Які уроки треба витягти із нападу на Westgate?

Східная Африка
Друкарня

Услід за нападом на Westgate Mall у Найробі,у результаті якого загинули десятки людей, сотні було поранено і люди оплакують смерть своїх близьких, ми, Хізб ут-Тахрір у Східній Африці, політична партія, ідеологією якої є Іслам, будучи шокованими та засмученими цією подією, бажаємо звернути увагу людей на наступні моменти:

По-перше: Даний напад ясно виявив плачевність положення в області безпеки у Кенії. До цього нападу ми були свідками вбивства громадян у різноманітних містах, таких як Мандеар, Бунгома та Гарісса. Також, для жителів найбільш великих міст Кенії типовими є напади з боку злочинців серед біла дня. Це є свідченням провалу роботи служб безпеки у справі захисту суспільства. Багато хто з людей питаються: Якщо крок уряду по відправці військ до Сомалі для прийняття участі в операції   Linda Nchi  ставить метою забезпечення безпеки в країні, то чому ми стикнулись з подібним нападом? Поза сумнівів, Хізб вважає, що даний крок було здійснено під тиском західних урядів, зокрема, Британії та Америки, і ставив метою встановлення у Сомалі своїх агентів для розграбування ресурсів цієї країни та сприяння усілякому злу.
 
По-друге: Головні ЗМІ змінили подачу даної події. Зокрема, раніше повідомлялось про напад банди злочинців, але через декілька годин після того, як Аль-Джазіра заявила, що Аль-Шабаб взяла на себе відповідальність, ці ЗМІ стали говорити про терористичну атаку. Це ясно вказує на те, що Захід контролює головні ЗМІ та використовує їх у кривдженні Ісламу та породженні ненависті між мусульманами та не мусульманами. У цьому полягає небезпека, тому що це може з легкістю занурити країну у міжконфесійне насильство. Із їх подачі стає зрозуміло, що коли вбивства кояться мусульманами, то це тероризм, але коли за ними стоять не мусульмани, то їх не пов’язують з релігією і не називають тероризмом. Дана подія нагадує нам про напад у Барагоі у липні 2012 р., у результаті якого загинуло 42 офіцери поліції.

Даний напад ніколи не асоціювався пресою з тероризмом. Захід дав терміну «тероризм» особливо зручне для себе значення. Будь-який, хто виступає проти інтересів капіталістів, таврується тероризмом. Доказом цьому є те, що Британія назвала бойовиків Мау-мау терористами, тому що вони виступали проти несправедливості британських колонізаторів. Аналогічним чином, тому що Іслам будучи ідеологією,яка  іде всупереч до ідеології капіталізму, усі мусульмани, які чинять опір несправедливості та порочності цієї злої ідеології, навіть, якщо тільки словом, тавруються тероризмом.    
   
По-третє: Даний напад виявляє брехню західних лідерів, які удавано проливають крокодилячі сльози через загибель жінок та дітей, у той час як з їх рук стікає кров мільйонів жінок, дітей та старих із таких країн як Ірак, Пакистан, Ємен та ін. Саме ці лідери курирують своїх агентів-правителів у мусульманських країнах та видають їм дозвіл на використання хімічної зброї проти власного народу, на  кшталт того, що мало місце з їх маріонеткою Башаром Асадом у Сирії. Іншим епізодом їх лицемірства є наступне: у той час як кенійці збираються у численних центрах для здачі крові, щоб допомогти пораненим, ці лідери застерігають своїх громадян від багатолюдних місць, а також радять не покидати свої оселі з міркувань безпеки. А це означає, вони турбуються тільки про своїх громадян, а не про громадян Кенії. Також вони видають рекомендації по туризму для своїх громадян у зв’язку з загрозою безпеки, у яких радять не відвідувати Кенію, у той час як не радять своїм транснаціональним кампаніям, які розкрадають багатства Кенії, припинити свою діяльність у цій країні.   
      
В заключении Хизб заявляет, что терроризм является очередным козлом отпущения для Запада с помощью которого он желает войти в Африку (включая Кению) для разграбления ресурсов. Их идеология капитализма провалилась в обеспечении мира и безопасности для населения земли. Эта идеология, которая делит людей по партийному, религиозному и племенному признаку, продолжит дестабилизировать обстановку, свидетелем чего мы сегодня являемся в мире. Главной целью «войны с террором» является предотвратить подъем Ислама для того, чтобы править миром в статусе идеологии, которая является всеобъемлющим образом жизни и решением для всех проблем человечества. На протяжении 13 веков Ислам правил на половине земного шара и был успешен в распространении мира, безопасности и единения общества вне зависимости от религии, расы, племени и статуса его членов.

На завершення, Хізб заявляє, що тероризм є черговим цапом відбувайло для Заходу, за допомогою якого він бажає увійти до Африки (включаючи Кенію) для розкрадання ресурсів. Їх ідеологія капіталізму провалилась у забезпеченні миру та безпеки для населення землі. Ця ідеологія, яка ділить людей по партійній, релігійній та племінній ознаці, продовжить дестабілізувати обстановку, свідком чого ми сьогодні є у світі. Головною метою «війни з терором» є запобігти підйому Ісламу для того, щоб правити світом у статусі ідеології, яка є всеохоплюючим способом життя та рішенням для усіх проблем людства. Протягом 13-ти сторіч Іслам правив на половині земної кулі та був успішним у поширенні миру, безпеки та єднання суспільства не залежно від релігії, раси, племені та статусу його членів.   


Шабані  Мвалімі
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Східній Африці
19 Зуль Къидах 1434 р.х.
25/09/2013 CE
N0: 18/1434 AH

Головне меню