Що дала республіка за 89 років, що ви з такою нетерплячкою чекаєте її 100-річного ювілею?

Туреччина
Друкарня

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

У ці дні, коли свято світських кемалістів співпало зі святом мусульман, які радіють від жертвоприношень своєму Господу, знов відбуваються заходи на честь 29 жовтня і знов держава не справляє свято мусульман, а мусульмани – свято держави. Радість від настання річниці проголошення республіки відчувалася лише на офіційних урочистостях, примусових заходах у школах, балах, на яких були присутні лише державні особи, і на декількох концертах, організованих муніципалітетами. Крім цього, с метою нав’язати це хибне «свято» мусульманам з мінбарів, які є символом влади Посланця Аллаха ﷺ, намагаються нав’язати нісенітниці про те, що республіка виходить з Ісламу! Хоча у мусульман є лише два свята, і відносно цього Посланець Аллаха, заставши народ святкуючим два свята, з прибуттям до Медини сказав: «Аллах замінив ці два свята кращими: Ід аль-Фітром та Ід аль-Адхою». (Абу Дауд)

 

89 років назад 29 жовтня 1923 року з проголошенням республіканського строю була усунута османська держава Халіфат і невірні зраділи цьому, що домоглися бажаного ними на протязі 14-ти сторіч. Ця порочна система віддалила людей від устрою, в якому люди служили Аллаху і увергнула їх в  устрій, в якому люди слугують людям, а верховна влада передана від Аллаха людині, у результаті чого життя мусульман впало в крайній розлад. У той час як під покровом виконання законів Аллаха ﷻ люди і усі живі істоти насолоджувалися дощем милості та достатку, встановлена замість цього республіканська система принесла лише вогняний дощ із гріха та нещасть. З цього дню мусульмани не змогли позбутися страждань. Саме тому святкування проголошення цього невігласького режиму, який спрямував на голови мусульман лише біди та нещастя, є забороненим по шаріату, а також суперечить здоровому та політичному глузду.
 
Що доброго зробили для мусульман Туреччини до сьогоднішнього дня засновники республіки та її безжалісні старожили? Що зробили вони, окрім пролиття крові мусульман та прояву відкритої ворожнечі до народу заради збереження правління, яке вони встановили? Як насмілюються вони святкувати це свято і якою стороною цієї системи, яка вибила народ зі своєї колії, можуть пишатися ті, які наполягають на обов’язковому світському характері державі и ті, які заклеймили закони Аллаха відсталістю? Як можуть ті, хто сьогодні готується до 100-річного ювілею заснування республіки, так швидко забути те, що вони витерпіли від цієї системи за 89 років її існування? Ми нагадуємо їм, що у 89-ту річницю заснування кожні 39 секунд коїться злочин, кожні 6 хвилин грабують будинок, а кожні 9 хвилин – офіс, кожні 4 години відбувається зґвалтування, а кожні 13 годин викрадають дитину. Хіба може така система сповіщати про спокійність і будь-яке майбутнє? Як можна жити у безпеці в системі, у якій кожна 8-ма людина – рецидивіст, що складають у загальній складності 8.7 мільйонів коли-небудь засуджених? Немає сумніву у тому, що система, у який кожні 19 хвилин людина, розчарувавшись у справедливості, захищає свої права незаконним шляхом, не тримає у собі навіть натяку на безпеку. Як можна охарактеризувати людину, яка, не дивлячись на очевидність цієї статистики, знаходиться в очікування 100-річчя цієї системи і пов’язує свої план із її благополуччям і збереженням, системи, яка здатна хіба що на те, щоб волокти людство до вогняної прірви, а після зіштовхнути його в неї?
 
О правителі! Республіка, збереження якої ви бажаєте, є прогнилим устроєм. Зусилля, яких ви докладаєте заради її збереження, таких як перехід до президентської форми правління, конституційні реформи і очищення глибоких устоїв минулого не здатні зупинити її гниття. Ті зусилля, які ви докладаєте – є даремними і не більше ніж обробка сіллю вже гнилої шкури. Цим не будуть вдоволені ані Аллах, ані мусульмани. У такому випадку побійтеся Аллаха і замість того, щоб очікувати 100-річчя цієї гнилої системи, працюйте над тим, що привести до влади Іслам, який облагодіє людство милістю та достатком, а також підтримайте повторне встановлення Халіфату. У цьому порятунок не лише для мусульман, а й до всього людства, і це добре відомо вам.
 
О мусульмани! Саме республіканський устрій увергнув вас у теперішню кризу та болото. Не дозвольте правителям більше присипляти вас цією безпорадною системою, яка перетворює ваших дітей у знаряддя злочинів, не здатна захистити їх честь і дати правильне рішення на ваші проблеми. Будьте впевнені: по закінченні не те щоб 89 років, але й 100 років нічого не зміниться. Працюйте над виконанням ісламської системи – держави Праведний Халіфат, у прихистку виконання якої ви набудете безтурботного  життя, а також закликайте своїх правителів до цієї роботи. Як чудово сказав Всевишній Аллах:  

أَفَحُكْمَ الْجَاهِلِيَّةِ يَبْغُونَ ۚ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ حُكْمًا لِّقَوْمٍ يُوقِنُونَ

 «Невже вони шукають суду часів невігластва? Чиї рішення можуть буде краще рішень Аллаха для людей впевнених?» (5:50)

Хізб ут-Тахрір/ Вілаят Туреччина
13 Зуль-Хіджа 1433 р.х.
29 жовтня 2012

 

Головне меню