Прес-реліз про інцидент міжусобиці між кланами у Дейр-ез-Зор

Сирія
Друкарня

Нафта є суспільною власністю Умми і не дозволено нікому привласнювати її собі у володіння і не давати користуватися нею іншим

Один із кланів Дейр-ез-Зор захопив одну з трьох нафтосвердловин у самому початку революції і не дав доступу до неї іншим племенам, більше того, навіть став продавати їм нафту, чим викликав гнів цих племен, так що посилилися суперечності між ними. Ці суперечності переросли у міжусобицю заради цього минаючого світу, у результаті чого було багато вбитих і поранених з обох сторін, почалася взаємна боротьба їх озброєних сил, які початково були створенні для опору режимові, після чого вони побудували барикади один проти одного. Колишнє побудування відносин на релігійному братстві вони проміняли на ненависть, яка загрожує фітною (смутою) взаємної ворожнечі, яка гнівить Господа і радує Башара. Це при тому, що відомо що ці клани є нашими родичами, дітьми наших дядьків і братами в Ісламі.

О мусульмани в Сирії і в Дейр-ез-Зор – зокрема!

Воістину, нафта є частиною суспільної власності, у якій мають свою долю усі люди без виключення, згідно зі словами Посланця Аллаха ﷺ:

الناس شركاء في ثلاث الماء والنار والكلأ
«Мусульмани – співвласники у трьох речах: у воді, вогні і пасовиськах».

І тому немає ні у кого права забороняти будь-кому використовувати будь-що з цих категорій.
Як може мусульманин, що вірує в Аллаха і в Судний день, підняти зброю на свого брата-мусульманина, у той час як Посланець Аллаха ﷺ говорить:

مَنْ أَشَارَ إِلَى أَخِيهِ بِحَدِيدَةٍ، فَإِنَّ المَلاَئِكَةَ تَلْعَنُهُ حَتَّى يَدَعَهُ وَإِنْ كَانَ أَخَاهُ لأَبِيهِ وَأُمِّهِ

«Хто спрямує проти свого брата шматок заліза, того янголи будуть проклинати допоки він його не покладе, нехай навіть це був брат з боку батька або з боку матері», вивів Муслім.

Хто має сміливість іти проти заборон Аллаха і навмисно вбивати мусульманина заради ефемерних земних інтересів, у той час як Аллах говорить:

وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِنًا مُتَعَمِّدًا فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِدًا فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَابًا عَظِيمًا

«Якщо ж хтось вб’є віруючого навмисно, то відплатою йому буде Гієна, у якій він перебуватиме вічно. Аллах розгнівається на нього, прокляне його і приготує йому великі муки» (4:93).

О свідомі люди кланів і їх благородні чоловіки, о свідомі люди Шаму, серця Ісламського світу, благородної землі!

Воістину, вашим обов’язком перед Аллахом є бути ансарами у відношенні Аллаха Єдиного, працювати над усуненням невірного режиму, а також працювати над наближенням Ісламської держави, адже Аллах наказує вам встановити її. Для вас був приклад у Посланці Аллаха ﷺ у тому, як цю Державу звести, як бути єдиною рукою проти невір’я і невіруючих, а не проти Ісламу і мусульман, як підіймати зброю проти тих, хто нападе на вас, щоб вбити вас, а не вбивати один одного, як докладати зусилля для падіння режиму невір’я і тиранії, а також їх помічників, щоб на їх місці звести Праведну Державу Халіфат.

Воістину, ми очкуємо від вас, щоб ви були першими у відновленні Ісламу до життя. Ви – нащадки тих людей, які увійшли у військо Муттасіма, щоб визволити жінку, коли Іслам був для них критерієм і він вчив їх життю так, що вони готові були жертвувати найдорожчим і найціннішим…Будьте як племена Аус і Хазрадж, коли вони допомогли Посланцю Аллаха ﷺ у встановленні Ісламської держави… Прагніть бути нагороджені за вашу праведність, поверніться до вашого Господа, зупиніть цю фітну у самому зародку, виправте розкол між вами, обєднайте свої ряди проти тагута ворога Аллаха – Башара і його свити, працюйте над падінням його режиму і встановленням Ісламського Халіфату, який буде дбати про справи людей по справедливості, який один тільки зможе повернути права людям, розподілить багатства між мусульманами згідно з Шаріатом Аллаха, розподілить суспільну власність між людьми по праву і буде при цьому враховувати права кожного без збитку іншим, дасть благо усім і буде тією державою, якою буде вдоволений Аллах і Його раби.

Сказав Всевишній:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَجِيبُواْ لِلّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُم لِمَا يُحْيِيكُمْ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).


Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Сирія
Хішам аль-Баба
27 Джумада ас-сані 1435 р.х.
27/04/2014
№ I-SY-182-08-28

Головне меню