Неодноразові спроби по дискредитації Хізб ут-Тахрір

Сирія
Друкарня

Прес-реліз

Спроба прив’язати Хізб ут-Тахрір до «ІДІЛ» виявилась провальною, тому у ворогів Ісламу виникла необхідність у здійсненні нових. Вони бажають усіляко опорочити Хізб, який поклявся вести діяльність по встановленню Другого Праведного Халіфату, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва, адже саме Халіфат є єдиним методом для запровадження Ісламу в житті суспільства і тільки Халіфат є єдиним рішенням у позбавленні від страждань.

Однією із останніх таких нікчемних спроб було ствердження з боку ЗМІ про те, що групи із Хізб ут-Тахрір почали приєднуватись до різного роду брехливих утворень.

Тому ми — представники Хізб ут-Тахрір в Сирії — хочемо сказати наступне:

Во-перше, Хізб ут-Тахрір з'явився на світ не сьогодні, він є політичною партією, заснованою у 1953 р. шейхом Такиюддіном Набхані, нехай змилується над ним Аллах. Хізб — це світова партія, діяльність якої поширилась у багатьох мусульманських країнах і в решті світу. Сьогодні цю партію очолює вчений Ата ібн Халіль Абу ар-Рашта. Хізб прийняв низку ідей і понять, які є в книгах партії, також він прийняв певний метод для своєї діяльності. Основою для методу Хізба став шлях Посланця Аллаха ﷺ, який він ﷺ здійснив при встановленні Ісламської Держави. Метод Хізба опирається на ідейну і політичну боротьбу, на прохання про допомогу (таляб ан-нусра) у володарів сили. Цей метод не змінюється зі зміненням обставин, часу чи місця і ні під що не підлаштовується. Причина такої позиції полягає у тому, що закони Ісламу виводяться із своїх детальних шаріатських доказів.

По-друге, ці спроби — усього лише вигадки з боку ЗМІ, мета яких полягає:

— у спотворенні образу Хізба в очах мусульман, щоб ті відвернулись від нього,

— у створенні різного роду брехливих фактів з метою опорочити Хізб і ідею Халіфату, до якому він закликає.

По-третє, ці нікчемні спроби — ніщо інше, як вигадки на Хізб, на ідею держави Халіфат, але, з дозволу Аллаха, вороги Ісламу зазнають невдачі, як це вже було у минулому, і їх підступи обернуться проти них самих. Сказав Всевишній Аллах:

إِنَّ ٱللَّهَ يُدَٰفِعُ عَنِ ٱلَّذِينَ ءَامَنُوٓاْۗ إِنَّ ٱللَّهَ لَا يُحِبُّ كُلَّ خَوَّانٖ كَفُورٍ

«Воістину, Аллах оберігає тих, хто увірував. Воістину, Аллах не любить усіляких невдячних зрадників» (22:38).

 

Ахмад Абдульвахаб
Голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Сирії
Середа, 20 Шавваля 1439 р.х.
04.07.2018 р.
№ 010 / 1439 х.

Головне меню