У досягненні примхи інвесторів за рахунок здоров’я людей, уряду немає справи до смерті жінок

Судан
Друкарня

Робітники відділення акушерства і гінекології лікарні м.Хартум виявили загибель двох вагітних жінок, які страждали від високого кров’яного тиску і ускладнень після нього.

Після їх надходження до відділення, відбулося оніміння кінцівок. Співробітники дали зрозуміти, що цих двох пацієнток адміністрація лікарні перевела у дві інші лікарні внаслідок закриття відділення і припинення його роботи. Зрештою ці дві жінки померли до прибуття у придатну лікарню. Низка робітників розповіли газеті, що причиною закриття відділення стало знаходження інших трьох жінок на території кампусу лікарні. Були суперечливі повідомлення про причини закриття відділу іще з шостого березня, у той час як головлікар повідомив, що тести довели наявність забруднення бактеріями відділення акушерства і гінекології. А внутрішній відділ для робітників лікарень Хартуму роз’яснив, що головлікар особисто присягнувся не давати жодних приватних заяв, підкресливши правильність тестів відділення акушерства і гінекології та відсутність будь-яких бактерій. (Суданська газета اليوم التالي от 17/03/2014).

Ми, жіночий відділ Центрального медіа-офісу Хізб ут-Тахрір в Судані, заявляємо наступне:

Перше: Уряд практикує відкриту брехню серед білого дня заради спустошення Центральної лікарні гінекології і акушерства, навіть якщо справа веде до смерті жінок під дверима лікарні. Здійснюючи цю нелюдяну брехню переводом решти лікарні Хартуму на околицю столиці, де є гостра нестача послуг, персоналу і всього, що пов’язане з лікуванням, оскільки ця лікарня знаходиться на дуже великій відстані для більшості жінок, не кажучи вже про наявність бактерій, виявлених у жінок. Це розкриває недієздатне мислення посадовців щодо прояву турботи, - це кричуще виправдання буде записане в їх чорній історії, переповненій егоїзмом і себелюбством.

Друге : Уряд байдужий, відірваний від реальності і зовсім не дбає про те, що відбувається з жінками. Навіть якщо вони будуть помирати з причини закриття лікарень, влада усе одно продовжить закривати їх перед обличчями жінок, що благають і страждають від родових мук. Так що це за люди, для яких життя матерів і дітей нічого не значить?! І заради чого вони виконують накази, які не мають до гуманності жодного відношення?! Це вони давали тяжку клятву, закинувши її за спину, і продали її за дешевою ціною, не звертаючи уваги на слова Посланця Аллаха ﷺ: «Аллах змилостивиться над тими, хто проявляє милість», передав Абу Дауд і Тірмізі.

Третє: Уряд холоднокровно вбиває жінок без сорому перед Аллахом, а адже Він доручив правителю проявляти добру турботу у відношенні жінок. І хто не виконає – то він перший невдаха, оскільки правління, заплямоване кров’ю чистих матерів обов’язково послизнеться у цьому житті. А житі наступному Всевишній Аллах стягне з них за втрачену довіру. Це і є суть порочних мусульманських правителів-убивць жінок і дітей! Всевишній сказав:

وَإِذَا تَوَلَّى سَعَى فِي الأرْضِ لِيُفْسِدَ فِيهَا وَيُهْلِكَ الْحَرْثَ وَالنَّسْلَ وَاللَّهُ لا يُحِبُّ الْفَسَادَ (٢٠٥) وَإِذَا قِيلَ لَهُ اتَّقِ اللَّهَ أَخَذَتْهُ الْعِزَّةُ بِالإثْمِ فَحَسْبُهُ جَهَنَّمُ وَلَبِئْسَ الْمِهَادُ

«Коли він уходить, то починає розповсюджувати нечестя на землі, знищувати посіви і губити потомство. Але ж Аллах не любить нечестя. Коли йому говорять: «Побійся Аллаха!», гордощі підштовхують його на гріх. Досить з нього Гієнни! Яке ж погане це ложе!» (2:205-206)

Четверте: Збереження здоров’я громадян і профілактика захворювань у населення залишається обов’язком уряду, оскільки входить у справи дбання про населення і видаленні шкоди від них. Це є обов’язком, який Аллах поклав на державу, пообіцявши велике покарання тому, хто потурає у правлінні чи завдає шкоди, подібно до родів у коридорах лікарень на очах у перехожих, а потім смерть від горя!!! Єдиною задачею уряду став захист вільних крадіїв з числа олігархів, що обкрадають хворих та інвалідів і їх експлуатація, як експлуатували усе, до чого дотягнулися їх грішні руки.

П’яте: Ця жахлива дійсність є природним результатом несправедливості капіталістичної системи, застосовуваної урядом, і повне виключення законів чистого Ісламу. Порочність проявилася в усіх аспектах системи охорони здоров’я, медичного страхування і його компаній та фармацевтичних копаній, експлуатації лікарів і пацієнтів, а також патент, який підняв ціни на ліки і став причиною збільшення хвороб. Усе це внаслідок того, що головною цінністю для них стали гроші, а не збереження людини і збереження життя слабкого. І тут немає місця дбанню про справи громадян!

Халіфи у часи Ісламської держави виконували закони, пов’язані з дбанням про громадян за таким прикладом, якого ми не бачимо сьогодні, не дивлячись на те, чого досягнув світ у розвитку цивілізації і науки. Самі західники свідчать про те, як мсьє Jomar, один із учених кампанії Наполеона, описав одну з лікарень «бімаристан», яку було побудовано іще за шість віків до походу на Єгипет: «Туди (до бімаристану) мій зайти будь-який хворий, без різниці – бідний чи багатий. Там працювали лікарі з усіх регіонів Сходу, отримуючи щедре винагородження за роботу. У приміщенні була шафа з сиропами і аптеки, обладнані ліками та інструментами. Кажуть, що на кожного хворого приходилося витрат в один динар, і було дві людини, які йому допомагали. Кожному хворому при виписуванні з бімаристану давали п’ять золотих монет, щоб він не був вимушений братися за важку роботу одразу по вилікуванню».
 

Сьогодні, після економічного краху капіталізму, а до цього інтелектуального і морального розкладення, ми передбачаємо повернення Другого Халіфату за методом пророкування у найближчий час із волі Аллаха, з великими перспективами для всього людства. Ми передбачаємо його велику роль у степені відповідальності володаря влади у підтриманні здоров’я і проявленні турботи про справи громадян у тому, що він буде виправляти суспільство і прибирати шкоду від них, що навіть один із них скаже: « б померло ягня десь на березі Евфрату, то я боявся б, що буду запитаний за нього», передає Ібн Асакір в «Історії Дамаску», і Байхакій у «Віруючі народи про Умара (р.а.)».

 

Офіційний представник Хізб ут-Тахрір Судан
Жіночий відділ
№ 04/2014
Вівторок, 17 Джумада аль-уля 1435 р.х.
18/03/2014

Головне меню