Термінове звернення Змийте з себе пляму ганьби – таборі Заатарі «Табір смерті»

Йорданія
Друкарня

 وَالَّذِينَ تَبَوَّءُوا الدَّارَ وَالإيمَانَ مِنْ قَبْلِهِمْ يُحِبُّونَ مَنْ هَاجَرَ إِلَيْهِمْ وَلا يَجِدُونَ فِي صُدُورِهِمْ حَاجَةً مِمَّا أُوتُوا وَيُؤْثِرُونَ عَلَى أَنْفُسِهِمْ وَلَوْ كَانَ بِهِمْ خَصَاصَةٌ وَمَنْ يُوقَ شُحَّ نَفْسِهِ فَأُولَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ

 «А ті, які жили у домі (Медині) та набули віру до них, люблять тих, хто переселився до них та не відчувають ніякої потреби до того, що даровано їм. Вони віддають їм перевагу перед собою, навіть, якщо вони самі мають потребу. А ті, хто вберігся від власної жадності, є набувшими успіху» (59:9).

 

Шановні мусульмани Йорданії!

Ваші брати по вірі та релігії  звертаються до вас, прохають по допомогу, щоб ви не були байдужими до сирійського народу, який розташований у таборі Заатарі «таборі смерті». Вони бігли до нас, намагаючись зберегти своє життя, честь, дітей від асадівської машини смерті, сподіваючись знайти безпеку серед своїх братів в Ісламі, теплоту зв’язку по вірі, вище за яку Аллах не встановив іншого зв’язку. Дані узи є найміцнішими серед мусульман, які щиро поклоняються Всевишньому Аллаху, бо Він каже:

إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ

 «Воістину, віруючі – брати» (49:10). 

Так ось, перед вами ваші брати із Сирії, які утримуються у таборі Заатарі, переносячи неймовірні страждання, холод та відчуваючи у всьому потребу, у їжі, медикаментах, а навколо них біси у людській подобі, хворі на голову та душу люди. Від сильного холоду та захворювань помирають їх діти.
 
Шановні мусульмани Йорданії!

Ваш благородний Пророк Мухаммад ﷺ сказав наступне:

أَيُّمَا أَهْلِ عَرْصَةٍ ظَلَّ فِيهِمُ امْرُؤٌ جَائِعٌ فَقَدْ بَرِئَتْ مِنْهُمْ ذِمَّةُ اللَّهِ 

«Якщо серед будь-якого народу знаходиться людина, яка відчуває голод, ці люди будуть позбавлені опіки Аллаха».  

Де ж ми стосовно опіки Аллаха, коли серед нас наші брати із Сирії знаходяться у таборі Заатарі голодними, хворими, їх охопила тривога та вони відчувають жахливий холод.

Близькосхідне агентство ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт (БАПОР) є структурою невірних, від якої нічого доброго не варто чекати. Ваша незгода з помилками режиму в Йорданії та його зрадницька позиція стосовно обов’язку на адресу своїх братів не знімає з вас відповідальності перед Аллахом, так само як і не знімає з вас обов’язку перед Аллахом простягнути руку допомоги вашим братам у таборі смерті (Заатарі). Так будьте ж пильними, щоб опіка Аллаха залишалась над вами та покваптесь, щоб надати допомогу вашим братам із Сирії.

وَاتَّقُوا يَوْمًا لا تَجْزِي نَفْسٌ عَنْ نَفْسٍ شَيْئًا وَلا يُقْبَلُ مِنْهَا عَدْلٌ وَلا تَنْفَعُهَا شَفَاعَةٌ وَلا هُمْ يُنْصَرُونَ

 «Бійтеся дня, коли жодна людина не принесе користі іншій і коли не можна буде відкупитися, коли нічим не допоможе заступництво і коли не буде надана підтримка» (2:123).

О, Аллах ми донесли. О, Аллахбудь свідком, бо Ти кращий із свідків!

Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
Йордания
№ 33/41
Четвер, 06 Сафар 1434 р.х.
20/12/2012

 

Головне меню