Повернення мітингів у звільнені райони означає настирливість революції і підтвердження її стійкості

Сирія
Друкарня

Прес-реліз

Більша частина звільнених районів стала свідком масових мітингів, які прокотились після п’ятничного намазу 07.09.2018. Ці мітинги підтвердили, що коріння революції знаходиться у душах терплячих жителів Шаму, що вогонь революції не згас і що вона стоїть твердо, подібно горі.

Безперечно, народний рух має велике значення і ступінь впливу на громадську думку; він грає значну роль в допомозі правлячому режиму або в його скиненні. Так, революція почалась саме при народному русі, скерованому проти маріонеткового, злочинного режиму в Дамаску. Тим самим народний рух позбавив уряд законності, стряс його опори, що, у свою чергу, штовхнуло міжнародну спільноту допомогти режиму і спробувати повернути йому законність, для чого крупні держави цього світу почали вести змови проти революції Шаму, які розтягнулись на роки. Вони доклали великі зусилля, аби тільки стримати революцію і збити її зі шляху.

Ані для кого не секрет, що невдачі, які спіткали революцію в Шамі, на військовому і народному поприщі, стали результатом того, що революція зв’язалась з міжнародною спільнотою і дозволила їй приймати рішення замість неї. Це спотворило її вектор і нав’язало їй усілякі червоні лінії і чужді скерованості, які підірвали в ітозі революцію і зберегли злочинний режим.

Тому необхідно проявити крайню пильність під час будь-якого нового народного руху, щоб не зробити знов смертельні помилки, які вже були допущені раніше. Треба бути вкрай вибірковим в тому, яке рішення прийняти, щоб воно в ітозі не пішло на користь інтересів інших держав на сирійській арені. Неможна, щоб наші вимоги, наші цілі і гасла були тільки у межах дозволенного цими державами. Неможна рухатись згідно тій політиці, яку вони від нас хочуть, під приводом того, що їх неможна гнівити. Навпаки, неможна ганятись за їх примарною допомогою.

Для нового народного руху необхідно захистити свій шлях від спотворень, щоб не витратити марно великі жертви, які поніс народ Шаму. До числу найважливіших заходів по захисту народного руху відносяться:

1. Наявність ясного проекту, навколо якого б об’єднались люди, та так, щоб цей проект виходив із акиди . Наявність такого проекту збере воєдино розрізнені частини мусульман, об’єднає їх слово і кристалізує мету. Після цього з кожного із них буде вестись звіт на підґрунті даного проекту, і ніхто більше не зможе спотворити шлях народного руху і увести його в сторону.

2. Необхідно обрати щире, свідоме політичне керівництво для народного руху, яке скерує до дій, що відповідають цілям проекту, для його практичної реалізації в виді встановлення держави.

3. Неодмінно необхідно дотримуватись твердих принципів революції, які кристалізувались за ці довгі роки. Принципи ці полягають у скиненні режиму з усіма його стовпами і символіками і у припиненні усіх зв’язків з державами-спонсорами, які брехливо і пихато називають себе «друзями революції». Метою усіх цих дій повинно стати встановлення Держави Праведного Халіфату за методом пророцтва.

Якщо це вийде, то ми будемо спокійні за народний рух, тому що він набуде імунітету, і ніхто більше не зможе використовувати його в своїх цілях або збити його зі шляху, тому що він буде рухатись неухильно до своєї мети згідно зі своїми принципами.

У протилежному випадку ж народний рух буде схильний відхиленню від свого шляху . Ми бачили, як йшла торгівля гаслом «Наш вибір — опір» і наскільки заяви, які надходили, суперечили переконанням людей та їх вимогам. Усе це здійснювалось з метою відхилити революцію від її істинних цілей...

Змови, які ведуть невірні держави проти стійких жителів Шаму і їх революції, величезні. Ми повинні бути уважними, щоб не потрапити у їх пастки, для чого повинні зміцнити себе, ухопитись за вервь Аллаха, покладатись на Нього і погодитись з тим, до чому Він зобов’язує. Від цього залежать наше виживання і перемога.

Сказав Всевишній:

وَقَدْ مَكَرُوا مَكْرَهُمْ وَعِندَ اللَّهِ مَكْرُهُمْ وَإِن كَانَ مَكْرُهُمْ لِتَزُولَ مِنْهُ الْجِبَالُ ﴿٤٦﴾ فَلَا تَحْسَبَنَّ اللَّهَ مُخْلِفَ وَعْدِهِ رُسُلَهُ ۗ إِنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ ذُو انتِقَامٍ

«Вони плели свої підступи, але їх підступи були у Аллаха. Але ж ці підступи могли зсунути гори (або не могли зсунути гори). Не думай, що Аллах порушує обіцянки, дані Своїм посланцям . Воістину, Аллах — Могутній, Здатний на помсту» (14:46,47)

 

Устаз Ахмад Абдульваххаб
Голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Сирії
29 Зуль-хіджа 1439 р.х.
09.09.2018 р.
№ 011/1439 р.х.

Головне меню