Проголошення «Халіфату» це пастка, у яку втрапила організація «ІДІШ» і не перестала вона бути організацією

Сирія
Друкарня

У перший день місяцю Рамадан 1435 р.х., що відповідає 29.06.2014 р., Абу Мухаммад аль-Аднані, офіційний представник організації «Ісламська Держава Іраку та Шаму» проголосив про встановлення Ісламської Держави Халіфат, а також поголосив по присягу на вірність з боку ахлю хіль ва ль-акд (володарі сили на укладення халіфату) з числа імамів, керівників, амірів та Ради Шури в «ІДІШ» на користь їх аміра Ібрагіма Аввана аль-Бадрій, також відомого як Абу Бакр аль-Багдаді, і що він прийняв їх присягу, після чого став – як зазначалося – халіфом мусульман і обов’язковим є для мусульман присягнути йому і підкоритися.

Нас не дивує ця серйозна помилка проголошення таким чином Халіфату, оскільки це передбачалося від організації, яка звикла бігти вперед, після того як не знайшла підтримки серед людей, з того часу як почали себе вважати Ісламською державою, якій обов’язково слід підкоритися після її проголошення під назвою «Ісламська держава Іраку», після чого вона заявила про те, що включає у свій склад «Джабхат ан-Нусра та стає «Ісламською державою Іраку та Шаму».

Проголошення Халіфату відбулося після подій, які виглядають подібно до революційного повстання в Іраку у наслідку несправедливої політики Нурі Малікі, у якій прийняли участь певна кількість арабських племен та баасістських офіцерів…Були влаштовані та стягнуті справи з боку тих, хто планував тайємну домовленість з агентами-офіцерами, які кинули свої військові частини і зазнали поразки перед повстанцями покидавши за собою тяжке озброєння та мільярди у банку Мосула! Потім це було віддане дуже великому розголосу у ЗМІ і висунуте припущення, що організація «ІДІШ» була а цими перемогами… так що це організація «ІДІШ» припустила, що вона своїм іманом (вірю) визволила країну і за своєю рішучістю захопила трофейне майно і зарядження! Так що земля стала кликати їх, щоб вони правили над нею і Халіфат став їх очікувати, щоб вони проголосили його. Вони не звернули належної уваги на тих, про кого були кращої думки, що вони заманили їх у вбивчу пастку Заходу, для того щоб спотворити образ Халіфату!

О мусульмани Шаму, центру землі Ісламу!

Воістину, те, що сталося, не є чимось новим у серії вчинків, метою яких є знищення великого проекту Халіфату, через те, що революція у Сирії дійшла до стадії, коли переважна більшість її населення вимагає Халіфату і скасування проекту світських людей, у яких не залишилося і малого впливу і хоч якоїсь популярності, так само як і у представників національної коаліції. Тому Захід дійшов до панічного стану, оскільки переконався, що західний світський світ більше не побачить світла, якщо не завдасть удару по ісламському життю у Сирії, яке є небезпекою для інтересів Заходу і його впливу.

Ми знали, що остання куля в кишені невірного Заходу, яку він випустить, буде випущена проти проекту Халіфату тим, що буде встановлене дещо, що називається «халіфатом». Але що це за «халіфат»? Воістину, це деформований «халіфат», від якого прості мусульмани відчужуються з неприязню, після чого, коли Захід захоче, він усуне цей «халіфат» руками самих же мусульман, щоб тим самим усунути Халіфат у серцях сотень мільйонів тих, хто вимагає його встановлення…ми усі чули зізнання Мухаммада аль-Аб’ярій, радника президента Америки Барака Обами: «Повернення Халіфату неминуче і єдиним правильним варіантом Сполучених Штатів є його стримування»…

Ми усвідомлювали, що той «халіфат» не встановлять світські люди, тому як він був би абсурдним з першого ж дню… Навпаки (ми знали), що його встановлять мусульмани віддаючи свою кров за їх спокій, вбиваючи інших мусульман, які їм суперечать... І ось це сталося на справі.», І напевне найбільша помилка, якої припустилися прибічники «ІДІШ», це їх припущення, що вони є переможною групою, що вони є прибічниками сунни та джамаату (ахлю сунна уаль-джамаа), а усі інші мусульмани є людьми нововведення та омани (ахлю біда' уа даляля), якщо взагалі не є віровідступниками та лицемірами (ахлю рідда уа ніфак).

Держава це само по собі не просто дещо таке, що з’являється, якщо його проголосити або почати проповідувати його, або почати вводити систему покарань проти тих громадян, що йому суперечать. Навпаки, держава – це апарати, системи, інститути, які працюють над зобов’язаннями, які на них покладені, а після цього беруть свої права… Держава – це всеосяжна конституція та ясні закони, на основі яких судять правителя, перш ніж засудити підлеглого…Держава – це виконавче утворення, яке отримує свою легітимність і владу від мусульман та не зобов’язує їх до того, чого вони не хочуть… Держава – це армія, поліція, губернатори, судді, службовці… Держава – це безпека та охорона, відома столиця, у якій править Імам (Халіф), у якого є реальна влада, яка проявляється ззовні і якого зможе знайти той, хто хоче з ним зустрічі, якому присягнули ахлю хіль ва акд (люди, які присягають Халіфу від імені Умми і мають  реальну владу та вплив на місцях) добровільно, за власним вибором, раз є людьми присяги.

Що стосується проголошення халіфату, - після більше ніж 9 років його відсутності, - то воно не істинне, у нього немає елементів держави на землі, немає відомої столиці, немає правителя, який відкритий для людей, немає реальності наявності рушійних людей держави ані в шаріатських питаннях, ані у політичних… Це, клянусь Аллахом, гра почуттями мусульман, яка руйнує їх надії, спалює їх нерви, спалює ісламську молодь і допомагає їх ворогам.

І в кінці ми кажемо нашим людям у Шамі, центрі землі Ісламу:

Воістину, хитрість та злоба усе іще кружляють у посольствах західних країн та їх агентів, які хочуть щоб ви пожертвували своєю революцією та революціонерами, віддавши їх на заклання зрадникам та ворогам цієї релігії…Будьте пильними і стережіться закликів до взаємної ворожнечі, яка відбувається між вами і до якої вас підштовхують. Не робіть самих себе слугами ваших ворогів, так що ви навіть не усвідомлюєте цього… Мусульманин відчуває недостачу у своїй релігії, не проливаючи заборонену кров…Немає для нас виходу з цього пекельного положення окрім як у тому, щоб міцно схопитися за ідею Халіфату за методом пророкування та старанної роботи на цьому шляху, усвідомлювати хитрощі Заходу і його плани зі спотворення та знищення образу Халіфату, віддати політичне правління над нами тим, хто гідний цього, свідомим та щирим людям, які люблять Умму і яких вона любить, які благословляють Умму і яких вона благословляє… які, якщо встановлять Халіфат, то стрясуть ним землю і змінять світовий баланс сил, стануть огорожею від спотворення Халіфату, його щитом від інтриг та змов.

Ми в Хізб ут-Тахрір, залишимося на рішенні перших мусульман у кожній країні мусульман, а це встановлення Халіфату за методом пророкування, Халіфату для усіх мусульман, яке не буде лише рухом якої-небудь організації, партії, групи або мазхабу. Ми залишимося закликати до нього і захищати його, будемо розкривати кожну хитрість та обман, які з’являться проти нього, будемо працювати над його встановленням з усією силою, терпінням та прихильністю до законів шаріату, допоки не прийде веління Аллаха на цю справу. Аллах над усілякою річчю владний.


Хізб ут-Тахрір вілаят Сирія
12 Рамадану 1435 р.х.
10.07.2014 р.

Головне меню