Йорданський режим знов служить Америці та прийняв її-президента

Йорданія
Друкарня

Після заяви президента США про визнання Єрусалиму столицею єврейського утворення йорданський режим зіткнувся з гнівом та невдоволенням народу, який вийшов на мітинги та акції у підтримку Аль-Кудса.

Незважаючи на те, що були прокреслені червні лінії з боку Йорданії, сьогодні ми бачимо, як режим приймає віце-президента США Майка Пенса. Режим показав свою відданість та згоду з будь-яким рішенням США.

По-перше, уряд Йорданії обмежився лише збереженням свого імені як «Хашимітський захисник священних місць»,і при цьому неважливо, якою є доля Єрусалиму. Уряд заявив: «Палестинське питання — це проблема міжнародної спільноти, а не Йорданії та Палестини», — передає Інтернет - видання «Al-QudsAl-Arabi» 11 січня 2018 року. Це співпало з забороною на будь-який рух у підтримку Єрусалиму та арештами тих, хто вийшов на демонстрації у підтримку та захист Єрусалиму, і тих, хто закликав мусульманські армії звільнити Палестину. Режимом були заарештовані сім членів партії «Хізб ут-Тахрір»; вони заключили їх під варту, не соромлячись Аллаха, Його Посланця ﷺ та віруючих. Усе це було зроблено для того, щоб устрашити устрашить мусульман в Йорданії та заборонити будь-яку діяльність у підтримку народу Палестини — таким чином влада Йорданії проявила свою вірність Америці.

По-друге, влада Йорданії затулила очі на злочин, який стався у посольстві «Ізраїлю» в Йорданії, чиє існування з самого початку було відкинуто. Нагадаємо, що раніше охоронцем у посольстві «Ізраїлю» були вбиті двоє йорданців, у результаті чого посольство тимчасово припинило свою роботу. Прес-секретар уряду Йорданії Мухаммад аль-Момані заявив, що єврейське посольство відновить свою роботу; він також сказав, що «Ізраїль» направив меморандум, у якому виражались «глибокі жалкування та вибачення». І тут режим, незважаючи на те, що були вбиті два громадянина країни, показав свою відданість Америці та її ворожому плану відносно священної палестинської землі.

О мусульмани! Америка — це ворог Ісламу та мусульман,вона не дотримується ніяких угод по відношенню до нас і нашим країнам, і вона не приховує цього, навпаки, вона хизується цим і продовжує плести змови проти нашої релігії. Захід вважає, що Ісламська Умма підняла прапор капітуляції, як це зробили її правителі та режими, проте Захід не знає, що правителі мусульманських країн не представляють собою Ісламську Умму. Навпаки, режими мусульманських країн тримаються за рахунок підтримки та допомоги сил невірного імперіалізму, на чолі якого стоїть держава злочинів та терору — Америка. Ми хочемо нагадати ворогам, які розраховують на боягузтво та зрадництво мусульманських правителів, що Ісламська Умма на протязі усієї історії не була переможена, і не буде ніколи, з дозволу Аллаха.

О мусульмани! Америка — це голова невір’я та тиранії, яка відправила свого віце-президента у наш регіон, щоб той завершив «угоду сторіччя». Ніщо не поставить Америку на місце і не позбавить нас від її змов, окрім вашої політичної свідомості, над якою працює Хізб ут-Тахрір, і ця політична свідомість приведе до Праведного Халіфату. Ця держава — правління у якій засновано на методі — об’єднає Ісламську Умму та усі країни мусульман і утвердить Умму так, що вона без зволікань покінчить з ворогами.

Ми закликаємо вас до цієї великої мети, якою задоволений Аллах та Його Посланець ﷺ. Ми закликаємо вас до діяльності разом з нами, адже Іслам вимагає цього від своєї Умми.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Йорданії
Неділя, 4 Джумада аль-Уля 1439 р.х.
21.01.2018 р.
№ 17/39

Головне меню