Що криється за саммітом Ємен-Катар

Ємен
Друкарня

Єменське видавництво газета «ас-Саура» о п’ятниці 3 серпня повідомляє про візит Абед Раббо Мансура Хаді о четвер 2 серпня до Катару. Його супроводжували радники, деякі міністри, та генерал-майор Алі Мохсен аль-Ахмар – командуючий 1-ою бронетанковою дивізією сухопутних військ Ємену!!

Метою даного візиту було проведення двостороннього самміту, в ході якого були зачеплені деякі питання, найважливішим із яких виступають події, які відбуваються на єменській арені на тлі здійснення політичного врегулювання, заснованого на ініціативі країн Перської затоки та активної ролі Катара в усуненні випадків викрадення та озброєних конфліктів в Ємені, про що заявила людина Британії Хамад Бен Халіфа аль Тані: «Безпека Ємену напряму пов’язана з безпекою Катара та всього Аравійського півострова», підкреслюючи, що він буде надавати необхідну підтримку для знаходження виходу із кризи, що склалася. Також він зазначив важливість притоку інвестицій до Ємену з цією ж метою, і підкреслив, що Катар підтримає всебічний національний діалог.

На самміті не залишилися без уваги і економічні аспекти, у тому числі мова йшла і про конференцію донорів, яка повинна відбутися в Ер-Ріяді у вересні місяці. Також обговорювалося питання електропостачання та доріг, у чому Катар виявляв прагнення здійснити ініціативу Перської затоки, починаючи з квітня 2011 року, від чого потім був змушений відмовитися (мова йде про ініціативу з причини падіння режиму Селеха, тому що вона передбачала і відкрито вимагала відмови від претензій на президентське крісло). Цей візит єменської урядової делегації відбувається з метою залучення фінансових засобів Катару на тлі гарячкової пропаганди про зростаючу бідність в Ємені, загрози голоду, епідемій,  хвороб, бідувань, розрухи серед населення, у випадку якщо у цей священний місяць до нас не виявлять прихильність благодійники. Це після того, що ОАЕ надали 500 млн. дірхамів у якості продовольчої допомоги правлячому режиму в Ємені.
 
Абед Рабо Мансура Хаді заявляє: «Перехідний етап варто вважати важливою зупинкою під час просування в історії Ємену, а також стратегічним виходом у будуванні сучасної держави». Тоді як Хамад бін Халіфа заявив: «Ми будемо чинити активну співпрацю у наданні своєї крові  на конференції донорів Ємену в Ер-Ріяді…, реформи в Ємені – це дуже важлива обставина».

Бідність в Ємені не є результатом вчорашнього дня, і не результатом вигаданої кризи у минулому році, так де ж були тоді ці брати-меценати, мусульманські сусіди на протязі всього цього тривалого терміну. Також бідність, наявність якої безумовно ми визнаємо в Ємені, але вона сильно перебільшується в Ємені з причини ведення за цим деякої політичної гри, що переслідувати свої дивіденди.

Усі мусульманські країни мають багатства більше половини усіх світових багатств, а на цих землях проживають найбідніші народи світу, дивовижна суперечність! Мусульмани бідні не через те, що мається нестаток у ресурсах або багатств, існує поганий розподіл багатств та керування ними серед людей.
 
Пророк Аллаха ﷺ повідомляв, що майна серед людей буде настільки достатньо, що нема кого буде знайти із мусульман, хто взяв би його з причини бідності. Це у той час, коли іще не була знайдена нафта та газ! Ісламська держава, керуючись законами Шаріату, поряд із тим, що надає можливість кращого життя як економічно, так і політично, між чим і нами стоять перешкодою лише ці та їм подібні правителі, лише Халіфат здатен керувати мусульманськими країнами згідно з Ісламом,  об’єднати  їх та зробити народи щасливими під стягом аль-Укаба.

Голова Медіа-офісу ХТ, Ємен
Доктор Мухаммад ат-Ташій
Інформаційний офіс
Хізб-ут-Тахрір
Ємен
№ H.T.Y. 124
Неділя, 17 Рамадан 1433 р.х.
05/08/2012

Головне меню