Режим Рахіля-Наваза проводить наклепницьку кампанію проти Хізб ут-Тахрір

Пакистан
Друкарня

ЗМІ повинні розповсюджувати правду, а не брехню

У п’ятницю, 5 грудня 2014 р., спецслужби режиму Рахіля-Наваза у супроводі місцевої поліції вдерлися на заняття, організоване Хізб ут-Тахрір у Гулбергу (Лахор), і заарештували кількох членів партії. Організація подібних занять у різних районах країни є звичною діяльністю Хізб ут-Тахрір. Темою заходів є роз’яснення концепції Халіфату і його значущості для відродження Умми. У тому, що членів Хізб ут-Тахрір арештовують за наказом тиранів, немає нічого нового.

Різниця полягає тільки в тому, до яких методів на цей раз вдався режим, випускаючи статті в газетах, де Хізб звинувачують у співучасті з «ІГІЛ». Усвідомивши, що ніякі тортури, викрадення та пригноблення не здатні перешкодити роботі партії і послабити любов Умми і збройних сил до неї, режим розпочав наклепницьку кампанію у ЗМІ, намагаючись зв’язати діяльність Хізбу з діями воєнізованої організації «ІГІЛ».

Як правило, Хізб ут-Тахрір не акцентує свою увагу на наклепницьких вигадках, оскільки кожна свідома людина поінформована про те, що Хізб ут-Тахрір є ісламською політичною партією, яка проводить роботу для встановлення Халіфату, суворо слідуючи методології Посланця Аллаха ﷺ. І саме тому Хізб обмежує свою діяльність виключно політичною та ідеологічною боротьбою і вважає озброєну боротьбу забороненою для досягнення своєї мети. З моменту свого заснування Хізб суворо слідує своєму шляхові, і жодні жорстокі репресії, катування та вбивства, які чиняться у відношенні деяких його членів, не змогли змусити його відмовитися від методу Шаріату. Проте, враховуючи те, до яких способів на цей раз вдалися ЗМІ у вигадці брехні з боку порочного і віроломного режиму, ми вимушені відповісти на їх наклеп. Ці ЗМІ навіть не спромоглися дізнатися за даним питанням про позицію Хізбу, який користується довір’ям серед людей Хізбу, що тягне за собою збільшення розчарування і втрату довір’я народу у відношенні до ЗМІ.

Ми б хотіли поінформувати ЗМІ про те, що якщо вони хочуть очорнити Хізб, то їм необхідно прочитати обвинувальний акт Першого Інформаційного звіту (FIR), у якому влада навіть не намагалася звинуватити партію у причетності її членів до діяльності «ІГІЛ». Не дивлячись на це, ЗМІ висувають свою версію арешту, яка полягає в тому, що арештовані члени партії начебто сприяли організації «ІГІЛ» і розповсюджували прокламації у її користь. Так, жорстокі правителі не змогли надати розумного і правдоподібного пояснення відносно свого перешкоджання політичній та ідеологічній діяльності Хізб ут-Тахрір. Проте, ми як мусульмани не можемо допустити того, щоб наші інформаційні агентства підривали свій авторитет шляхом надання допомоги правителям-тиранам у розповсюдженні їх брехні відносно Ісламу, Халіфату і його прибічників. Положення нинішніх правителів цілком відповідає положенню кяфірів Курайша, які не змогли відповісти на виклик Посланця Аллаха ﷺ і проголосили його чаклуном, що заборонено Аллахом ﷻ. Усвідомивши, наскільки заклик Хізбу користується популярністю в народі і серед збройних сил Пакистану, нинішні правителі слідують по стопах своїх попередників. Вони вдаються до подібних підступних дій, намагаючись брехливо звинуватити Хізб ут-Тахрір у причетності до озброєної діяльності.

Ми не боїмося спроб режиму очорнити образ Халіфату і Хізб ут-Тахрір шляхом брехливих заяв про зв'язок партії з діяльністю «ІГІЛ». Ми не боїмося подібного роду пропаганди, яка може віддалити Хізб ут-Тахрір від народу і збройних сил. Ми не боїмося цього тому, що якщо б цей наклеп мав хоч найменші шанси на успіх, тоді діяльність Хізб ут-Тахрір у Пакистані вже давно зазнала б поразки ще на початковому етапі, але не зараз, коли він завоював широку відомість і довір’я мусульман як у Пакистані, так і в інших регіонах. Ми попереджаємо правителів і їх приспішників про те, що встановлення Халіфату наближається, з волі Аллаха ﷻ, а ваші серця стиснуться вже від однієї новини про це, хоча покарання в День Суду буде набагато суворіше для вас. Також ми хотіли б звернутися з настановою до наших братів у рядах ЗМІ, що вони також постануть перед Аллахом ﷻ, і лише їх добрі діяння допоможуть їм уникнути покарання, тому вони не повинні брати участі у гріховному розповсюдженні брехні режиму.

فَلْيَحْذَرِ الَّذِينَ يُخَالِفُونَ عَنْ أَمْرِهِ أَن تُصِيبَهُمْ فِتْنَةٌ أَوْ يُصِيبَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ

«Хай же стережуться ті, які чинять опір його волі, як би їх не спіткала спокуса або не спіткали їх болісні страждання» (24:63).


Шахзад Шейх
Помічник офіційного представника Хізб ут-Тахрір Пакистан
17 Сафар 1436 р.х.
09/12/2014
N0: PR14074

Головне меню