна мережа — не перша в своєму роді, і вона не буде останньою, коли в нашій країні так широко розповсюджена культура розпусти і гомосексуалізму. В 2016 році Ліван так само сколихнув подібний скандал, пов’язаний з сексуальним рабством і насильством. Тоді служби безпеки припинили найбільшу мережу, яка займалась сексуальним рабством і людьми, відому як мережа «Чез Моріс». В будівлі банди було виявлено 75 дівчат із Лівану і Сирії. З 2016 по 2024 рік судові засідання по справі «Чез Моріс» усе іще перебувають на ранній стадії судового розгляду через страйк в судовому секторі, а також через незахищеність справи від політичних втручань.

За даними асоціації «Хімая», біля 1932 дітей в Лівані піддались сексуальному насильству за період з січня по вересень 2023 року. Злочини, пов’язані з сексуальною експлуатацією, особливо у відношенні дітей, є однією із багатьох проблем, які продемонстрували моральний розпад громадських цінностей в Лівані. В країні поширена алкогольна і наркотична залежність, проституція, самогубства, корупція, зґвалтування дітей та інші злочини, від яких страждають капіталістичні суспільства XXI сторіччя. Капіталістична система знищує не тільки дітей, але й усе людство. Будь-який, хто дивиться на реальність нашого суспільства сьогодні, помічає масштаби проблем і ризиків на різних рівнях через запровадження західних ідей і впливу небезпечних концепцій на нашу поведінку. Це створило жахаючу реальність, яка представляє собою серйозну кризу і справжню проблему, яка стоїть перед нашою ісламською землею. Як же точно Аллах описав положення людей:

وَمَنۡ أَعۡرَضَ عَن ذِكۡرِي فَإِنَّ لَهُۥ مَعِيشَةٗ ضَنكٗا وَنَحۡشُرُهُۥ يَوۡمَ ٱلۡقِيَٰمَةِ أَعۡمَىٰ

«А хто відвернеться від Мого Нагадування, на того чекає тяжке життя, а в День воскресіння Ми воскресимо його сліпим» (20:124)!

Причиною усього цього є відокремлення релігії від життя, тобто заперечення нужди людини в релігії і божественних законах, а також повне відчуження від них під приводом сучасності і свобод. Результат ми бачимо сьогодні — сум’яття, духовна порожнеча, нудьга, розчарування, депресія, сум і самогубство серед дітей і молоді, і не тільки в Лівані, але й в усьому світі.

Торгівля людьми займає третє місце в світові економіці, приносячи величезні прибутки в усьому світі після торгівлі зброєю і торгівлі наркотиками. За оцінками ООН, в будь-яку мить часу примусовій праці піддаються 27,6 млн. людей.

Велика кількість цих злочинів та їх жертв доводять нам неспроможність міжнародних конвенцій про права дитини, які пропагувались в нашій країні і нав’язувались нашому суспільству тільки для поширення непристойності і пороку за відсутністю стримуючих кримінальних покарань. Поширилось лихо, були втрачені покоління, і навіть усі права людини були порушені. ООН та її філіали, такі як ЮНІСЕФ, далекі від турботи про дітей, за винятком деяких формальностей, пожертвувань, волонтерської роботи і Всесвітнього дня дітей, ну і, звичайно ж, публікації щорічної статистики.

Розмова про «права дітей» повинна прийняти характер серйозного пошуку положень і законів, гарантуючих кожній дитині на землі гідне дитинство. Неможна залишати дитину один на один з загрозами і стражданнями. І такі закони не можуть виходити із розуму людини, швидше, це будуть шаріатські закони, ниспослані Творцем людини, життя і Всесвіту. Тільки вони гарантують права людини, будь то дорослого чи дитини, чоловіка чи жінки. Лише Аллах відає про те, що корисно створінням і чого вони потребують. Аллах говорить:

أَلَا يَعۡلَمُ مَنۡ خَلَقَ وَهُوَ ٱللَّطِيفُ ٱلۡخَبِيرُ

«Невже цього не буде знати Той, Хто створив, якщо Він — Проникливий, Відаючий?» (67:14).

Найголовніше право дитини — це держава, яка і буде оберігати інші її права, захищати її згідно Законам Аллаха, опікуватись нею, покривати її моральні, матеріальні і медичні потреби, забезпечуючи атмосферу віри, яка стане щитом, захищаючим її від падіння і загибелі.

Перед лицем усіх цих сумних подій ми можемо тільки бити на сполох як батьки, як опікуни і, у першу чергу, як носії заклику. Ми закликаємо до протистояння усім руйнівним концепціям та ідеям, проникаючим в наші родини — перші цеглинки суспільства. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

أَلَا كُلُّكُمْ رَاعٍ وَكُلُّكُمْ مَسْئُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ؛ فَالْإِمَامُ الَّذِي عَلَى النَّاسِ رَاعٍ وَهُوَ مَسْئُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ، وَالرَّجُلُ رَاعٍ عَلَى أَهْلِ بَيْتِهِ وَهُوَ مَسْئُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ، وَالْمَرْأَةُ رَاعِيَةٌ عَلَى أَهْلِ بَيْتِ زَوْجِهَا وَوَلَدِهِ وَهِيَ مَسْئُولَةٌ عَنْهُمْ

«Кожен із вас — пастир, і кожен із вас відповідальний за свою паству. Імам — пастир над людьми, і він несе відповідальність за свою паству. Чоловік — пастир над своїми домочадцями, і він несе відповідальність за свою паству. Жінка — пастир над домом свого чоловіка і його дітьми, і вона несе відповідальність за свою паству» (Бухарі, Муслім).

Спонукаючи сподвижників дбати про родини, Посланець Аллаха ﷺ говорив:

ارْجِعُوا إِلَى أَهْلِيكُمْ فَأَقِيمُوا فِيهِمْ وَعَلِّمُوهُمْ

«Повертайтесь до своїх родин і залишайтесь з ними, навчайте їх (релігії)» (Ахмад).

Обов’язок батьків — звертати увагу і бути пильними до того, що дивляться ваші діти, до сайтів, які вони відвідують в Інтернеті, і до мереж, в яких вони витрачають час абсолютно марно. Озбройте своїх дітей сильною ісламською акидою, яка навчить їх відрізняти дозволене від забороненого і утворить в них ісламську особистість. Аллах говорить:

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ قُوٓاْ أَنفُسَكُمۡ وَأَهۡلِيكُمۡ نَارٗا وَقُودُهَا ٱلنَّاسُ وَٱلۡحِجَارَةُ عَلَيۡهَا مَلَٰٓئِكَةٌ غِلَاظٞ شِدَادٞ لَّا يَعۡصُونَ ٱللَّهَ مَآ أَمَرَهُمۡ وَيَفۡعَلُونَ مَا يُؤۡمَرُونَ

«О, ті, які увірували! Оберігайте себе і свої родини від Вогню, розтопкою якого будуть люди і каміння. Над ним є янголи суворі і сильні. Вони не відступають від повелінь Аллаха і виконують усе, що їм велено» (66:6).

 

Жіночий відділ Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
П'ятниця, 2 Зуль-када 1445 р.х.
10.05.2024 р.
037/1445 р.х.

Головне меню