Для Ємену збільшуються гірки плоди президента Хаді

Ємен
Друкарня

Щоденна єменська «Перша газета» оприлюднила о середі 12/12/2012 репортаж американської газети «Вашингтон пост», який склав її кореспондент у Джібуті Крейг Уітлоком.

У ньому він пише, що ескадрилья американських винищувачів зразку Фантом (F-15E Strike Eagle) з минулого 2011 року була розташована у складі американської бази у військовому таборі «Lemonnier» у столиці Джібуті. Також він пише, що ці винищувачі здійснюють бойові налети у небі Ємену у межах військових операцій по боротьбі з тероризмом у цій країні, і це неоголошений розвиток у війні, яку Америка веде у Ємені, розкривається уперше.

Незважаючи на те, що після Саліха американці вважали Хаді небажаною особою, усе ж таки газета «Форейн полісі» (від англ. Foreign Policy – «закордонна політика») писала у травні 2012 року: «Можливо, президент Хаді не має великої демократичності або ліберальності, проте він є доволі придатною фігурою». Але їх інтонація стосовно нього змінилась після того, як він дозволив їм продовжувати вбивати людей та коїти іще більше повітряних налетів. Так, 3 квітня 2012 року газета «Лос-Анджелес Таймс» писала: «Президент Хаді довів, що він більше за свого попередника готовий до схвалення американських атак». Після, з ним 24 квітня 2012 року зустрічався директор ФБР Роберт Мюллер для обговорення боротьби з аль-Каідою у Ємені. 19 квітня 2012 року на сайт газети «Вашингтон пост» була розташована стаття, у якій Роберт Мюллер сказав: «ЦРУ намагається розширити свою операцію безпілотників (безпілотні літаючі апарати) у Ємені». Цю операцію підтримав Обама поруч із застереженнями з боку відповідальних американських осіб стосовно її наслідків. А 28 травня 2012 року на зустрічі  з телеканалом «Ей-бі-сі» міністр оборони США заявив: «Наші повітряні атаки у Ємені тривають».    

Незважаючи на позитивну реакцію американців на жертви безпілотників, як наприклад реакція єврейської активістки Мідіі Беньямін, журналіста Джеремі Скахіл та екс-голови антитерористичного центру ЦРУ Роберта Греньє, який 12 травня 2012 року сказав: «Сполучені Штати ризикують перетворенням Ємену на арабський вазиристан», Хаді не проявив таку реакцію. 18 червня 2012 року він  зустрівся з головою центрального командування американських озброєних сил Джеймсом Матісом, щоб надати американцям військову базу «аль-Анад», з якої 15 липня 2012 року був піднятий у небо перший безпілотник та були проведені невеликі військові навчання із застосуванням літаків та бойових снарядів при участі єменських військових. В обмін на це американська адміністрація підняла 11 серпня 2012 року допомогу правлячому режиму у Ємені до 337 млн. доларів.  

 У середині вересня 2012 року президент Хаді дозволив 200 американським броненосцям  увійти через порт аль-Хадіда до Сани напередодні прибуття більше сотні американських морських піхотинців (US Marines) до аеропорту міста Сани на борту американського літака. Ось и сьогодні цей Хаді раптово для людей у Ємені дозволяє американським літакам F-15S літати у небі над Єменом. Де ж держава порядку та закону, про яку о неділі 9/12/ 2012 казав Хаді, промовивши: «Тому ці збори мають велику ступінь значущості, тому що представляють собою один із важливих кроків у побудові держави, у якій є порядок і закон. Ця держава здійснювана лише через два головних чинники – це реформа системи безпеки та реформа судової системи, тому що обидва ці чинники вважаються головними опорами сучасної громадянської держави, держави порядку та закону …». Якщо американці самі коять вбивства людей із застосуванням  безпілотних літаків, виходячи за межі порядку та закону, то про який порядок та закон ти кажеш? Про яку справедливість, про яку рівність, про яке правильне правління  та про яке громадянське суспільство йде мова, коли ракетними обстрілами вбивають людей та руйнують усе навколо лише через те, що їх у чомусь підозрюють?!

 Жителі Ємену,

Хаді такий самий як і Саліх, і від нього ви не отримаєте нічого, окрім як додаткової гіркоти. Зміна режиму та вихід із скрутного стану, у якому ви перебуваєте, нездійснювані шляхом заміни Саліха на Хаді. Усе залишиться як і раніше, доки ви не відкинете ідеї капіталістичного Заходу з його системою, як відкинули до цього соціалістичну ідею, і доки не обернете свої розуми до ідей Ісламу з його законами і  доки не будете працювати разом із сумлінними мусульманами у Хізб ут-Тахрір для відродження ісламського способу життя шляхом встановлення Халіфату. У Муснаді імама Ахмада приводиться, що Посланець Аллаха (с.а.в.) сказав: «… потім настане Халіфат за методом пророцтва, а потім замовк». Всевишній Аллах сказав:    

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ

 «О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя». (8:24).

 
Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
Ємен
№ H.T.Y. 140
П’ятниця, 30 Мухаррам 1434 р.х.
14/12/2012

Головне меню