Цикл інформаційних повідомлень для мусульманок (2)

Судан
Друкарня

 Ти мусульманка і твоя головна проблема – це Іслам і його присутність у житті

Якщо ми спитаємо себе, що є найдорожчим у нашому житті, становить собою особливе значення, заради чого варто було б витрачати зусилля і піти на жертви?

Твоє прагнення виражене у займаній посаді, у гонитві за посадою міністра чи лідера якоїсь політичної сили? Тим самим взяти на себе вже визначену роль, де все перевернуто з ніг на голову, де будуть суцільні вказівки яким чином діяти і чинити у межах цієї порочної системи. У результаті твоє життя буде знаходитися в руках цієї системи. Хіба таким є зразок, гідний жертв?

Або образ жінки, яка вважає, що вона має право розпоряджатися собою як завгодно, продиктований егоїзмом і себелюбством, яку окрім власної користі і матеріального зиску більше нічого не цікавить. І все це під виглядом «сучасної і вільної» жінки, яка марнує життя, насолоджуючись виконанням бажань і потреб. Насправді це невдалий західний образ життя, який породив тільки суперечності, розпусту і вимирання нації.

Шановна сестра, чого ти набула у цьому житті до сьогоднішнього дня окрім турбот і стисненого життя, відсутності безпеки і добробуту. Ти стала жити одним днем, не знаєш що тебе очікує в подальшому, яким є майбутнє твоїх дітей, які опинилися між молотом ідей секуляризму капіталістичної системи і ковадлом зникнення цінностей та правильних поглядів на життя.

Перед нами як мусульманками стоїть доленосна задача, заради рішення якої ми повинні докласти усі свої зусилля, думати лише про неї і присвятити їй усе своє життя. Це повернення Ісламу до життя, живого, який вирішує життєві проблеми і готовий впоратися з виниклими кризами.

Говорячи про важливість проблеми, що вона доленосна – сенс полягає в тому, що вона повинна досягнути такого степеню уваги, подібно до того як коли в однієї з нас загубилася маленька дитина і вона намагається знайти її. Хіба заради порятунку дитини її буде хвилювати втрата часу, майна, життя? Хіба мати, не повернувши свою дитину, зможе після цього нормально спати або продовжувати жити ніби нічого і не сталося? Ми, любі сестри, втратили наш Іслам! Хіба це не вагома причина піднятися і докласти усі необхідні зусилля на шляху здійснення цієї великої мети.

Коли задача носить доленосний характер, тоді вона притягує до себе відповідне відношення – або жити, щоб домогтися мети, або померти на цьому шляху. Наприклад питання віри – це доленосне рішення, таким же чином і встановлення релігії – доленосна задача. Тому як Пророк Аллаха ﷺ сказав:

وَاللَّهِ إِنِّي لا أَزَالُ أُجَاهِدُهُمْ عَلَى الَّذِي بَعَثَنِي اللَّهُ لَهُ حَتَّى يُظْهِرَهُ اللَّهُ لَهُ أَوْ تَنْفَرِدَ هَذِهِ السَّالِفَةُ

«Клянусь Аллахом, я буду боротися за те, з чим послав мене Аллах, поки Аллах не пошле перемогу або я втрачу голову». Або слова Пророка ﷺ: «Будьте подібно до апостолів Іси (а.с.). Їх розпинали на дереві і розпилювали пилами… Клянусь Аллахом, воістину смерть у покірності Аллаху краще, ніж життя у непокірності Йому». Воістину, доленосною задачею усіх мусульман у світі є повернення законів Аллаха до життя шляхом встановлення Халіфату.
Що стосується визначення характеру важливості задачі, що вона є доленосною для мусульман, то це виходить з шаріатських постанов, які зобов’язали мусульман жити згідно із нормами Ісламу, усім без виключення. Вони повинні жити згідно з канонами Ісламу як у своєму житті, так і в суспільстві та державі. Всевишній Аллах говорить:

إِنَّا أَنْزَلْنَا إِلَيْكَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ لِتَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ بِمَا أَرَاكَ اللَّهُ ۚ وَلَا تَكُنْ لِلْخَائِنِينَ خَصِيمًا

«Ми послали тобі Писання з істиною, щоб ти розбирав тяжби між людьми так, як тобі наказав Аллах. Тому не сперечайся за зрадників» (4:105).

أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ يَزْعُمُونَ أَنَّهُمْ آمَنُوا بِمَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ وَمَا أُنْزِلَ مِنْ قَبْلِكَ يُرِيدُونَ أَنْ يَتَحَاكَمُوا إِلَى الطَّاغُوتِ وَقَدْ أُمِرُوا أَنْ يَكْفُرُوا بِهِ وَيُرِيدُ الشَّيْطَانُ أَنْ يُضِلَّهُمْ ضَلَالًا بَعِيدًا 

«Хіба ти не бачив тих, хто заявляє, що вони увірували в послане тобі і в послане до тебе, але хочуть звертатися на суд до тагута, хоча їм наказано не вірувати в нього? Диявол бажає ввести їх в глибоку оману» (4:60).

وَمَنْ لَمْ يَحْكُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْكَافِرُونَ

«Ті ж, які не приймають рішень згідно з тим, що послав Аллах, є невіруючими» (5:44).

У зв’язку з тим, що на сьогоднішній день дана вимога не реалізована, в усіх частинах Земної кулі, де мешкають мусульмани, ані в жодній країні, населеній мусульманами немає законів Ісламу. Звідси, мусульмани повинні докладати усіх свої зусилля щоб сприяти виникненню і поверненню Ісламу до життя, в суспільство і державу.

Встановлення Халіфату і обрання Халіфа, якому присягнуть мусульмани у Книзі Аллаха і Сунні Його Посланця, щоб той зруйнував системи невір’я, кожний закон Ісламу встановив на своє місце, щоб вони почали виконуватися. Мусульманські країни перетворилися в Дар уль-Іслям, а суспільство стало ісламським, щоб Іслам у вигляді послання до всього людства заново рушив у шлях в обличчі давату і джихаду. Усе це доленосна проблема кожного мусульманина. Так тримайся ж цього, люба сестра мусульманка, тоді набудеш успіху і порятунку в обох світах.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ ۖ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах – між людиною і її серцем (може завадити людині домогтися того, чого вона бажає), і що ви будете зібрані до Нього» (8:24).


Офіційний представник Хізб ут-Тахрір, Судан
Жіноче відділення
08 Джумада ас-сани 1435 г.х.
08.04.2014

Головне меню