Ей ви, рух Ауна! Сирійські біженці не є гостями або чужими людьми, воістину, вони серед своєї родини та на своїй землі, на землі Шаму

Ліван
Друкарня

У той час, коли увесь світ спостерігає за трагедією народу Сирії, мільйони яких режим Башара Асада позбавив житла всередині та поза кордонами Сирії та вбив десятки тисяч із них.

У цей саме час рух Ауна в особі міністра Джебрана Басиля, який є союзником режиму Башара, поставився до сирійських біженців у Лівані як до паразитів, що порушують спокій і що від них необхідно позбутися і не допускати їх більше!

 

Дивне ваше положення, Ауністи, ви не залишили жодної червоної межі, яку не перетнули б, не залишилось жодних засобів, які б ви не використовували для витягнення расистських та партійних почуттів. Навіть, у найтрагічніших ситуаціях ви взялися за свій дешевий політичний базар! Ей ви, володарі керівництва та пихи, ганьба вам! Ви позбавлені найнижчого гуманного міркування та моралі у вашому політичному курсі!

Ви лякаєте християн тим, що біженці осядуть та набудуть стабільності у Лівані, як це було раніше з переселенцями із Палестини. Ви знов повертаєтесь до підняття питання демографічного дисбалансу, у той час коли кожний знає, що ви маєте на увазі під цим конфесійний баланс, і якщо б більшість біженців не були б мусульманами, то ви б так не панували.

 Що це за баланс, про який ви кажете? Ви усе іще дотримуєтесь конфесійного балансу у Лівані, у той час коли християни не складають більше чверті його населення?! Ей ви, Ауністи, ви усе іще вважаєте, що живете у 1920 році, коли молодший Горо приєднав прибережні міста Аккар, південь та Бекаа до гори Ліван (Любнан), яку вашим пращурам надав Османський халіфат і назвав її великим Ліваном, відокремивши сотні тисяч жителів від їх країни та їх родин у Шамі? Ця ілюзія вже у минулому, о ви, Ауністи. Вам же сьогодні неминуче доведеться припинити робити ставку на конфесійний баланс, і повернутися до пільг, на які ви спиралися протягом сотні років, коли демографічний баланс не був гарантом для вас. Воістину, вас зберігало те, що мусульмани дотримувалися добросусідства та толерантності з володарями релігій та конфесій, це не лише через дотримання мусульманами етики та моралі, а через те, що це їм наказує Іслам. Проте ставка на міжконфесійний баланс, на грішний НАТО та на залякування проклятим Заходом стало вже програшною ставкою поза всіляких сумнівів. Так що облиште, ей ви, Ауністи, плавати на небезпечних хвилях, бо хвиля ісламської Умми потопить усіх, хто стане на її шляху, якими б пихатими та гордовитими не були ті, хто стане проти неї.
 
Ей, ви, Ауністи, слухайте добре:

Сирійські переселенці, так само як і палестинські, до них, не чужі і не гості у Лівані, вони знаходяться на своїй власній землі і серед своїх родин на благословенній землі Шаму. І ми не хочемо, щоб ви та ті, хто дотримується вашої позиції, приймали їх у ваших домах, їх це теж не обрадує. Але ті, кому знайома честь та гідність його родині, і ті, хто не зрадив свої основи, вони з гордощами зустрінуть та приймуть їх родини та їх братів, яких позбавив житла ваш союзник «м’ясник Башар».

 І до речі, ей ви, Ауністський рух, хіба ви не спитали вашого союзника про добру гостинність народу Сирії, що була надана тисячам вимушених переселенцям із Лівану у 2006 році?!

І дійсно, нам залишається лише повторити слова Посланця Аллаха (нехай благословить його Аллах та його родину): «Одна із мудрощів, яку люди пізнали із ранніх пророцтв: роби усе, що завгодно, якщо тобі не соромно».
 
Інформаційний офіс ХТ,
Ліван
№ H.T.L. 34/5
Вівторок, 25 Сафар 1434 р.х.
08.01.2013

Головне меню