Занепад демократії став відчуватись у Кенії!

Східная Африка
Друкарня

Закінчився процес реєстрування виборців згідно до повідомлення Незалежної виборчої комісії (IEBC). Із запланованих 18 млн. зареєструвалось лише 14 млн. виборців.

Це дуже маленька цифра порівняно із загальною кількістю виборців, що мають право голосу, кількість яких оцінюється у 30 млн. Це відкритий прояв того, що більшість кенійців будуть бойкотувати вибори у березні 2013 року. Багато хто з політиків звинуватили  IEBC у нездатності мобілізувати громадян, у той час як у відповідь комісія звинувачувала політиків за те, що вони не спонукають виборців реєструватися. Тим не менш Хізб ут-Тахрір у Східній Африці бачить наступні фундаментальні причини, що спонукали народ бойкотувати реєстраційний процес:

 

Громадяни втратили надію на лідерів: Більшість громадян втратили віру у політиків, які, навіть будучі при владі протягом тривалого часу, не вирішили їх проблеми. Громадяни почали усвідомлювати, що демократичні політики егоїстичні та розглядають лідерство як шлях до збагачення, у той час як громадян борсаються у зубожінні! Кандидати від усіх партій та альянсів не є новими особами. Вони працювали у першому, другому та третьому урядах і не принесли будь-яких змін, окрім як погіршення життя звичайних громадян. Відсутність робочих місць, мізерна зарплатня робочих, погані дороги, погане медичне обслуговування, зростаючі ціни на продукти та ін. Усі ці проблеми не вирішились навіть після проведення 4 виборів з того часу, коли Захід запровадив у Кенії багатопартійну систему.

Спалахи насильства від демократичних виборів:  Очевидним є те, що демократичні вибори не є мирними, а повні насильства, що йде від жадоби політиків влади. Нормальним явищем стали безлади, що виникають до і після демократичних виборів не лише у Кенії, а й скрізь по усій Африці. У Кенії мали місце племінні зачистки, стосовно яких організації по захисту прав людини заявляли, що політики були головними злочинцями у цих процесах. Вбивства 1992р.,  1997р. та 2007 р. є прикладом жорстокості демократичних виборів і люди не забудуть це лихо, фактично вони усвідомили безжальність політиків, чиї руки забруднені кров’ю! Це є доказом того, що демократичні вибори наражають на небезпеку життя громадян!

Бойкотування демократичних виборів є мовчазним протестом громадян проти багатопартійної демократії, яка була привнесена до Кенії у 1992р. колоніалістами під гаслами про нове звільнення для кенійців. Не пройшло і півсторіччя, як лихо демократії у Кенії оголилося у вигляді корупції, наркотиків та іншого лиха. Демократія лише продовжує покращувати життя декількох політиків, які експлуатують звичайних людей! Метою Заходу у приведенні цих політиків до влади є збереження свого колоніалізму у Кенії у новому обличчі. Хізб ут-Тахрір заявляє, що бойкот виборів буде тривати стільки, скільки буде втілюватися ця порочна політика. Також більша частина американців бойкотували вибори у листопаді. Загальновідомим є те, що кенійське суспільство відчуває порочність демократії, що розповсюдилась у світі. Поза сумнівів, незабаром, по волі Аллаха, світ стане свідком запровадження правильної ідеології, якою є Іслам,  під прилистком держави Халіфат. Ця держава скасує злісну політику демократії та злощасну ідеологію капіталізму.  

Шабані Мвалімі
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Східній Африці.
П'ятниця, 21 Сафар 1434
4 Січня 2013

Головне меню