Сподіватись на допомогу вбивці нашої епохи у порятунку сирійських мусульман є проявом безсилля та відсутності далекоглядності

Туреччина
Друкарня

О середі 21 серпня 2013 звірський баасистький режим вдався до хімічної зброї, у результаті чого у землях Шаму загинуло тисяч мусульман. У відповідь на це Америка, яка до того заявляла про те, що використання хімічної зброї є червоною межею, під тиском Європи та заради захисту свого міжнародного положення стала говорити про можливості військового вторгнення. Але те, чи буде нанесено удар, так і залишилось загадкою, не кажучи вже про його термін та масштаб. Тому що надання рішення про вторгнення не розгляд Конгресу вказує на те, що Америка не бажає військової операції.

Америка та західні країни, які під різними приводами надавали відстрочку тиранічному режиму Асада у чиненій  ним різанині, по сьогодні біли свідками та опосередкованими учасниками вбивства у Сирії більше ніж 100 тисяч мусульман.

Те, що кяфіри нічого не роблять для припинення даної бійні, доволі пояснюване. Але положення безпорадних правителів, які перебувають на чолі мусульманських країн, та які спостерігають за несправедливістю, що чиниться стосовно їх братів, як складають такі безкорисні організації як ЛАД та Організації ісламської співпраці та прохають допомоги у байдужих, боягузливих кяфірів, повністю зрозуміло! Сьогодні правителі мусульманських країн замість того, щоб мобілізувати свої армії та порятувати мусульман від тиранії Асада, обмежуються тільки тим, що надають притулок та забезпечують харчами мусульман, які втікають від цієї тиранії.    

۞ أَجَعَلْتُمْ سِقَايَةَ الْحَاجِّ وَعِمَارَةَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ كَمَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَجَاهَدَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ ۚ لَا يَسْتَوُونَ عِندَ اللَّهِ ۗ وَاللَّهُ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ

 «Невже угамування спраги паломника та утримання Заповідної мечеті ви прирівнюєте до діянь тих, хто увірував в Аллаха та в Останній день і бився на шляху Аллаха? Вони не рівні перед Аллахом, і Аллах не веде прямим шляхом несправедливих людей». (9:19).

У той час як правителі Туреччини подібно до усього світу в очікуванні дій Америки, прем’єр-міністр Ердоган заявив у цьому зв’язку: «Обмежена операція нас не задовольняє. Вторгнення повинно ставити на меті не 1-2-денну операцію, а руйнування режиму». Також з цього приводу президент Гюль заявив наступне: «Я не вірю, що будь-яке військове вторгнення, без розробки політичної стратегії, може привести до яких-небудь результатів».

Ми, Хізб ут-Тахрір / вілаят Туреччини звертаємось до боків, які втягнуті до цього процесу, з наступним полум’яним закликом:

О, президенте Гюль! Хто визначає стратегію, яка здатна порятувати мусульман Сирії від цього звірства? Америка, яка ворогує з Ісламом та мусульманами? Або ви, які стверджуєте, що розглядаєте сирійських мусульман своїми братами? У такому випадку, що заважає вам, будучи головнокомандуючим, мобілізувати війська, що перебувають під вашим головуванням, і таким чином зробити крок, яки задовольнить Аллаха та мусульман?

О, прем’єр-міністре Ердоган! Хіба надавши майбутнє мусульманського сирійського народу вбивці сучасної епохи Америці, залишивши цю справу на її милосердя та втручання, ви не передаєте вівцю вовку? Або ви забули про те, чим до того обернулося військове втручання вбивці Америки до мусульманських країн? Ми були свідками того, як в Іраку було вбито більше мільйону мусульман, десятки тисяч дітей залишились сиротами, а тисячі мусульманських жінок залишились одні перед обличчям лютуючих американців. В Афганістані ми були свідками вбивства невинних громадянських з боку сил НАТО,а також спаплюження нашої священної книги. У Боснії ми були свідками того, як сили НАТО передали мусульман сербським м’ясникам, щоб вони вчинили стосовно них геноцид. Хіба ви не були свідками разом з нами усіх цих подій та принижень?   

Окрім цього, хіба ви можете гарантувати, що метою даного вторгнення стане  саме тиранічний режим Асада, а не моджахеди, які б’ються з усією щирістю? Поза сумнівів, істинна мета даного вторгнення – покарання мусульман із груп опору, які після того, як відмовились преклонитись перед баасистським режимом, також відмовились преклонитись перед демократичним проектом США та Заходу.
О, прем’єр-міністре Ердоган! Дане приниження, свідками якого ми є, виснажує мусульман. Мусульмани вкрай потребують та сумують по правителю, який простягне їм руку допомоги! Два роки назад одна сирійська дівчинка чекала приходу Мутасіма, проголошуючи «Поспішай, о, Мутасім! Поспішай, о, Ердоган!». Також про таку допомогу прохали у вас жителі Баньяса. Сьогодні ж у Шамі Мутасіма чекають діти, печінку яких випалено хімічною зброєю. Хіба ви досі не чуєте цього?

وَإِنِ اسْتَنصَرُوكُمْ فِي الدِّينِ فَعَلَيْكُمُ النَّصْرُ إِلاَّ عَلَى قَوْمٍ بَيْنَكُمْ وَبَيْنَهُم مِّيثَاقٌ وَاللّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ

 «Якщо вони попрохають вас про допомогу у справах релігії, то ви повинні допомогти». (8:72).

Ви повинні знати, що сирійський народ, на відміну від вас, не чекає допомоги від США та західних держав. Сирійський народ, як і раніше, перебуває в очікуванні піднесеної та потужної ісламської армії, яка відповість на його заклик. Сирійський народ вірить, що допомога прийде тільки від Аллаха ﷻ і говорить ні обмеженому або повномасштабному вторгненню держав невір’я. Сирійський народ, подібно до інших пригноблених народів, жадає обрати Халіфа, який стане захищати мусульман, їх родини, честь, країни та релігію. Він жадає захищатися тим, про що сказано у наступному хадісі Посланця Аллах ﷺ:  

 «Імам (халіф) це щит, яким захищаються і за допомогою якого б’ються». (Бухарі).

О, мусульмани! З вірою у те, що допомога іде тільки лише від Аллаха ﷻ, прийміть, що підступна політика Америки та Заходу, яка просувається ними через ООН, не несе в собі позбавлення ані для сирійського народу,ані для інших пригноблених країн! Єдиний порятунок для мусульман, це відновлення держави Праведний Халіфат, який знов буде правити ниспосланим Аллахом. Працюйте заради цього, або підтримайте тих, хто працює на цьому шляху. Довіртесь Аллаху та візьміть його як опору, адже безперечно перемога іде тільки від Нього.  

 وَمَا النَّصْرُ إِلاَّ مِنْ عِندِ اللّهِ إِنَّ اللّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ

«Перемога може бути тільки від Аллаха. Воістину, Аллах Могутній, Мудрий».


Хізб ут-Тахрір
вілаят Туреччина
28 Шавваль 1434р.х.
04/09/2013р.

Головне меню