Спроби очорнити Халіфат і Хізб ут-Тахрір марні

Туреччина
Друкарня

Ми, Хізб ут-Тахрір у Туреччині, 29 січня 2021 року організували зйомки відео у стамбульському районі Ускюдар з нагоди сотої річниці скасування Халіфату.

Поки наші брати знімали дане відео, представниця світського кемалізму, яка називає себе юристом, розташувала на своїй сторінці в соціальній мережі фотографії наших братів, відмітивши у публікації поліцейський відділок. Після цього ряд світських ЗМІ опублікував брехливі новини і спробував дискредитувати і зробити наклеп на Хізб ут-Тахрір.

Наші брати були заарештовані 3 лютого біля опівночі згідно з ордером, видним Головною прокуратурою в Стамбулі, який вирішив опиратись на донос цієї кемалістки, яка написала в своїй публікації: «Група, яка закликає до встановлення Халіфату! «ІДІЛ» розмахує зброєю в Стамбулі, ви про це знали? Або ви це схвалюєте?». Ввечері наступного дня затримані Мухаммед Емін Йилдирим, Рамазан Гюмюш, Мустафа Мерт і Фарук Озьмен були звільнені після одноденного арешту і дачі ними свідчень. Що стосується п’ятнадцятирічного Керіма Карахісара, то він був звільнений через два дні після ув’язнення. Ми, Хізб ут-Тахрір в Туреччині, у результаті вищенаведених подій черговий раз заявляємо наступне:

По-перше, Хізб ут-Тахрір — це партія, яка веде ідейну і політичну діяльність. Хізб не має ніякого відношення ані до розбійників на кшталт «ІДІЛ», ані до насильства, і турецький народ чудово обізнаний про це. Незважаючи на це, те, що Генеральна прокуратура Стамбула і Департамент поліції здійснили полуночний обшук у домах наших братів, посилаючись на чорну пропаганду жінки-невігласа, яка називає себе юристом, є знущанням і жорстокістю. Це повний абсурд. Більше того,навіть якщо донос вимагав офіційного розслідування, то поліцейське управління могло просто запросити цих братів для дачі свідчень по телефону, і останні відповіли б на запрошення. Цей тиранічний підхід з боку Генпрокуратури і Департаменту поліції скерований на залякування і мусульман в лиці ні у чому не винних членів Хізб ут-Тахрір, є лише марними зусиллями. Хізб ут-Тахрір грає величезну роль і становить цінність для цього суспільства, і вам більше не вдасться заплямувати його репутацію подібним чином.

По-друге, мусульмани на протязі 100 років жили мріями про Халіфат зі столицею його у Стамбулі. І ми, Хізб ут-Тахрір у Туреччині, вдень і вночі, не покладаючи сил стараємось для того, щоб покласти край цій печалі мусульман, і ми не припинимо робити це, поки не досягнемо своєї мети. А метою нашою є вдоволення Всевишнього Аллаха через встановлення Праведного Халіфату. Навіть якщо ворожі до Ісламу світські кемалісти не хочуть цього, ісламський образ життя знов відродиться на мусульманських землях зі встановленням Халіфату.

Всупереч сотні років з миті скасування Халіфату, він є прагненням, бажанням та ідеалом жителів Анатолії. Адже ці землі та їх жителі пронизані Ісламом, а західні ідеї і вірування, що підпитуються секуляризмом і демократією, ніколи не зможуть прижитись тут. На цій землі певно не буде місця таким морально деградованим спільнотам, як ЛГБТ, які ображають Іслам і Священну Каабу, а також намагаються розбестити молодь і суспільство.

Нарешті, ми виражаємо величезну вдячність представникам громадських організацій, журналістам, письменникам та усім небайдужим мусульманам, які надали підтримку своїми обговореннями і публікаціями в Інтернеті. Нехай буде задоволений Аллах усіма, хто підтримує старанних на шляху Всевишнього Аллаха!

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُوٓاْ إِن تَنصُرُواْ ٱللَّهَ يَنصُرۡكُمۡ وَيُثَبِّتۡ أَقۡدَامَكُمۡ

«О ті, які увірували! Якщо ви допоможете Аллаху, то і Він допоможе вам і утвердить ваші стопи» (47:7).

 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Туреччині
№ T.R/B.S/2021/001
Субота, 10 Джумада ас-сані 1442 р.х.
06.02.2021 р.

Головне меню