Не робіть сьогодні у Сирії помилку, яку ви вчора скоїли в Іраку

Туреччина
Друкарня

Бійтесь Аллаха, а не тиранів

10-11 листопада 2013 р. міністр закордонних справ Ахмет Давутоглу відвідав Ірак. Він провів зустрічі з прем’єр-міністром Іраку Нурі аль-Малікі, віце-президентом Худайром Хузаі, міністром закордонних справ Іраку Хошьяром  Зебарі, віце-прем’єр-міністром Саліх Мутлаком, а також лідерами шиїтів Аятуллой Алі Сістані та Муктадой ас-Садром. Під час однієї із зустрічей Давутоглу заявив про те, що він приїхав в Ірак для того, щоб передати наступні три посили:   

«1. Розвиток відносин на найвищому рівні без будь-якого впливу на них подій, що відбуваються. 2. Необхідність мирного проведення в Іраку виборів, призначених на 30 квітня. Дані вибори, які є предметом оновлення для Іраку, також вкрай важливі для усього регіону. 3. У нашому регіоні у зв’язку з сирійськими подіями має місце певна кон’юнктура, яка розвивається та намагається зіштовхнути регіон у міжмазхабне протистояння. Усі етнічні складники Близького Сходу представлені в Іраку. Якщо в Іраку буде мир, то і на усьому Близькому Сході буде мир. Інакше, увесь регіон відчує негативний  вплив».     

З часів окупації Іраку та приходу у ньому до влади агентів окупації і по сьогодні народ Іраку щоденно стикався з кров’ю  та сльозами. З часів окупації головою невір’я Америкою Іраку минуло рівно 10 років. Невірні спочатку окупували Ірак, а після, розшматувавши його на частини, зібрались навколо нього немов гієни та грифи. Але як вчинили у відповідь на це правителі мусульманських країн подібних до Туреччини? Вони стали змагатися один з одним у швидшому визнанні уряду Малікі, який встановила над Іраком невірна Америка. Туреччина зіграла важливу роль у формуванні нового правління в Іраку. Ахмет Давутоглу підтвердив це в ефірі телеканалу  CNN Türk наступними словами:

«Уряд Малікі у боргу своїм знаходженням при владі перед Туреччиною. Тому що суніти Іраку позиціонували себе як група опору. Ми запросили їх до Туреччини та провели конференцію, тим самим забезпечивши їх участь у виборах». Судячи з усього, Ахмет Давутоглу прагне виконати стосовно Сирії роль, яку учора він виконував стосовно Іраку. У ЗМІ згадувалось про те, що під час останнього візиту представники американського уряду вказали Малікі на те, щоб він нормалізував відносини з усіма політичними групами в Іраку, сунітами та шиїтами, а також сусідніми країнами, включаючи Туреччину.  

Факт того, що посил Ахмета Давутоглу іракському уряду знаходиться у повній відповідності з вимогами Америки, вказує на важливу роль, відведену Туреччині у брудному плані Америки по виходу із сирійської кризи.    
Подібно до того, як у минулому Америка окупувала Ірак та встановила над ним продажних правителів, сьогодні у Сирії вона шукає заміну Башару Асаду. Але на даний момент вона не знайшла кандидатуру, якою могла б заповнити місце Башара. Головна мета Америки повести Сирію разом з Башаром до виборів. І вона прагне зробити Іран, Ірак, Туреччину співучасниками у цьому брудному та віроломному плані. Саме з цим пов’язані часті візити до Вашингтону, Багдаду, Тегерану та Анкари, свідками яких ми є в останні декілька тижнів.  

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у вілаяті Туреччина застерігає уряд та міністра закордонних справ Ахмета Давутоглу від подібного брудного плану, роблячи їм наставляння заради Аллаха. Якщо ви маєте хоч краплину страху перед Аллахом, ви не станете наносити шкоду народу Шаму, вирощеному на чистій крові мусульман. Якщо ви хоч трохи поважаєте сирійський народ, голодних представників якого ви годуєте та одягаєте, а також поважаєте їх чисту революцію, то не станете слідувати потискати руки іранським та іракським зрадникам, які слугували США в окупації Іраку, так само як не станете слідувати за їх брудною грою. Якщо ви вірите в Аллаха та Його допомогу, то повинні боятися тільки Аллаха істинною богобоязливістю.

 «Не бійтесь їх, а бійтесь Мене, щоб Я довів до кінця Мою милість до вас. Може бути, ви послідуєте прямим шляхом» (2:150).

Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
Вілаят Туреччина
Web: http://turkiyevilayeti.com

Головне меню