О п’ятниці «Хумат ад-Діярі» (Захисники Батьківщини): хай сирійська армія остаточно вирішить питання на користь інтересів своєї релігії, рідних та народу

Сирія
Друкарня

Сьогодні п’ятниця «Захисників батьківщини», десята за рахунком п’ятниця з дня початку народної революції проти сирійського режиму.

Сирійський режим стосовно цієї проблеми вжив вкрай жорстких заходів, що вилилося до всезагальної трагедії, були знищені усі спільні місця перетинання поміж сирійським режимом та народом. Чинником, який сприяв доведенню ситуації до краю, коли нема зворотного шляху, стало те, що цей режим у своєму протистоянні проти народних протестів спирався на двох осіб: Башара та його брата Махера. Стосовно ж решти політиків, які слугують у безпеці, військових, то вони усього лише радники, які позбавлені права голосу у процесі прийняття рішень. Це пояснює несумісне співвідношення двох явищ – заклик до реформ, які висунув його режим та його жорстке протистояння протестам, учасники яких наполягали на тому, що вони носять мирний характер.

У свою чергу, режим наполягав на тому, що те, що відбувається, є іноземною змовою, тим самим чинячи опір цьому вкрай жорсткими методами, при цьому звинувачуючи тих, кого вбивають з числа звичайних людей в агентстві та на роботі, на зовнішні сили, що робиться з метою віддалення від себе факту вбивства звичайних громадян з числа власного народу. Більше того, можна сказати, що сирійський режим тримається не на двох особах, а на трьох, якими є: Башар, Махер та їх померлий батько Хафез, діти якого звертаються до нього у питанні засобу протистояння подібним акціям протестів, застосовуючи найбільш підступні та злочинні методи, так само як коїв їх батько свого часу.

Фальш гасел цього режиму щодо реформ почала швидко розкриватися, коли він узяв у блокаду власний народ, з важкої техніки відкрив по ньому стрілянину, вдершись до міст, почав вбивати, арештовувати, практикувати найгірші види тортур по відношенню до свого народу. Таким чином, терористичний сирійський режим перетнув кордони власного заклику до реформ, … і його хитрий план по протистоянню своєму народу швидко обернувся проти нього. Цей план будувався на принципі розділення регіонів, де велися протести з подальшою ліквідацією небажаних для себе наслідків, регіон за регіоном, шляхом жорстоких перетинів спроб протестувати, чому став свідком весь світ. Дякуючи Всевишньому Аллаху, здобув переваги сирійський народ,чиста та горда ісламська кров якого закипіла від усілякої практики, дослідів що проводилися на свою адресу з боку режиму, що призвело до єдиного результату необхідності звільнитися від цього режиму, не дивлячись на заплачену ціну. Можливо, що переповненні душі людей тримають у собі набагато більше, аніж те, що виражають протестуючі у вигляді вимоги знищити режим….

Невдовзі режим був змушений відмовитись від свого плану щодо втручання армії як співучасника в своїх злочинах, щоб налаштувати людей проти армії. Тим самим привертаючи її на свій бік, відправляти їх в інші регіони, де є протести,щоб армія, у свою чергу, не вела діяльність проти режиму, зокрема у таку важку для нього хвилину та продовжувала залишатися під його контролем. Таким чином, згідно з планом режим не міг використовувати ситуацію проти людей у своїх інтересах, більше того, люди більшою частиною збунтувалися та стали проти нього . Акції протестів розповсюдилися на інші регіони,і тепер він виявився не у змозі відправляти війська у різні регіони країни,де проходять протести,тому що це послабить вплив режиму на армію, та армія в свою чергу почне думати про вихід з підлеглості та приєднанні до протестуючих.

Режим все більше і більше став викривати себе, у першу чергу, перед військом  (офіцерами та простими рядовими),народом та іншим світом,  вбиваючи працівниками служб безпеки, військових, які відмовлялись виповнювати наказ вбивати власний народ. А як по іншому пояснити поведінку режиму, що використав четверту бронетанкову дивізію, головнокомандуючим якої є Махер аль-Асад (головним завданням якої по суті,є захист режиму) в облозі та штурмі областей .Невже це не було крайньою мірою через слабкість та нестійкість режиму,  що змусило його застосувати ці сили, замість того, щоб зберегти їх нейтральність, та тримати їх в якості резервної сили, застосовувати їх у випадку крайньої необхідності. Здається на цей раз саме крайня необхідність  вимусила режим застосувати цю силу в боротьбі проти демонстрантів. Здається, що довіра режиму до армії не така сильна. Саме через відсутність цієї впевненості режим до кожної військової частини прислав групу службовців, щоб останні керували рештою підрозділів армії, забезпечивши повну покору наказам.

Цей режим вже проявив своє презирство на адресу армії з миті її існування. Його складова злочинів щодо армії не менша аніж щодо звичайних людей. Через це армія повинна виконати своє завдання, не боячись нікого, окрім Аллаха. Армія, яка буде боятися іще когось, окрім Аллаха,не може вважатися армією, бо у своїй основі вона була сформована та підготовлена з метою джихаду на шляху Аллаха, самовідданої хоробрості та прийняття смерті шахідом. Події склалися таким чином, що примушують її визначитися, або підтримати свою релігію та народ, або стати помічником цього злочинного нещасного режиму. Через це у дану мить мовчання армії буде розцінюватися як злочин, а іще більшим злочином буде покора армії наказам режиму. Так, дійсно, усі погляди зараз кинуто на армію, щоб вона діяла та вирішувала питання в інтересах своєї релігії, стала на заваді кровопролиттю народу та позбавила його від страждань.   

О, народ Сирії!

Ганебні місця цього режиму стали для кожного з вас очевидними, і це дійсно є гидотною та відразливою картиною. Цей режим почав діяти вкрай необмірковано. Іноді він розправляється залізним кулаком, а іноді розмахує прапором національного діалогу. Іноді він бере місця в осаду танками, бомбардує, чинить арешти, коїть звірські тортури над ув’язненими, замахується на честь, на святість мечетей, а іноді видає новий закон, за допомогою якого намагається заспокоїти обурений народ, як, наприклад, закон про вибори…Усе навколо перестали розуміти правила поведінки з цим режимом, але усі знають, що це рештки епохи колишньої Радянської розвідки, яка мала погану репутацію. Усі обізнані, що склад розуму, який і сьогодні складає трагічну картину, яку ми спостерігаємо,  - це спосіб мислення служб безпеки, які протягом десятиріч звикли вирішувати проблеми своїми методами, та інші правила взаємодії з ними не відомі…

Але вашої стійкості, відваги та настирливості у досягненні правильних змін досить,щоб скинути цей кривавий режим, який відкрив війну проти Аллаха, Його Посланця та звичайних людей. Це наш обов’язок перед вами. Саме це призвело режим до беззастережності, і він почав промахуватися, у чому ми і прохаємо Всевишнього Аллаха, щоб це призвело до зникнення режиму. Продовжуйте усі разом одним тілом наполягати на своєму, і хай вас не залякає влада та могутність тирану, бо Аллах з вами та бачить, що ви робите.

Шановні офіцери Сирії !

Хізб-ут-Тахрір звертається до вас, щоб ви стали кращим рятівником та помічником для свого народу, а для своєї релігії кращим заступником. Не давайте можливості режиму використовувати вас поти вашого ж народу та релігії. Чиста кров, яку було пролито, - це кров ваших і наших батьків, ваших і наших матерів, ваших і наших дітей, жінок, братів та сестер … Цей режим, якщо ви йому підкоритеся, накладе на вас тягар гріху у цьому світі та може призвести до покарання від Аллаха у наступному житті. Покажіть себе Аллаху з праведного боку. Ви і своєю вірою здатні виправити ситуацію та змінити картину того, що відбувається. Зберіться, згуртуйтеся в один ряд та скиньте цей режим, потім передайте владу тим, хто буде правити лише на основі шаріату. Виконайте обіцянку Пророка (с.а.в.) у життя, встановивши другий праведний Халіфат, який наступить перед Судним Днем. Станьте-но левами перед Аллахом та нагадайте нам Хамзу, Халіда та Саїда, один з яких був рівний тисячам. Аллах разом з богобоязливими рабами і Він допоможе їм. Всевишній Аллах каже:

نَّا لَنَنصُرُ رُسُلَنَا وَالَّذِينَ آمَنُوا فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيَوْمَ يَقُومُ الْأَشْهَادُ

«Воістину, Ми допоможемо Нашим посланцям та віруючим у мирському житті, і того дня, коли предстануть свідки»  (40:51)

Хай це буде зверненням для вас, якщо ви помрете на цьому шляху, то смертю шахідів, перед якими будуть відкриті врата вічного Рая з дозволу Аллаха, а якщо залишитесь у живих, то будете щасливо жити у затишку цієї релігії. Аллах вказує на прямий шлях.

Інформаційний офіс
Хiзб ут-Тахрір
Сирія
П'ятниця, 24 джумада вус-сани 1432 г.х.
27/05/2011

Головне меню