Хізб ут-Тахрір спростовує утвердження про арешт двох його членів у Лахорі

Пакистан
Друкарня

Режим Рахіля-Наваза брехливо звинувачує Хізб ут-Тахрір у застосуванні насилля


 Сьогодні, 27 листопада 2014 р., у лахорських газетах було оприлюднено статтю, у якій говорилося про те, що Хізб ут-Тахрір рішуче підтримує організацію «ІДІЛ»», у зв’язку з чим двоє його членів були заарештовані по підозрі у причетності до даної організації. Хізб ут-Тахрір Пакистан вважає дане утвердження хибним, а також рішуче заявляє, що не веде спільної діяльності з «ІДІЛ», а двоє заарештованих не мають жодного відношення до Хізбу. У зв’язку з цим Хізб ут-Тахрір Пакистан хотів би звернути увагу на наступне:

1. Хізб ут-Тахрір є ісламською політичною партією, яка веде ідеологічну та політичну діяльність для встановлення Праведного Халіфату, слідуючи за методологією Посланця Аллаха ﷺ. Хізб ут-Тахрір не використовує насильницьких дій для досягнення своєї мети, оскільки подібні дії, згідно з Шаріатом, вважаються забороненими.

2. У справжній час двоє членів нашої партії – Навід Бат, офіційний представник Хізб ут-Тахрір Пакистан та доктор Ісмаїл Шейх – знаходяться у в’язницях режиму. Навід Бат був викрадений 11 травня 2012р. у Лахорі головорізами уряду, а доктор Ісмаїл Шейх – 18 квітня 2014р. в Карачі. Вони не заперечують того факту, що є членами партії Хізб ут-Тахрір, і людям добре відомо про їх ідеологічну та політичну діяльність. Саме тому режим Рахіля-Наваза досі не наважився визнати свою причетність до цих викрадень, а також не передав їх і їх справи до суду.

3. Заява відносно того, що Хізб ут-Тахрір веде діяльність спільно з «ІДІЛ», є безглуздою і необґрунтованою. Хіба може бути таке, щоб якась партія у Пакистані сприяла іншим політичним партіям, розклеюючи плакати і розповсюджуючи листівки на їх користь?! Чи не здається вам дивним той факт, що, коли члени Хізбу розповсюджують листівки, розклеюють плакати або встановлюють банери, інформація відносно цього не з’являється у ЗМІ? Але коли Хізб ут-Тахрір звинувачують у сприянні організації «ІДІЛ», новини про це набувають масового характеру.

4. До того ж дане обвинувачення також є абсурдним з тієї причини, що у листопаді цього року в Алеппо (Сирія) організацією «ІДІЛ» було скоєно вбивство члена Хізб ут-Тахрір Мустафи Хайяла.

З волі Аллаха ﷻ заклик і робота Хізб ут-Тахрір у Пакистані зростає ще більше, а настрій зрадників у політичному та військовому керівництві погіршується. Саме тому вони опустилися до рівню безглуздих і абсурдних обвинувачень на адресу Хізб ут-Тахрір.

Режим Рахіля-Наваза не зміг гідно відповісти на інтелектуальні та політичні доводи Хізбу. У зв’язку з цим він вимушений був вдатися до подібних брехливих заяв у жалюгідній спробі сформувати серед народних мас і збройних сил негативне ставлення до партії. Хізб ут-Тахрір хотів би роз’яснити режимові, що його дні полічені, і що незабаром, з дозволу Аллаха ﷻ, буде встановлений Халіфат. Отже, вживані ним спроби не зможуть зупинити діяльність партії, як і не зможуть віддалити Хізб ут-Тахрір від народу і збройних сил.

Хізб ут-Тахрір нагадує інформаційним агентствам про те, що їм добре відомо, - про те, у чому полягає робота партії, тому вони повинні відмовитися від своїх абсурдних заяв, які можуть викликати гнів Аллаха ﷻ. Принаймні, перед публікацією подібних безглуздих заяв ЗМІ зобов’язані зустрітися з членами Хізб ут-Тахрір і переконатися у правдивості інформації, яка надходить з боку режиму. Ми сподіваємося, що в газетах, які оприлюднили дану заяву, буде оприлюднено і наше спростування, й істина запанує.

 
Шахзад Шейх
Помічник офіційного представника Хізб ут-Тахрір Пакистан
N0: PR14071
05 Сафар 1436 р.х.
27/11/2014

Головне меню